- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
válasz
TheProb #8615 üzenetére
Sima befőttes, lekváros, mézes, stb. üveg. A lényeg hogy jól záródjon, színültig tele legyen, kiszorítva a lehető legjobban az oxigént, illetve minél kisebb adagokban, tehát minél kisebb üvegeket használj, hogy minél kevesebbszer kelljen nyitogatni.
Én pl. akkora üvegekbe teszem amibe 120-150 g fér, ebben van hosszabb ideig , majd amikor sorra kerül akkor pici mézesüvegbe teszem át adagonként 16-18 g, de ez már a HC kategória.
Jah és végig fagyasztóban van, de ez sem kötelező . -
sz.zs.
senior tag
válasz
tuzpenge #8435 üzenetére
Belülről az összes kiskúpos szinte ua. , csak más köntösben, esetenként több pénzért . Kiskúposok: Graef cm702/80x/90x, avx őrlők, Lelit Fred, Iberital Challenge, stb…
Esetlegesen más az állító mechanika ( vagy jobb, vagy rosszabb ). Szóval én a Graef cm702-t venném, ennél egy forinttal sem áldoznék többet ilyen őrlőre. Persze van akinek a kinézet a fontos , akinek az megér plusz pénzt akkor hajrá . -
sz.zs.
senior tag
válasz
Richemano85 #8423 üzenetére
Hát ameddig nem kapsz olyan őrleményt ami jó lefolyást eredményez, addig mindenképpen állítható.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Richemano85 #8416 üzenetére
A kávé! A bolti kávé döglött.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8400 üzenetére
Van egy “rossz” hírem! A kávé nem emeli a vérnyomást!
-
sz.zs.
senior tag
Keresnék minél olcsóbb szemes kávét, lehetőleg 2000 Ft körüli vagy alatti kilós áron daráló kés “bejáratásához”. Tudtok ilyet?
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Digitalpimp #8235 üzenetére
🤦🏻
-
sz.zs.
senior tag
válasz
xcvbxcvb #8158 üzenetére
Én nagyon nagyon régen -amikor még megtudtam inni a kapszulás kávét- vettem inox tölthető kapszulát. Először megnéztem a kapszula leírásában hogy melyik gépekhez alkalmas, nyugtáztam hogy a céges géphez jó lesz mert ott szerepel a típusa, megrendeltem. Egyrészt kurvára nem érte meg a ráfordított melót, másrészt egy hónap után tönkretette a gép fejegységet. 25 000 Ft-ért cserélték ki. Szóval így vegyél tölthető kapszulát…
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Digitalpimp #8153 üzenetére
Ristretto.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8117 üzenetére
Azért egy gyári garanciát semmiképpen se hasonlítsunk össze egy alzás (bolti ) garanciával, még ha papíron egy évvel több is , mert az a 3 év a nullával egyenlő. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom az alza csapnivaló garanciális ügyintézésével kapcsolatban.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #8042 üzenetére
Ennyiért nem fogsz találni. Minimum duplázd, de inkább háromszorozd. És akkor Kingrinder K4
-
sz.zs.
senior tag
válasz
bagaba1 #7940 üzenetére
Győrben a Kapuczíner!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
bagaba1 #7920 üzenetére
A 14-16 g az elvileg dupla adag, dupla eszpresszót kapsz belőle. A TB1 ha minden igaz 58 mm-es, ahhoz lehet kapni 22 g-os kosarat is, kérdés, hogy a mélysége miatt belefér-e a karba? Dedicához nem hinném hogy lehetne kapni ekkora kapacitású szűrőt.
5 l vízhez 0,8-1 gramm keserű só és 0,2-0,3 gramm szódabikarbóna. -
sz.zs.
senior tag
válasz
balazs1956 #7865 üzenetére
És akkor végül sikerült találnod?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
balazs1956 #7861 üzenetére
De komolyan… amennyi időbe tellett ide ezt beírnod, annak a töredékéből meglett volna a keresés.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
tobias40 #7698 üzenetére
Persze.
A saját zacsija azért nem jó mert a fagyóban a szelep bekrepál és kap oxigént.
Én adagonként fagyasztok és őrlök, nincs is babtartályom.
Pörköléstől számolva világos pörkölésnél max. 2 hónap, sötétebbnél max. 4 hónap szerintem. Amúgy fagyóban kb. hibernálod, tehát ha mondjuk 1 hónapusan tetted el és 1 év múlva veszed ki, megint 1 hónapos lesz. -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7546 üzenetére
Amióta egy Semiramis shopban nyitott dézsákban
tároltákdöglesztették a frissen(?) pörkölt kávét, én nem veszek tőlük. -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7540 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy ilyen cucc többet tudna mint pl. egy Gran Gaggia vagy hasonló kávéfőzőnek látszó tárgy.
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #7312 üzenetére
Első bekapcsolás után 20 perc, kávék között pedig 5 perc.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Andraskiss6 #7309 üzenetére
Simán….
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #7299 üzenetére
Hidd el, azok a munkások még úgy is sokkal jobb kávét fognak kapni annál amihez hozzászoktak, hogy ha 17-ből 68 lesz.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
ballinboy33 #7206 üzenetére
Tapasztalatom nincs pont ezzel az őrlővel, de természetesen az a megfelelő finomság amivel jó a lefolyás.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7202 üzenetére
Van eszterga gépe?
-
sz.zs.
senior tag
“szebben folyatja bele a karba a kávét illetve fémház miatt nincs statikus feltoltodes”
Ez egyik sem igaz, de mindegy… azért nincs sztatikus feltöltődés - mint ahogy írtam is - mert van benne egy lemezke ami ezt megoldja, viszont jó pár gram kávét ez visszatart ami ott döglődik bent. -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7141 üzenetére
Javítok : ugyanaz az őrlemény nem jön ki belőle rendesen a lemezke miatt!
Valahol voltak erről képeim, hogy mennyi pangót tartott vissza, megkeresem.
szerk.: Nah meg is van! Ennyit tartott vissza a lemezke a 900-ban. Kb. egy szimplányi adag ! Ez akkor pottyant ki belőle amikor felnyúltam egy fogóval és kitéptem a lemezkét. -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7135 üzenetére
Így van, de van aki jobban érzi magát ettől
-
sz.zs.
senior tag
válasz
justgiveup #7075 üzenetére
Kelleni nem kell, de jó ha van. Az is működik, de néha kell a 9 bar sztem.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
justgiveup #7067 üzenetére
Igen. Lehet vele csapolás közben a nyomást állítani, előáztatni, stb …
-
sz.zs.
senior tag
Ne rugózzál ezen! Vedd kiindulási alapnak hogy gombnyomástól számítva ~30 mp. Ha így nem ízlik, állítsd az őrlőt durvábbra hogy picit hamarabb jöjjön le vagy éppen picit finomabbra hogy tovább tartson a lefolyás. Neked kell megállapítani azt hogy hogy ízlik jobban a kávé.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
bmxbandita #6945 üzenetére
Szerintem a 3., de nem bolti, hanem frissen pörkölt kávéval. Esetleg bolti ami biztosan friss, pl. Alza coffee .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Tesla topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Nintendo 3DS és DS topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest