Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sortiefish
tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Szia,
Nekem Keresztapper ezt a konnektort ajánlotta.
"(#58741) sortiefishAz említett WIFI-s konnektor kiválóan megfelel mindkét célra. Nekem volt már több is, melyek közül ár / érték arány alapján EZT ajánlanám."
Talán sz.zs is s a Broadlinket vásárolta, de majd mindjárt jól megmondja a tutit.
vTamas35-nak is volt egy hasznos infója ezzel a témával kapcsolatban.
Amit linkeltél 10A amit Keresztapper ajánlott 16A, de gondolom van a Sonoff-nak is 16A ha neked az tetszik csak érdemes lehet erre is figyelni.
-
sortiefish
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
sortiefish
tag
Nem a legfrissebb bemutató videó a szitált és nem szitált őrleményről, de a szita az szita.

Nyitott szűrős összehasonlítás FAEMA E61 - TÓTH SÁNDOR -
sortiefish
tag
válasz
vTamas35
üzenetére
Bíztam benne, hogy van annyira egyértelmű a hozzászólásom, hogy a vitába és a kávék vagy a pörkölő mester minősítésébe sem foglaltam állást vagy nyilvánítottam véleményt.
A félreértések elkerülése miatt konkrétan csak erre az egy mondatra válaszoltam.
"Hanyagolni nem tudsz bennünket, mert egyetlen rendelésed sem volt,, sőt végig néztem az összes rendelést hasonló összetétel sem volt más néven ." Kapucziner1
Leírtam a közös megrendelésünket a megrendelő lapot és a megrendelő számot feltöltöttem ennyi és a továbbiakban sem szeretnék véleményezni semmit."Türelmesen kivártam hogy reagálj az üzenetemre illetve az emailre, sajnos választ egyikre sem kaptam. Hanyagolni nem tudsz bennünket, mert egyetlen rendelésed sem volt,, sőt végig néztem az összes rendelést hasonló összetétel sem volt más néven . Ezek után rá bízom a fórum olvasóira, a következtetések levonását.
Ezek után nem lesz módod a Kapucziner kávékat tesztelni, mivel addig amíg a tesztelő csapatban szerepelsz kávét nem küldök." Kapucziner1 -
sortiefish
tag
válasz
Kapucziner1
üzenetére
Gondolom, mert nem ér rá itt a fórumon sem láttam írogatni.
Biztos vagyok benne, hogy amint lesz rá alkalma válaszolni fog az üzenetekre és a kérdésekre. -
sortiefish
tag
válasz
Kapucziner1
üzenetére
Szerintem adp szokott mással is közösen kávét rendelni, de mi 2017.07.25.-én rendeltünk önöktől kávét.
Ez egy bevett szokás a szállítási költségek csökkentésére.Az én rendelésem
3 x Palermo Aranya - 250g
3 x Jubileum Blend - 250gadp rendelése
1 x Palermo Aranya - 250g
1 x Kapucziner specialitás - 250g
1 x Etióp Yirgacheffe - 250g - pörkölés bécsi pörkölés -
sortiefish
tag
válasz
sortiefish
üzenetére
Jaja, nem figyeltem és azt hittem adp írta a 2. hsz-t is most látom, hogy az soldier2-volt. Így gondoltam én is, hogy ez még bármennyi lehet. Viszont ez a Gaggia New Baby Twin még úgy néz ki, hogy megvan így még mindig ez a Best Buy.
-
sortiefish
tag
válasz
macmelon
üzenetére
Csak pár napot késtél a rendeléssel.
Úgy tudom a Colonna Coffee-tól. -
sortiefish
tag
Azt még olvastam mikor kérdezted, hogy agyamra ment a meleg meg, hogy álágyújtás helyett inkább adjam neked a GC-ot. El is kezdtem becsomagolni, mire becsomagolom meg látom, hogy írod csak hülyéskedtél. Nem csuklottál? Kicsit csapkodtam, hogy pakolhattam vissza mindent a pultra.

-
sortiefish
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Jó, hogy fény derült erre a kis titokra be is szerzek fél kiló Lavit lehet az az íz hiányzik nekünk is és nem az italok elkészítésben kell keresnem a fő problémát.

