- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Piacvezető tandem OLED panellel érkezik az iPad Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Dell notebook topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asztrofotózás
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
-
Premier előzetesen a Gray Zone Warfare
gp A mai naptól hivatalosan is elrajtol a játék korai kiadása PC-n.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz 72lakiluk #97601 üzenetére
Szerintem érdemesebb első körben kávéra költeni, mint gépre. Illetve nyilván egy bizonyos szint fölött kell a gép is, hogy kijöjjön a különbség, de a bolti kávék és egy frissen pörkölt kávé között sima kotyogósban is érezni a különbséget. Ha meg nem ragaszkodik az ember az eszpresszóhoz, akkor csak egy v60 tölcsér (1500 Ft + filter) kell és "csak" a daráló szabja meg a határt.
[ Szerkesztve ]
-
lojzi1
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #97588 üzenetére
Kipróbáltam 17g-mal a Pavonit+100Ft-os, úgy tűnik pont jónak. Viszont beigazolódott hogy minden ügyeskedésem ellenére nem tamperelek vízszintesen, a pénzérme benyomódásán egyértelműen látszik. Pedig a tamper tőled van Kálmán, abban nem lehet hiba
-
MODERÁTOR
Berakom ide is hátha, eladó Ascaso steel pid
-
kzoltann
aktív tag
válasz adriankoooo #97597 üzenetére
Igen, én is sokszor csinalok 15/250 - 18/300 brewkat. De ez csak egy kiindulasi pont kávéfuggo.
-
MPowerPH
félisten
Ezt probalta mar valaki? Presto
Azt irja friss porkoles, es gyors szallitas.
Don't Tread On Me
-
lojzi1
csendes tag
válasz sz.zs. #97617 üzenetére
Értem, de ennek nem az a szuperképessége, hogy marok, hanem hogy állítható rajta a benyomás mélysége. Amiket láttam eddig maroktampert, az ugyanaz volt mint a lenti sima, csak rövid buci nyele volt, de amúgy tökugyanaz. Szerintem akkor inkább egy finoman állítható disztribútor kellene.
-
soldier2
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz adriankoooo #97586 üzenetére
Délután kipróbáltam az új Rao módszert, és szimpatikus volt az eredmény. Eddig hoffman-félével csináltam, annál nekem jobban ízlett így elsőre. De nyilván ez egy próbálkozás egy kávéval, egy őrlési beállítással, szóval önmagában még nem sokat jelent
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #97622 üzenetére
Nem akarlak lepattintani, nem azért írom. Nagyon szívesen segítünk neked ahogy az már kiderült itt szerintem. UK fórumon kellene felvenni a fonalat szerintem pörkölő ügyben. A legnagyobb fórumot te is ismered biztos: [link] Itt kellene szétnézned, ajánlásokat olvasni/kérni. Itt a többség az itthoni piaccal van képben és a nagyobb külföldre is szállító kinti pörkölőkkel. Nem nehéz kintről beszerezni manapság már kávét, én is rendszeresen rendelek, de a 90%-a itthonról van. Helyben kellene megtalálnod a forrásokat. A másik dolog, hogy el kell kezdeni kóstolni, próbálkozni. Nincsen tuti. Az ember ha belejön akkor válogat a kedvére való kávékból, de nem biztos, hogy mindegyik hű-ha lesz. Elfogy, majd a másik zacskó. Mindegyik zacskó egy kihívás, kísérletezés hardcore szinten.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Önmagában a robusta nem kéne hogy gond legyen. Igen, szembemegy a most divatos gyümölcsös - virágos világos ízjegyekkel, de a robusta a rossz hírnevét alapvetően onnan kapta, hogy mivel alsóbbrendűnek tekintik az arabicánál, senki se foglalkozik azzal, hogy jó minőségben dolgozza fel a robusta babokat. Ugyanaz a probléma, mint régebben volt a Brazil kávékkal: mindenki rossz(abb) minőségűnek tekintette őket, de nem magával a kávéval volt a baj, hanem ahogy szüretelték / feldolgozták / terítették.
Szóval elvileg lehetne minőségi robustát előállítani, ami meglepően jó is lehetne, csak senki nem csinálja (legalábbis tudtommal). Valószínűleg nem is fogják amíg nem jönnek újra divatba a "sötétebb" ízjegyek.
Másik oldalról az, hogy sötét pörkölés, meg hogy a magas koffein tartalmat emelik ki, erően azt sugallja, hogy ők se találtak valami szuper minőségű robustát Ettől függetlenül szerintem ez egy érdekes piaci rés kihasználása, önmagában emiatt nem írnám le őket.
