- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Megjelenési dátumot kapott a Star Wars: Hunters
gp A tervek szerint június elején végre befut a teljes kiadás mobilokra/tabletekre és Nintendo Switch-re.
-
Samsung Univerzum: Így ismerhető meg a Galaxy AI bármilyen telefonon
ma A Try Galaxy webalkalmazás kontrollált környezetben mutatja meg, mit tud a One UI 6.1-es rendszer és a mesterséges intelligencia.
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz zolnagy #120345 üzenetére
Csak egy sidenote, hogy JH videóját, illetve az összes Robot megjelenésekor készült videót egy csipet sóval kezeld. Ezek mind pár órányi használat utáni okosságok, nem pedig hosszú távú használat és kísérletezés eredményei. Illetve ha akarsz valamilyen upgradet, aminek van értelme mihamarabb, akkor érdemes beszerezni egy 57.5-ös puck screent a gyári helyett.
-
zolnagy
őstag
válasz WarLock07222 #120351 üzenetére
Köszi!
Majd beszerzek egy puck screent, mert GC-hez is vettem egy 0,2 mm vastagot és nagyon jó. Itt nyilván nem lényeges a vastagság, mert elfér. Mi az, ami bevált?
Először azért kipróbálom natúrban, mit tud. Én azért szkeptikus vagyok, mert már több dologgal jártam úgy, hogy szinte mindenkinek bejött, nekem meg nem (pl flair), de szeretnék hinni benne. -
contaxg
veterán
Iberital Challenge-ben három barna kábel indul a nyákról. Kettő az adagoló kapcsolóhoz, egy a motorhoz. Esetleg tudja valaki, hogy hányas számú kivezetés megy a motorhoz?? Köszi!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Kapucsínóhoz milyen tejet használtok?
Mert régen a tej savanyodott,
most keseredik még az esl is.
Tejet gőzölni melyiket jó? -
contaxg
veterán
-
zolnagy
őstag
válasz #75655680 #120367 üzenetére
Én egyenlőre nem érzem a késztetést.
Megvolt az első próba a robottal és hát... [link] Kétszer is megpróbáltam, két dupla adag kávé ment a kukába..
Nem volt időm egyenlőre megnézni, mi a probléma. Lehet gyárilag szar tömítéssel szállították. Most el kell mennem itthonról, úgyhogy húztam egyet a GC-vel. -
rastacsz
tag
válasz zolnagy #120368 üzenetére
Csekkold a tömítést, nincs-e rosszul a helyén (ugye körben egyenletesen kell a dugattyútól kinyílnia, a nyitott rész lefelé mutat). nsf/élelmiszeres szilikonzsír, ha nagyon száraz a tömítés és nem sikerül könnyen felrakni a szűrőt.
Az elején határozottan kell megindítani a dugattyút, mindkét karral, hogy a tömítés kinyíljon és körben teljesen felfeküdjön a szűrő falára.
Itt a cafelat UK troubleshooting oldalaVideo Paultól, hogy hogyan javasolja a szűrőt helyére tenni.
+az első pár alkalommal próbáld meg kávé nélkül (nyomást ne nézz, nincs), hogy a dolgokra ráérezz és ne menjen szemétbe
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
MODERÁTOR
Eladó Tadamm disztribútor 58,5mm
A link címe félrevezető lehet
HC kofi fórumosoknak kedvezmény. -
zolnagy
őstag
válasz rastacsz #120369 üzenetére
Hazaértem és kipróbáltam a Paul féle felhelyezési technikát, de ugyanúgy folyik. Aztán vékonyan bekentem a tömítést szilikonzsírral, de így is. Nem tudom megpróbáljam-e kicserélni a tartalékba kapott tömítésre, de nekem ez eddig elég gáz, hogy a vadiúj tömítéssel ereszt, és nem kicsit, nagyon.
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #120372 üzenetére
Na, megnéztem ezt a videot: [link]
Leszedtem a tömítést, és fordítva volt...
Persze utólag elolvastam, hogy ugyanezt rastacsz topiktárs is írta, de nem voltam figyelmes...Most vagy gyárilag fordítva tették fel, vagy valaki már leszedte.