Most pl április 30-i pörkölésű Lavazza. Melyik században pörkölték azt amúgy lehet tudni?
Nem sértődni meg senki csak trollkodom néha a saját hsz-imat.
-
sortiefish
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezt egy kicsit átbeszélhetnénk én nem vágom ti meg felfrissíthetnétek a tapasztalatokat.
A friss pörikkel mi a szokás mikor vágjuk be a fagyiba mennyit várjunk 1-2 hetet vagy 1-2 hónapot. Van általános recept esetleg a kávéja válogatja. Vagy a hűtőben is öregszik annyit, hogy jobb ízű egy hónaposan? -
sortiefish
tag
válasz
John3:16
üzenetére
Első körben Pid, rézcső, tágulási tartály, szűkítő, és réz terítő került a gépbe.
A 2. körben terveztem a nyomásmérőt és szabályozót.
A tágulásinak van szerepe a nyomás felépüléséhez? Azt hittem, hogy a szűkítő miatt épül fel lassabban a nyomás. Nem működik a link amit adtál, de talán erre gondoltál. Majd valamikor kipróbálom.
Már a küszöbön a siker érzem,de egyenlőre még csak a zsigereimben a kávé íze még nem az igazi. -
sortiefish
tag
válasz
norkov84
üzenetére
Szia,
Köszi a tapasztalatokat és a receptet.
94 fokról indultam 92 és 90 is megvolt épp melegszik a GC most már kipróbálom 88-on is.
Utána viszont akkor újra elindulok fölfelé 92-94 esetleg 96, ha ez még mindig nem az a telibe talált érzés akkor 6-os őrlésen is próba az 5-ös helyett.Jól gondolom, hogy előáztatás nélkül értetted a 25-30mp-et. Hány báron készítettétek a kofit, amúgy volt nyomásprofil játék is? A szűkítő miatt engedtem én is 35mp-re, de amúgy is kellene egy próba 45mp körül is ott milyen ugyanez az ital. Amúgy lehet az őrlés nem lesz jó amiatt kellett lefelé menjek a kávéval is, mert 16,5-17g-nál már nagyon megnőtt a lefolyási idő.
Nekem még pár tuning hiányzik a GC-ból nyomásmérő és nyomás szabályozó meg épp ma vettem fel a listára a Theresia tetejét.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sortiefish
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Szép masina, már sok jót olvastam erről a gépről Béla tollából. A kávé választás sem mellékes ahogy nézem a képet.

Előbb vagy utóbb eljutok a te kávéidhoz is csak hosszú a sor. Mondjuk te lehetsz a szerencsésebb, mert mire odajutok jó eséllyel már jó kávét is tudok addigra főzni.
-
sortiefish
tag
válasz
sortiefish
üzenetére
El is készültem az ígéretes kávémmal. Kiindulásialap 16g kávé 35mp 43,54g ital 5-ös őrlés 90-es Pid viszont erős a késztetés, hogy vegyek egy kis üveges Unicumot pedig annyira nem nagy kedvenc.

Van még min állítgatni meg tekergetni így még akár lehet jobb is.
-
sortiefish
tag
Nem kértél most eccerűt ahogy olvasogatok(nék, nák nak) vagy mi.

Tegnap "bontottam" a Kapus - Jubileum Blendet a Palermó már megvót sikerült ihatóra lefőzni, de még van benne lehetőség majd valamikor folyt köv. Most gyújtottam alá a GC-nak hátha a közepes láng lesz a megoldás brikkások ne kíméljetek és az hoz majd igazi áttörést akár már a Jubileumnál. Amúgy lehet, hogy túl nagyok az elvárások és már eddig is minden főzés egy igazi unikum volt. Annak mondjuk tuti megismerném az ízét. Várom a GC és CM 702-es tulajok javallatát, hogy lesz a 16-17g Jubileumból 30-40s alatt fincsi 1,5 deci kofi a háziorvosomat azért ne kelljen megkérdezni kipróbálás előtt. Biztos ami fix a jövő héten jön egy kiló AVX-es easy game Malabar képében ami ahogy hallottam kb. el sem rontható, ha ma a közepes láng nem jönne be akkor a malabar-nal meg leveszem a GC-on a PID-et 0-ra és kipróbálom hideg vízzel cold brew-t készítek vagy azt nem így isszák.?

-
sortiefish
tag
GRAEF daráló újrakalibrálási útmutató
Gyárilag két alátéttel jön ki ami presszóra 5-ös fokozatot jelent persze + - 2-3 fokozat.
Egy alátéttel körülbelül 7 fokot lehet állítani a reteszelőgyűrűn, ha valamiért neked nem felel meg a gyári beállítás. -
sortiefish
tag
-
sortiefish
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Húúú micsoda szemet gyönyörködtető munka.
Kávét még nem tudok normálisat főzni, de úgy érzem rögtön vennem kell ezekből egyet.
A kb. 6 db Mazzer SJ felett azt az egyet a hetediket, ha még megvan szívesen megveszem féláron csak, hogy lásd a komoly szándékot 50.
-
sortiefish
tag
+1
Én a kotyogón gondolkodom meg még azon is, hogy abba érdemes-e darálózni. Vagy továbbra is jó nekem a kőmíves kávé (bolti tégla alias bolti kézműves).
A legújabb, hogy most olyan friss kávét sikerült venni amire jó esetben csak két hetet kell várni, hogy iható legyen. Az egyik már döglött mert egy hónapos a másik túl friss, mert most pörkölték. Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem.

-
sortiefish
tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Az nem kérdés, hogy az előkészület és tamperolás még nem mindig jó tanulok, gyakorlok olvasgatok meg kérdezek.
De volt már olyan mikor sz.zs-val főztük a kávékat egyengető + maroktamper és egyszer csak átszaladt a kávé 20mp 50mg ital sebesség körül. Még jó, hogy már pont mennie kellett, mert akkor ez után a kísérlet után már nem lett volna kedvem újabb adagot készíteni.

A mostani két dupla megint egész tűrhető lett lefolyásra ízre hmmm még nem zenélt.
Az első dupla 35mp 40g 86pid 5-ös őrlés a második dupla 30mp 39g 86pid 5-ös őrlés
Ami most a darálóban maradt. Így én még mindig erre tudok a leginkább gondolni, hogy mi és mennyi marad az őrlőben. De tesztelgetek, gyakorlok és, ha lesz eredmény megírom. Zsoltival megbeszélve majd jön a Naked karja, Nekem kölcsönbe majd, ha már meglesz a Palm Tamper is. -
sortiefish
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
2 db vadi új Gaggia New Baby Twin!
Már csak egy maradt! Az egyetlen!
-
sortiefish
tag
válasz
jveres
üzenetére
Jó témát választottál megint. Ez is foglalkoztat. Mégpedig a WDT-vel mikor kevergetjük az őrleményt nem bontjuk-e meg az őrlemény egyenletességét. Nem tudom a fine lemegy alulra a durvább őrlemény meg felülre vagy épp fordítva, de nem úgy volna az igazi ahogy a daráló kiadja? Még mindig amiatt gondolom túl ezt a presszót, mert egyszer jó, máskor lassú vagy épp gyors a lefolyás itthon. Majd ezt is próbálom kitesztelni, de előbb kell egy maroktamper és egy őrlemény egyengető ahol ugye elhagyható a WDT. De azért ki lehet próbálni mennyit számít, ha az őrlemény egyengető előtt WDT-t is használunk.
-
sortiefish
tag
Mit adnak az IMAX-ban? Mindenki ott van? Akkor gondolom valami kávés filmet. Fenék nélkül! Trailer!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.:
St.Roger gratula a karoshoz. Sok finomságot vele.
-
sortiefish
tag
Korábban már említettem, hogy küzdünk a darálóval meg úgy általában még kicsit küzdelmes a presszózás. Lassú lefolyás, gyors lefolyás, korrekt lefolyás, elállítódás vagy mivan? Lehet, hogy a múltkor sikerült ráéreznem a dologra, hogy a fine és a durva szemcsék hiánya vagy túltengése is okozhatja a jelenséget és nem a daráló beállítása mászik el, mint ahogy eddig ezt gondoltam. Amit a mai nap újra megtapasztaltam és pont egy frissen kiporszívózott daráló utáni első használat mutatott meg. Két dupla most legalább mindkettő egyformán gyors volt a megszokott 16,5g kofi csak a lefolyás nem volt megszokott 20mp 50g ital. A GC után jött az őrlő takarítás is. Csináltam képet gondolom ezek a fine részek hiányozhattak a két duplából meg a reggeli jókedvemből. Most nem volt nedvesítés és pofozgatás sem, mert az adagonkénti darálás is elmaradt, fel volt töltve a babtartály igen babbal.
Megvolt az esti két dupla is. Nem ilyen egyértelmű ez sem ahogy látom. Az őrlő renbevágva, kitakarítva. Az első dupla már jobb volt. 5-ös őrlésen 16,42g kávé 25-26mp 39,70g ital a 2. főzés viszont megint gyorsabb volt 16,45g kávé 20mp 50g ital. A darálóban. Mindegy rajta vagyok a témán, ha tudtok akkor köszi. Az ízekről nem beszélek iható volt, de 25.-ei pörkölés így még kicsit korai a főzés belőle.
-
sortiefish
tag
válasz
sortiefish
üzenetére
Kipróbáltam a mosószódás zsíroldást a GC-on.
Az eredmény gondolom egy zsírmentes nagytakarításon átesett GC lett.
Más tapasztalatom nem nagyon volt, elmaradt a katarzis, koszos barna folyadék stb..
Ami vagy a szépen karbantartott főzőnek köszönhető vagy annak.
Krema az nem volt, de még habosodás sem pedig nem sajnáltam rá a mosószódát és a Nordát sem, 2L vizet el is pacsáltam rá. Zsíroldás letudva környezetbarát és még az aluparát is csökkentheti amennyiben számít, hogy nem olyan erős koncentráció, min a társai amit zsíroldásra szoktunk használni. Gondolom itt a többségünk rendszeresen tisztítja, visszaöblít, mosogat, méreget, törölget így lehet tényleg nem szükséges ajtóstól rontani a házba.Viszont korábban észrevettem, hogy mikor vettem a GC-ot kb. 3 hónapja még ez a rész a főzőfej szépen csillogó fényes állapotban volt ami mostanra nem tudom mennyire látszik a képen szépen oxidálódott vagy lerakódott rajta valami gondolom a Norda-ból. Más nem folyt rajta át Gyuri előttem csak 0-ás szűrt vizet használt a gépben. Ezt szoktátok valahogy tisztítani érdemes vele foglalkozni?
Valaki más egy kis zsíroldás és darálótakarítás sikerült a kedvcsinálás.

-
sortiefish
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Igen a Victoriaban van energiatakarékossági megoldás.
30 perc után készenléti állapotba kapcsol.
Vagy ki szokták iktatni vagy nagyon gyorsnak kell lenni nem fél órákat molyolni két kávé között. Azt hittem azért fogsz tudni ízben, minőségben többet is csepegtetni a masináról, de az is elég, ha a gőzcsap nem csepeg.
szerk:
John3:16 szép őrlő mind a két eureka a mignon-nak meg tessék itt egy UP! -
sortiefish
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem mi is örömmel olvassuk,de engem biztos érdekelni fog, tetszik a promója.
A Diana-ról is csepegtethetnél néha valami kis infót, mert az is cool masina.
Szerk.:
Más:
- Az aluparáról csak annyit, hogy fragola remélhetőleg mégsem csak egy darabban gondolkozik majd hanem hosszútávban is lát a GC rézbojleresítésében fantáziát.
-
sortiefish
tag
De harapós hangulatban vagy ma.

Gondolkozhatunk úgy, hogy ahol jó a presszó az a közép állás.
Aztán, ha tovább gondoljuk kicsit, kiderül, hogy kb. lehet lejjebb menni 5 max 8 fokozattal (csak tipp) amit még kiad az őrlő és nem dugul el. Az is biztos hogy a liszt amit ilyenkor nyernénk csak süteménybe lehet jó presszóra nem. Vagyis lenne kihasználatlanul 7-10 fokozat. Ha csak valaki a fórumról nem akar süteményi is sütni. Itt jön a képbe amit már említettetek többen is, hogy milyen jól jöhet a plusz fokozat mikor valakit nyakon akarunk dobni egy jókora kávé röggel. Esetleg olyan kávés italokhoz ami ezeket a méretű szemcséket kívánja.
Remélem kicsit jobb kedvű lettél az eszmefuttatásomtól.

-
sortiefish
tag
-
sortiefish
tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Hogy ne hinném el csak nem jól fogalmaztam.
Azért foglalkoztat, mert amit leszedtem is nagyon ridegnek tűnt meg a mostani is elég rideg amire lecseréltem az előzőt a kar is nehézkesen megy fel és le Gondolom az sem mindegy, hogy 9mm vagy 8,5mm pláne, ha a gyári meg egy 3. méret.
Kösz a tippet újra megnéztem és a most találtam a Danetti-nél is gyárit."Most találtam egyet gyorsan lehet, hogy ez az eredeti még nem találtam infót erről. Árban viszont ez kerül a legtöbbe. Bár ez nem tudom ad-e bármennyi többletet hozzá."
Arra gondoltam, hogy azon kívül, hogy hivatalos alkatrész forgalmazó nem találtam infót arról, hogy eredeti vagy nem. Önmagában meg, hogy többe kerül nem győz meg, hogy jobb is, ha eredeti akkor nyilván jobb. -
sortiefish
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Graef CM 702
Jó, hogy említed, mert ez is foglalkoztat egy ideje, hogy melyik számít jónak.
Két félét láttam 8,5mm és 9mm-t. meg melyik a gyári és melyik az utángyártott.
Ilyet vettemSzerk.:
Most találtam egyet gyorsan lehet, hogy ez az eredeti még nem találtam infót erről. Árban viszont ez kerül a legtöbbe. Bár ez nem tudom ad-e bármennyi többletet hozzá. -
sortiefish
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Dolgozom rajta, hogy ne csak a víz verjen, ha kávét kell főznöm a GC-al.
A mai reggeli két dupla most egész jó lett megint.
A darálás miatt vannak javarészt gondjaim, de jó, hogy tegnap sokat beszélgettünk az Atom kapcsán az őrlésről, mert el is felejtettem, hogy a jó lefolyáshoz és a kioldáshoz az espresso-nál a finom és a durvább szemcséjű őrleményre is ugyanolyan szükség van. Nálam meg folyamatosan az van volt, hogy hol lassú vagy hol gyors olykor meg mondhatni tökéletes a lefolyás. Láttam is, hogy egyszer púderesebb máskor meg durvább az őrlemény azt hittem nekem is elmászik valamiért az őrlő beállítás, de tegnap rájöttem, hogy van amikor benn marad a finomabb őrlemény emiatt durvábbnak látszik a szemcseméret máskor meg több a finom őrlemény a kosárban ekkor meg finomabbnak látszik a darálás. Viszont nem a beállítás megy el ilyenkor, csak ki kell találnom, hogy-hogy tudom azt elérni, hogy minél egyenletesebb legyen az eloszlás minden őrlés után. Ma csak egy egy spriccelést kaptak a babok és jónak tűnik az eddigi 3-4 spriccelés lehet, hogy sok volt és vagy összetapadtak a finom szemcsék vagy benn is ragadhattak. Nem tudom, de próbálgatom. -
sortiefish
tag
válasz
Rendo84
üzenetére
A hirdetés szerint még soha nem voltak bekapcsolva. GC és GB csak használtan van ez meg vadi új. Ha most keresnék főzőt és nem 3 hónapja akkor ezen az áron nem kérdés, hogy megvenném-e.
Lehet, hogy cserélni kell a tömítéseket, de meg lehet kérdezni Simit vagy Fragolat, hogy tudja-e vállalni és, hogy mennyiért cseréli ki a tömítéseket, ha ki kell benne cserélni.
Nekem azt mondták egyszer, hogy ez műszakilag ugyanaz, mint a GC ami azt jelenti, hogy nem drága és van hozzá alkatrész. Tömítés: Én úgy is tetetnék bele PID-et meg Rézcsövet is így a tömítés annyira nekem nem volna nagy gond. A ráfordítható összeg az mindig felülír mindent, de attól még a 70 ezer ezekért a gépekért alkalmi vételnek számít szerintem. -
sortiefish
tag
válasz
Deer76
üzenetére
Kérdezz rá azért a fórumon 1-2 dologra konkrétabban mire vagy kíváncsi.
Mire kellene, tuningot szeretnétek-e később ilyesmi.