De amúgy verti1-nek tök igaza van, Mo-ról nem sokaknak lesz tapasztalata Britt pörkölőkkel, weboldalról meg nehéz minőséget megállapítani
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Cathfaern #97624 üzenetére
ez simán lehet, én csak annyit adnék hozzá, hogy a nálam lévő, elvileg friss elvileg kapi royal robusztának zölden is olyan "illata" volt, hogy minden kíváncsiságom ellenére végül arra sem bírtam rávenni magam, hogy megpörköljem. elajándékoztam egy év kerülgetés után.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kzoltann
aktív tag
válasz adriankoooo #97630 üzenetére
Csak hogy erre a metodusra is legyen video (elsore kicsit information overload lesz): https://www.youtube.com/watch?v=wmCW8xSWGZY
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
MIndig pörkölési napon futnak be a legizgalmasabb dolgok, csak hogy ne tudjak még a kicsomagolásáig se jutni. Kénytelen voltam túlórázni. Vigyázat, kedélyborzolás! Ez a "szerzet" Svájcon kívül még nem gyakori jelenség (folyik a gyártás, de még nem szállítottak ki). Megkaptam az egyik proto-típust a Cremina SL-ből. Még én is csak dörzsölöm a szemem....
https://www.facebook.com/watch/?v=550277298986028&extid=qiE1De0fw94CWpS4
Kedélyborzolás 2, Paul írt, és küldött képet is. Elkészültek a Robotok, a szállító remélhetőleg már hétfőn felmarkolhatja. Onnantól 4-6 nap. Ergo szeptember végére itt kell legyen az első kontingens. Ez mind Magyarországra tart....
-
Krajcsi
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #97634 üzenetére
Huhh, mega-giga wow faktor lehet most nálad
Milyen kávét főz a rugós cremina?
-
n.gab
aktív tag
válasz adriankoooo #97639 üzenetére
Kérdeztem tőle, hogy filterhez tudna-e ajánlani kv-t és ezt mondta.
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #97634 üzenetére
Ez most egy Cremina formájú Club, vagy egy Club-ot utánzó Cremina (rókabéka vagy békaróka).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Krajcsi #97635 üzenetére
Egyet húztam vele csak, azt egy pöttyet finomra őröltem és segítenem kellett kicsit a rugónak, de finom lett. Nálunk kevesebb kávé landol a lefolyóban hetente, mint egy átlagos kávé-geek-nél egy nap alatt :-). 6 bar körül tol. De hamarosan kiderül, ha megugorjuk a nyomásmérő kit-et hozzá. Végtére is ezért került ide ennyire gyorsan.
@soldier2 A Cremina SL (spring lever/loaded) egy új modell (kb 40 év elteltével). Az Olympiás fiúknak ritkán jut eszébe valami ... A test az aktuális Cremina, a fej meg egy update-elt Club. A következő modell-hez negyon iparkodnom kell, ha meg akarom élni...
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #97642 üzenetére
de kimérném mellette a mini gaggiát... (azt kb. lehetetlen, sajnos)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
norkov84
tag
válasz Kávé Kálmán #97634 üzenetére
Hát bocsi, akkor én is megakadályoztam, hogy teszteld, de épp kifogyóban vagyunk, muszáj volt a héten rendelnem
Ez a Cremina SL nagyon szuperül néz ki, bár gondolom a “sima” Creminanál is drágább. -
soldier2
őstag
válasz norkov84 #97644 üzenetére
"bár gondolom a “sima” Creminanál is drágább" - új termék, be kell hozni a fejlesztési költséget 
Kálmán: ilyen ha elsőre eltalálod a tutit. Nehéz jobbat kihozni.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
MPowerPH
félisten
Dominikan imadtuk a kavet. Mindket hotelnek, ahol voltunk, sajat kaveultetvenye volt, arabica. Ott helyben porkoltek minden nap, es koran reggel mar a hotelben volt a friss kavebab. Reggelente jart korbe Margarita neni, es kinalta a mar felebredt vedegeknek a kavet. Ugyan ez a reggelinel, utana.... Nem volt ott Crema.... Sima fekete nedu, kancsoban, forron. Nem tudom, hogyan foztek, de soha nem ittam meg olyan joizuen kavet reggelente.
Vagy a hely varazsa, vagy konkretan tenyleg az miatt, mert minden nap friss anyaggal foztek. Passz....Don't Tread On Me
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #97649 üzenetére
még mindig küzdök vele, hogy ez összejöjjön. ideális esetben amikor már csak két home pörkölésnyi van, akkor kéne még kettőt pörkölni (illetve ideális esetben nem kettőt, hanem egyet kéne csak pörkölni egyszerre, de azt csinálja, akinek hét anyja van). nyilván mindig kapkodás a vége, miszerint "anya, ma már muszáj pörkölnöm, vagy holnap nincs kofi!".
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Piacvezető tandem OLED panellel érkezik az iPad Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Horgász topik
- Dell notebook topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Vicces képek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- További aktív témák...