- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
-
Már tudjuk, hogy mikor jön az idei Xbox Games Showcase
gp A showt egy külön Direct előadás követi, ami szinte biztosan az idei Call of Duty lelepelzése lesz.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #97816 üzenetére
1x szedtem szét az Imat Lux-ot pprszívózás után, alig volt benne valami. Próbáld egyszer szétszedés előtt kiporszívózni alulról/felülről és úgy megnézni mi maradt bent.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
válasz soldier2 #97817 üzenetére
Én a Kinu-t is szétszedem néha és kitakarítom, pedig abból nem sok mindent lehet kinyerni tényleg. Egy Mazzer-ből viszont lehet kiszedni rendesen amit nem lehet kiporszívózni. Amit persze újra elnyel az első használatnál újra. Ha már tisztítjuk a fejet, szűrőket és minden eszközt akkor ez nem lehet gond szerintem. Függ persze a használattól. Aki többnyire világosabb kávékat fogyaszt, adagonként őröl annak nyilván nem lesz semmilyen hatással a kávéjára. Viszont aki sötétebb vonalon mozog, a tartályban van a kávé az slukkoljon egy mélyet fél év múlva egy ilyen széttekert darálóba.
[ Szerkesztve ]
-
hcstuning
tag
válasz verti1 #97816 üzenetére
Graef-ban is szokott maradni, hiába az ütögetés minden darálás végén.
Nálam kb. heti rendszerességgel van egy takarítás, általában új kávé bontásakor. A pangó szakasz nagy valószínűséggel tényleg úgy marad következő takarításig, de az így max. 1 hetes...plusz szemügyre lehet venni ilyenkor a késeket is
-=Joey=-
-
Flashback
addikt
Ha így beindult a filter klub akkor kérdeznék.
Mivel mostanság távol vagyok a szeretett presszó gépemtöl ezért lehet rápróbálok a a filterre. Van itthon elfekvöben egy Hario örlöm amit a Brikkähoz hasznälok. Az elég lehet egy V60-hoz?[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
WarLock07222
tag
Nem tudom pontosan melyik Hario örlőre gondolsz, de próbálkozni elsőre nem rossz. A baj a Hario örlőkkel többnyire az, hogy nem túl konzisztens már a V60-hez való finomság sem, illetve max. 2-3 fokozattal tudsz kísérletezni kávétól függően, így nem minden esetben jön össze a dial-in.
-
CzDani
csendes tag
Nem talàltam az összefoglalóban, de gondolom kèrdeztèk màr, de azèrt megkèrdezem megint :D.
Ti milyen vizet hasznàltok otthon? Esetleg tudjàtok a nèpszerűbb kàvèzókban milyen vizet hasznàlnak? Most filteres vizet hasznàlok, de nàlunk elèg kemèny a víz. -
mgy
senior tag
First world problem, tudom, de na...
Láttatok már valahol értelmes áron LM szimpla szűrőhöz való (41mm) disztribútort? Létezik egyáltalán? Próbáltam keresgélni (ali, ebay), eddig nem sok sikerrel.
Köszi! -
mgy
senior tag
-
-
bbuffy
senior tag
Nincs a 41 hez hisztibútor, kialakitása miatt sem
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Petyuska111
tag
Lollina e.s.e. pod-os gépet vettem, a vele adott kapszulák tényleg mocsár ízűek, vettem hozzá Molinari podot, azzal rendben van (fogjuk rá). Korábban próbáltam Dolce Gusto és Nespresso gépet is, egyik sem nyűgözött le, a Lollina azoktól egyértelműen jobb. De. Ez sem éri el azt a minőséget, amit egy kávézóban egy tök átlagos géppel egy általatok nem sokra tartott kávéból (pl. Dallmayr, Kimbo, Lavazza, Segafredo, Illy, stb.) csapolnak. Nem éri el és nem is eléggé közelíti. Klasszik olasz presszóról beszélek. Úgy tűnik hiába veszek bármilyen drága podot, egy kávézói karos gépből csapolt Lavazza sokkal jobb lesz. Pedig: jobb kávét használok (elvileg), lágyított víz megy az én gépembe is (Oscar vízlágyító párna külön kancsóban), azt pedig nehezen hiszem, hogy nem tart ott a technológia, hogy kis méretű otthoni gépben is hasonló legyen a főzési folyamat. Vagyis bizonyos elemekben (pl. a kávé) hiába jobb vagy hasonló az otthoni minőség, az eredmény mégis (jóval) gyengébb lesz. Elmagyarázná valaki, hogy miért? Miért nem lehet legalább megközelíteni a kávézói minőséget (ahol átlagos gépet, átlagos kávét használnak! nem a prémiumról beszélek!)? Egyetlen dolog lehet, a friss darálás - már amennyiben a kávézókban mindig frissen darálnak. Ez okozza vagy más? Van bármi esély otthon legalább megközelíteni a kávézói minőséget pod-os géppel? Köszi.
-----------
Ugyancsak e.s.e. pod témához. Vettem ízesített podot is - mogyorós Lucaffé - az illata szuper, az íze pocsék. Ez egy 153 Ft/db fogyasztói árú pod... Erős, bántó, tolakodó, irritáló mogyoróíz, érezhetően szintetikus aroma, ötszörös mennyiségben, mint kellene. Van olyan ízesített pod, ahol decens, visszafogott íz van, a kávé dominál, az ízesítés pedig csak finoman jelenik meg és nem szintetikus ipari aromát használnak ész nélkül a pod-hoz? Díjaznám, ha pl. a vanília ízt eredeti burbon vanília hozzáadásával érnék el, nem aromával, ilyesmi. Tudtok valamit ajánlani, akár külföldi rendeléssel? Ár nem számít, csak jó legyen. -
hkarcsii
csendes tag
válasz Petyuska111 #97834 üzenetére
Ha semmi más miatt, akkor a jól beállított nyomás, hőmérséklet, az őrlemény frissessége és finomsága, a hőstabilitás, és a csapolás ideje az mind a kávézó mellett szól. A pododban a kávé lehet, hogy hónapok óta várja jobb sorsàt...
-
-
senior tag
válasz Petyuska111 #97834 üzenetére
bl4ze által ajánlott podok akár jók is lehetnek, de csak ha frissek. Viszont olyan kávéházi minőséget amit leírsz, pod-ból soha nem fogsz kapni.
Molinari pod-ot én is próbáltam, de nem voltak frissek, igy vacak volt eléggé.
Az ízesített kávét meg pod-ban is jobb hanyagolni.
Ami nekem bejött innen (németországi rendelés) azok ezek:
[link] [link] [link] [link] viszont ezek most nem olyan frissek, mint szoktak, tehát ha most rendelnék, akkor ezeket próbálnám ki, augusztusi pörkölések: [link] [link]
És amit még kóstoltam, de frissen is ihatatlan volt: [link]
Remélem tudtam segíteni
Lehet, hogy Mylord fórumtárs is tud majd ajánlani itthoni beszerzésű, jóféle pod-ot:Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
icsomos
újonc
Sziasztok!
Kávéföző vásárlás elött állunk. Philips SM5460/10 Saeco PicoBaristo gépet néztünk ki. Azt olvasom a használati utasításban, hogy a clean szürőt három havonta kell cserélni, ami darab áron kb. 7 ezer forint. "Cserélje ki az AquaClean szűrőt legalább 3 havonta, még akkor is, ha akészülék nem jelezte, hogy csere szükséges." Ez elég költséges karbantartás és miután csipp van benne, gondolom nem vehetek akármilyent. Ez valóban így van?
A másik kávéföző amit kinéztem a Jura E60. Ehhez is azt irják, hogy folyanatosan kell a vizkőoldó tabletta. Szerintetek melyiket éri megvenni? Mindkettő 220 ezer forint.
-
bl4ze
veterán
válasz Petyuska111 #97841 üzenetére
Nem, elvileg pod-ban teljesen rendben van. 10-15mp az nem jó.
Kézzel, pohár aljával tömöríts elő még, hogy inkább a 22-30mp körüli legyen az idő....
.:. bl4ze .:.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz icsomos #97838 üzenetére
Egyiket sem éri meg megvenni. De ha mégis egy ilyen műanyaghalmot vennél, akkor válassz egyszerű Saeco vagy Jura gépet, esetleg Delonghit, azokból is a legolcsóbbat, amelyikben a legkevesebb kütyü van, ezeket legalább lehet javíttatni. A drágább nem fog jobb kávét adni, mint az olcsó.
https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
válasz Petyuska111 #97843 üzenetére
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz Petyuska111 #97834 üzenetére
"azt pedig nehezen hiszem, hogy nem tart ott a technológia, hogy kis méretű otthoni gépben is hasonló legyen a főzési folyamat...." pedig elhiheted, hogy egy otthoni kisgép hőstabilitása köszönő viszonyban sincs az ipari gépekével. Azaz a technológia ott tart (pl Decent), de azt nem fizeti ki az átlagfelhasználó. Meg a pod-nál eleve egy hetek v hónapok óta darált, tömörített kávét kapsz ami sosem lesz olyan friss, mint a frissen darált szemes amit pár hete (esetleg hónapja) pörköltek. Ha a kávéházi ízeket közelítenéd akkor kell egy Gaggia Classic (esetleg tuningal) és egy Graef702.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #97846 üzenetére
jó lenne már látni valami bizonyítékszerűséget arról, hogy a hibátlan hőstabilitás mellett készült kávé minden egyéb feltétel változatlansága mellett tényleg egyértelműen jobbabb, mint az 1-2 fokos csapolás alatti hőlengésű vasból jövő.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
CB
senior tag
válasz soldier2 #97846 üzenetére
"Ha a kávéházi ízeket közelítenéd akkor kell egy Gaggia Classic (esetleg tuningal) és egy Graef702 "
ezen jót mosolyogtam. Szerintem legtöbbször a kávéházi ízek közelítik a fenti párost.
Na jó! Lehet, hogy el vagyok szállva az itthoni cucctól.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Digitális detox a Nokiától
- Gaming notebook topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Futás, futópályák
- Vallás
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Yettel topik
- További aktív témák...