Én úgy tudom műszakilag ugyanaz, mint a GC és ez ráadásnak vadi új sőt ezeket már kapni sem lehet és, ha megnézed mennyiért mentek.
Daráló meg a Graef 702 az biztos, hogy jó hozzá. Én most futom vele a köreimet, de mint olvashatod komolyabb darálókkal is kell olykor futkorászni.Másnak meg futkorászás nélkül is szuperál a 702-es is. Ez a szakma már csak ilyen ahogy látom, kell hajtani a dolgokat, hogy eredménynek azt kapd amit elképzeltél. -
sortiefish
tag
válasz
mester6
üzenetére
Találtam egy cikket, de majd a szakik kijavítanak, ha tévedek az abban leírtak szerint 10-re kell belőni, mert úgy lesz meg a tuti 9 bar.
" Ezt statikus nyomásmérésnek nevezik, ami azt jelenti, hogy nincs áramlás a porszűrőn keresztül. A nyomás, amelyet célozni kell, 10 bar és 9 bar között van. Ez azért van így, mert a 9 bar statikus olvasás és a dinamikus leolvasás, vagyis a fej átfolyása közötti különbség kevesebb, mint 1 bar. Ezért be kell állítania a gépeket 10 barra, ami 9 bar dinamikát ad."
-
sortiefish
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én már kezdem kapizsgálni.
Sőt lehet lassan visszatérek én is a Mokka-hoz még a Brikka sem kell, mert abba sem akarom darálni a babot jó a tégla is azt nem kell a fagyiba betenni.
A mai shopping -3K befőttes üveg, lassan elfogy a kezdeti lelkesedésem és leülök gondolkodni.
A kis kávét ami még volt itthon át is raktam dunsztos üvegekbe és be a fagyiba. Lassan húsnak már nem is lesz benne hely.
Lassan tényleg aktuális lesz ez a kisfilm, hogy Vissza a kotyogóhoz.
-
sortiefish
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Remélem hamar jön a segítség.
A képek alapján új vásárlás volt kérdezzetek rá a forgalmazóra is.
Tudod, hogy ott is van hozzáértő segítség.
Nem gondolnám, hogy gyári hiba lesz ez.
Ilyesmiket az új ZM késről olvastam, hogy nem akarja elkapni a szemeket meg amiket írtál mármint presszóra őrlésnél. -
sortiefish
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Most akartam megkérdezni, mert nem vagyok abban biztos, hogy jól emlékszem, de nekem a mosószódát ajánlották úgy, hogy Tersonet van itthon.
A termékleírásban leírtak szerint valószínű, hogy jól emlékszem.
"A mosószóda (nátrium-karbonát) általános vízlágyító, zsíroldó, áztató és tisztítószer. A forró vízben jól oldódó, erősen lúgos kémhatású nedvszívó porból igen kis mennyiség is elegendő. Gyártása során nem keletkezik a környezetre ártalmas melléktermék, használat után pedig lebomlik.A mosószóda gépi vagy kézi mosáshoz egyaránt alkalmas, elsősorban fehér ruhák tisztítására. Használható önállóan, vagy mosódióval, esetleg a szokott mosóporokkal keverve, amelyből így kevesebb kell. A mosószóda kiváló zsíroldó hatású így általános tisztítószerként is használható."
A link meg lemaradt Mosószóda. Nem a legjobb vétel vagy a the best bót csak ez volt szimpatikus.
-
sortiefish
tag
Akinek nem jutott a fincsi sütiből csak a kiváló szarvasiból készült nektárból.
Valószínűleg neki van kikészítve, mert 1-2 óra múlva a tűzifa hasogatás után leeshet a vércukor szintje.
Lehet, hogy nekem is be kellene raknom a szekrényből a fagyiba a kofit. megyek is és intézem. Meer két napja még ez is muzsikált, mint a stradivari most meg inkább csak futogál.
-
sortiefish
tag
válasz
sortiefish
üzenetére
"Mostanra kialakult és bevált a kávés szettem is bő egy hete élvezem a kofi készítés és fogyasztást minden „nyűgjével” együtt. Az elkészült italokra most már nyugodtan mondható, hogy nagyon jó ízűek. Most már jöhet az élvezeti értéke a kávézásnak és a rengeteg féle ízű kávénak."
Már megint kezdődik a szopóroller az előbb főztem két duplát az első legalább lefolyásra és kinézetre jó volt
16g 25mp 37ml valami ilyesmi.
A 2. és 3. is jó volt lefolyásra is meg kinézetre is csak meg sem közelítette az elsőt.
Azt hittem már legalább ezen túl vagyok az elmúlt jó 1,5 hét legalábbis ezt mutatta. Most meg úgy látom újra kezdődik, hogy az első főzés után felgyorsulnak a történések sajnos szó szerint.
Mindegy, rendeltem egy Maréktampert a gyártótól, később meg jön hozzá egy hangulategyengető a keresztapától.

-
sortiefish
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Ilyen napi használat mellett ami majd lesz még több is biztos nem lesz gond, hogy tartályból használjátok és még a kávéfajtákat is elég gyakran váltogathatjátok majd. Előbb vagy utóbb úgysem fogja senki használni az automatát legfeljebb te unod majd meg az állandó kávéfőzést meg a sok túlórát, hogy utolérd magadat a munkában is.

Nem látni a vonalat, de teljesen feltölteném napi jelleggel, hogy minél kevesebb legyen benne a levegő bár nem tudom, hogy ez mennyit számít. Ugyan némi tapasztalatom már lett itthon is a babok tárolásával kapcsolatban ilyen rövid idő alatt is amin meg is lepődtem és elvileg sokat számíthat.
Majd arra szoktasd rá a kollégákat, hogy néha a mosogatásban és a gép tisztán tartásában vállaljanak szerepet már aki nem hajlandó megtanulni a karost használni.
Az atomot amúgy én is kinéztem, hogy itthonra szívesen látnék majd valamikor egyet a GC-t azt nem szívesen cserélném le nyilván a pénz miatt is, de később majd egy jó daráló vagy egy Atom jó volna erősítésnek. -
sortiefish
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ja jó kis szett. Tetszik nekem is. Jó kávézást velük.
Nem munkahely függő csak venni kell egyet otthonra.
Bár több értelme van a munkahelyre beszerezni egyet, mert ugyanazért az árért több embernek szerezhetsz vele örömet.Jut eszembe kösz a linket a wifis konnektorhoz kell majd egy olyat is beszerezzek.
csak nem is tudom melyik legyen az első az egyengető vagy a konnektor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@Toobee
Csak kell egy jókora lyukat vágni a szekrény aljába és nem gond a víz betöltése.
Meg, ha mindig teljesen megtöltitek és utánatöltitek a babtartályt még az is lehet, hogy jobb íze lesz a kofinak, mint az egy adagos daráláskor. Olvastam már ilyen észrevételt valakitől aki mindig egy adagot őrölt és egyszer valami miatt teleöntötte a babtartályt. Gondolom heti szinten is fogy majd rendesen a bab és ránézésre is légmentesen zár a tartály meg a helység is klimatizált gondolom így nem hiszem, hogy gond lenne a kávé minőségével. Szal én így tennék az utántöltő zacskót meg jól lezárnám légmentesen azt a pár napot kibírja míg a tartályba nem kerül.
Te leszel a főző mester vagy megtanítasz mást is a szett használatára?
-
sortiefish
tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)