Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz body007 #4553 üzenetére

    Ha elég finom az őrlemény, nem szalad át a víz rajta, hanem szép lassan, egyenletesen folyik le. Ha túl finom az őrlemény, be is fulladhat a gép, elakad, nem folyik le.
    Ha nagyobbra darálod, gyorsabban fő le, hacsak nem használsz valami nyomásfokozót, ami a kávé után megakadályozza a gyors folyást, ez lehet egy apró fúvóka, mint a duplafenekű kosaraknál, vagy rugós szelep, mint a DeLonghi nyomásfokozós karokban.

    Amit már nagyon finomra kell darálni, az fanyar tud lenni és erős, török kávéhoz hasonlóan iszapos. Ilyenkor jobb lehet az eredmény pár fokozattal durvábbra őrölve és nyomásfokozóval lefőzve.

    Vagy friss kávéval.

Új hozzászólás Aktív témák