De mindegy is, remélem így már működni fog, holnap teszt.[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
Warda - Badass:
Először kellett csalódnom Warda kávéban.
A Badass-ban vettem a héten egy zacsi Guatemala Antiguá-t,aminek az alján van egy "kisboltos öntapadós árfecnin", hogy 2022-07-25.
Nem mondom, hogy totál döglött, de már nem sok van neki hátra, állott kávé íze van leginkább, némi apró ízemlékekkel, ami utal arra, hogy látott szebb napokat is.
Kár.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
aradebil2
senior tag
Valaki tud/ismer/talált review-t a Xeoleo kézi grinderéről? Egy youtube videón kívül semmi infót nem találtam róla.
-
zolnagy
őstag
A tömítés megfordítása végre meghozta az eredményt. Elkészítettem az első kávém a robottal. Egész korrekt lett a végeredmény. Nagyjából azt az eredményt hozta, mint a rézbojleres GC-m, de nyilván ez az első teszt még csak és egyfajta kávé. Úgy döntöttem, megtartom, aztán fél-egy év múlva kiderül, hogy szükségem van-e rá. Gondolom nem nagy bukóval el tudom majd adni.
-
#98690560
törölt tag
válasz qvik27 #120375 üzenetére
Pénteken Veszprémben jártunk, a Kunszt nevű kávézóban láttam, hogy az MTRM Roast kávéit adják, gondoltam hozok egyet haza kipróbálni, ha már helyben elég ramatyul készítik el. Levettem a polcról egy csomaggal és látom, hogy a pörkölés dátuma 2022 február. Jobbnak láttam visszatenni a helyére...
-
qvik27
tag
válasz #98690560 #120380 üzenetére
A július végi pörköléssel nem volna baj. Inkább az a fura, hogy a Warda kávé nem hozza az eddig megszokottat. Nagyon nem, sajnos. ...persze tejeskávénak jó, de hát nem ez volt a várakozásom a korábbi élmények alapján.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
rastacsz
tag
@aradebil2
Erről van szó? Erősen hg1 koppintás, vagy az egyik prototípus gyártó folytatta a gyártást. Vagy a kicsi, kb 50 dolcsisra gondolsz? Hasonlók itthon is voltak, espressohoz nem tud elég kicsire őrölni, filterhez meg túl sok a fine, "iszapos" lesz a kávéágy.
Xeoleo kb csak márkanévvel látja el a többi (bér)gyártó termékét.@zolnagy
Milyen kávéból készült?
mintha említetted volna, hogy a flair nem jött be, mi volt a gond?Azért ez az átalakító szett elég menő a niche zerohoz.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
zolnagy
őstag
válasz rastacsz #120383 üzenetére
Egy klasszik blend volt az alany, impresso brazil colombia. Még sok fajta kávéval szeretném kipróbálni, közte világossabbakkal és gyümisebbekkel is. Egyenlőre első shotnak egész jó volt. A flairrel nincs semmi baj, csak nekem italminőségben nem hozta azt a szintet, hogy kiváltottam volna vele a GC-t. Utazósnak viszont kiváló, ott többször használtam. Meg az öntögetést utáltam, mint napi rutint. A robotot már elsőre jobbnak érzem, na de meg is kérik az árát, no meg ez nem olyan egyszerűen hordozható, mint a flair, de nekem erre megfelel a brikkám is.
Fogok feltenni videot is majd, ha már meglesz a rutinon, de addig kísérletezem. No me Kalmár és még sokan már csináltak róla sok videot. -
Deer76
aktív tag
Van akinek van (régi fajta) Gaggia Baby Twin espresso gépe és találkozott olyan jelenséggel, hogy melegítés közben magától elindul? Van, hogy szinte rögtön abbahagyja, de van, hogy ha nem kapcsolom ki, akkor folyatja tovább a vizet. Lehet légtelenítési gond vagy elektronikai?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #120384 üzenetére
Bontottam egy másik kávét, ugyanettől a pörkölőtől a colombia-t. Na ebből ma ebéd után már igazán finomat ittam a robottal, pedig kicsit gyors volt a shot, de ahogy itt már többen írták, lehet korrigálni. Holnap azért finomabb őrléssel próbálom ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
dusangield
csendes újonc
WDT-hez pro tippje van valakinek esetleg?
Az AVX-es tölcsér belóg, emiatt a tölcsér kivétele után még simogatni kell a tetejét.
A baristaspace tölcsér alacsony és nagyon messze van a pereme a függőlegestől(kb. 45 fok), emiatt kimegy az őrlemény a tölcsérre, vagy ki is potyog, ha nem lassan, óvatosan nagy műgonddal csinálja a páciens.Nincs olyan technika, amivel lehet lendületből kavargatni, mégsem potyog szanaszét?
Vagy valami ilyesmi kéne?
tudom, 1st world problem...
Ugyanitt baristaspace és avx tölcsér jóáron eladó
-
Zen42
tag
Száraz etióp "próbapörkölés". Vejem Gaggia automatájából valami hihetetlen finom, virágos illatú, kissé teás, tipikus Heirloom finomság jött le. Egy szinte teljesen korrekt espresso az automatából!!!
Elhoztam negyed kilót, mondom itthon is megpróbálom. A virágok helyett savanykás illat. Már négy duplát lehúztam, 92 fokról indultam, hosszú lefolyással akkor illatban és ízben azt "mondta" hogy menjek lejjebb a hővel és a lefolyási idővel. Logikus, az automata alacsonyabb hőmérsékleten nyomja és nagyon rövid ideig csapol. Ok, de kb. 89 fokon (PID: 94) vagyok már és egyre csak nyitom az őrlőt és még mindig nem jó. Mi a fene van??? Somebody help please!
Létezhet az, hogy ezt "turbo shottal" kéne megpróbálni esetleg? A másik, hogy az automata 1:3 fölött nyomja kb én meg 1:2-nél szoktam megállni. Ezek csak észrevételek, hátha valaki tudja mi itt a megoldás. Köszönöm! -
konzumpro
senior tag
válasz Zen42 #120394 üzenetére
Az automata még nyomásfokozós is. Nagy szemcsemérettel ki tud emelni virágos illatokat, de tényleg 1:3-1:4 arányokkal. A turbo shothoz hasonlít amit az automaták csinálnak, lehet érdemes megpróbálni.
1:2-nél nem biztos hogy megkapod a virágos aromákat, automatán olyankor még csak savak jönnek, emiatt fel szokás húzni a hőfokot és olyankor már csak sós a végeredmény, totál tévút. -
Nutra
tag
válasz qvik27 #120375 üzenetére
Most fedeztem fel a Warda saját webshopját, gyors, korrekt, frisset küldtek. Badassnál kicsit olcsóbban van, ha ingyenes szállítási limit felett veszel. A Badass meg (nekem) kiváló, ha gyorsan kell egy zacskó kv (de nézem a dátumot. max 2 heteset veszek.
A Badass csapat nekem nagyon szimpi és jó etalon az ottani kávé, hogy mit kellene kihoznom otthon ugyanabból a kávéból. -
Bazsee71
őstag
válasz Zen42 #120394 üzenetére
Száraz tételeknél néha befigyel egy kis extra fermentáció, amit a termelők időnként elfelejtenek megemlíteni.
Nálunk most tipikusan ilyen a száraz kolumbiai (Squid). Nagyon finom őrleménnyel megy, 1:3 aránnyal húzom 24-26 s alatt. Így frankó balanszos és gyümis, esetleg egy próbát megér a kávéddal is.
Ez amúgy korrelál a Gagné előadáson hallottakkal is. A sok fine-t nehéz "leoldani", ezért kezdtem el 1:3 körül próbálkozni. Az idő pedig kóstolásból jött, egyszerűen eltűnt belőle minden, ha lassítottam.Szerk.: saját tapasztalat, hogy a hőfok amihez utoljára nyúlok, de inkább nem is nyúlok. Szerintem kár azzal bonyolítani egy kávé beállítását, csak bevisz az erdőbe, és közel nem számít annyit, mint az arány és az idő.
[ Szerkesztve ]
-