- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
senior tag
válasz phranxinatra #119953 üzenetére
Köszi. Tavalyi.
Zen42: megpróbálom átküldeni.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Gery0505
aktív tag
válasz Toobee #119940 üzenetére
Egy használt frekiváltó nem biztos, hogy jó döntés lesz, mert a gyártó is elő szokta írni, hogy 5-8 év után a frekiváltót fel kell újítani, az elektrolit kondenzátorokat általában ki kell cserélni, mert a melegtől ami a használat közben fellép, kiszáradnak. Tehát ha veszel egy használt frekiváltót, azt jó eséllyel fel kell újítani. Ha nem, a gyenge kondik miatt erőlködik az elektronika, és egyszer csak elszáll.
Ezek a fázishasítós dimmerek tényleg nem jók, mert a teljesítményt csökkentik, nem a fordulatszámot. Jó-jó, csökken a fordulatszám is, de gyenge lesz a moci. A legjobb, ha három fázisú motor van a Majorban, ahhoz olcsóbban lehet venni Yaskawa, vagy Omron frekiváltót.Bazsee71: Kíváncsi lennék, hogy a lassabb fordulatszám milyen irányban módosította az ízeket. Mitől lett jobb a KV, ha lassabban őröljük meg? Egységesebb lesz a szemcseméret?
Sz Zs: Nagyon szép ez a Major V. Ez új, vagy Perwollal van mosva? A régebbi Majorok menetemelkedésének módosításához kellene egy jó esztergályos. A gépházban lévő menetet át lehetne vágni nagyobb átmérőre, de a felső késtartót valószínűleg újra kellene esztergálni, vagy egy réz hengert amiben a belső menet a régihez kapcsolódik, és a külső menet meg az új gépházban lévőhöz.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
-
Toobee
veterán
-
törölt tag
Filter 2.1-et próbáltátok már? Ma csináltam egyet a Robottal, és konkrétan olyan finom lett amut én még sosem tudtam a v60-al készíteni...kíváncsi lennék a tapasztalatotokra.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Friss pörkölésű kávét hol lehet Budapesten venni?
Erős intenzív eszpresszót feketén szeretem , semmi csoki marcipán és gyümölcs íz .
A segítséget előre is köszönöm -
senior tag
válasz cooi11 #119964 üzenetére
Azt, hogy semmi gyümölcs, azt még értem. Viszont amelyik nem gyümölcsös az csoki
De! Ha ilyen kávékat szeretsz akkor szerintem na akarj Mini Gaggiát, mert az a világos ( gyümölcsös ) kávékkal működik jól.
Kérdésedre válaszolva pl. Pall & Yotz-tól a GetUp![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
rastacsz
tag
válasz cooi11 #119964 üzenetére
A klasszik, sötét pörkölés, esetleg arabica blend bizony csokis, szirupos, mogyorós, nugátos, esetleg kesernyés, amit cukorral korrigálnak. A vilagosabbak viszont már gyümölcsös világba csúsznak.
Bár nemrég fogyott el a szamócás milka lila pause ízt hozó filter pörkölés.Egyébként milyen ízt keresel?
én viszont olyan, kvázi komolyabb kávés kört/kávézót keresek, ami szerint a zeureka minyon
fszajó, hadd röhögjek[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
bbuffy
senior tag
Tettem bele új késeket, a Piroskába. Hát, igen meglepődtem, hogy vmi regi kotvány digó pörkölesből milyen kávé lett. Bár hirdetem, de fene tudja, ha nem viszik, lehet ez marad, átalakítva.😂
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Mano66
senior tag
Nincs valakinek eladó 10 db akupunktúrás tűje. Megvenném. 2 db WDT kellene csinálnom.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
bbuffy
senior tag
-
rastacsz
tag
válasz bbuffy #119979 üzenetére
A felső késtartó elvileg ugyanaz az F4, F4 evo és F5 esetében. Szóval attól függően, hogy milyen kávét szeretsz, a mazzeres ssp kés is belemenne. HU a klasszikus espressohoz, MP a világos pörkölés, tiszta ízek, filterre is, cast version pedig az édes filtertől az espressoig
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Magyarországon lehet hasonlot venni?
Amit be lehet helyezni a fej és a kosár közé! -
bbuffy
senior tag
válasz bbuffy #119979 üzenetére
Igazából lehet az NZ megy. Túl kényelmes, atom jó, de nem tudok kütyüzni. Ennél megint tudnék. Szóval amig meg nem gondolom magam az utolsó eladott áron akár mehet is hófehérke.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Mielőtt felrakom akkor kiírom itt. NZ fehér, Bő két éves, nagyon megkimélt, kb 10kg kv üzemmel, minden vackával eladó. Facebookra nem fogom, ott úgyis csak a hiszti menne ha nem elég olcsó a fotelninjáknak. Kép fentebb.
2.4.9. k huf[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz rastacsz #119985 üzenetére
Flatként az a méret kerül bele, azt hiszem. Meg is van közben, sworksdesign.
-
Mano66
senior tag
-
rastacsz
tag
válasz Toobee #119987 üzenetére
Kinézetre x54
@bbuffy
Toobee linkjét csekkold, működő prototípus.@Mano66
F5, F64 és f64evo-ról lett volna szó, ha sikerült volna leírnom.
64-es kés, papíron a középfurat átmérője nagyobb a mazzernek (39mm, a fio pedig 37), de egyik megy a másikba.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
bbuffy
senior tag
válasz sz.zs. #119991 üzenetére
Köszi. Sztem kiszúrja, ő is olvassa. Annyira nem vagyok rajta hogy azonnal elmenjen. Most tesztelgetem a kettőt. Teljesen más kv íz van jelen. Rég kütyüztem, nagyon elsodort minden más. Gyorsan rendeltem is evot.
Nichevel nem akarok mókolni, meg pimpelgetni, az nekem nem adja vmiért. Úgy jó ahogy van.
Ez a nagy dögöt lehet csapatni.
púpos krém.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz lszlfrng #119994 üzenetére
Ez egy nagy dilemma. Jó a nyugalom, igen, de jó kütyüzni is. Optimális az lenne ha mindkettő maradna. De van hogy két hétig nem megy a Rocket amúgy. Ehhez meg egy elég.
Ha marad mindkettő, mert épp senki nem akar NZ t, akkor sem dőlök kardomba. Régi hobbi, mint a hifi, néha beizzik a bogár és borul minden
Annyi itt hogy a raketát tilos eladnom, annyira szeretik.
(NZ Csak a fórumosoknak itt am 240, kifelé 249 az ár amugy.)...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
lszlfrng
csendes tag
Saját, közepesen-sötét pörkölés, 4 hetet pihent és a végeredmény sz@r. GC-m és NZ-m van. Állítgattam az őrlő finomságát, a hőmérsékletet (94-98°C), a lefolyás 25-35 mp között (14g őrleményből 28g kávé) volt. Szépen lefolyik, krémes, de penetránsan keserű is és egyben savanyú is. Mérgemben lefőztem egy adagot a kicsi Bialetti Brikkával és abban meg eltűntek a szélsőséges ízjegyek, előjött a klasszikus kávé íz, de érezni, hogy van még ott egy kicsi csokoládé meg gyümölcs. Teljesen vállalható lett.
A kérdés, hogy merre induljak tovább, mert a kávéban van lehetőség, de valamit elb@szok és nem jövök rá mit?
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Kalmár kávéját meddig kell dédelgetni pörkölés után? Ritkán veszek papírzacskós szemes kávét.
-
Kulbi
aktív tag
válasz PpenoO #119998 üzenetére
A Kávékalmár zacskója papír, de szelepes és visszazárható. Szerintem semmiben sem különbözik a műanyag társaitól. A Kapucziner rakja sima papírba a kávét.
A pihentetés attól függ, milyen pörkölés, milyen kávé illetve egyéni ízlés is, mindenki mást mond. Néhány napot biztos érdemes, ha nem jó vmi akkor tovább vársz. Van ami nekem két nap után jó volt, vmi inkább két vagy akár négy hét.[ Szerkesztve ]
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest