Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor0055
csendes tag
-
Gabor0055
csendes tag
-
fero02
nagyúr
A piros-fehér/sárga-zöld/kék-fekete a helyes bekötési sorrend szinte mindennél
(USB, bill, egér...)
-
BLiNk3r
senior tag
UP!
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
És melyik az a négyféle bekötési mód?
Most egyébként stagnál a project, mert nem jutottam odáig, hogy kerítsek egy olyan lapot, amin lenne extra usb port.
[Szerkesztve] -
BLiNk3r
senior tag
Az alaplapi USB portokat most teszteltem sima hátlapi USB kivezetésekkel, az összes flottul működik.
A tothbe által említett csatlakozócserét is kipróbáltam, de a tünet ugyanaz.
Detecting drives...és nagy szünet.
Volt már olyan eset, amikor 3-4 perc várakozás után folytatta a bootolást a gép, de akkor meg a windows betöltő csík kezdett bele egy végtelen ciklusba.
Tényleg nem tudom hol lehet a hiba, ki kellene próbálni egy másik lappal a kártyaolvasót.
/Érdekes, hogy a topik nyitása előtt elég sokat keresgéltem a PH!-n, de sehol nem találtam ilyen problémával foglalkozó témát. Ennyire ritka lenne, vagy mindenki ilyen profi a kártyaolvasók bekötésében?/
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
A bekötésed helyes, könnyen megjegyezhető hisz piros-fehér-zöld+föld a sorrend (az esetek 99%-ban ilyen szinüek a kábelek).
Ki kell próbálni az eszközt más gépben, illetve az alaplapi USB portjaidat más eszközzel, hogy kiderüljön, hogy mivel van a baj. -
BLiNk3r
senior tag
Adott egy belső kártyaolvasó (Dana CR-35U1A4), amit a 3,5''-ös helyre kell beépíteni.
4 vezeték jön ki belőle: egy az audió csatikat viszi, egy a firewire-t, kettő pedig (gondolom) a lényegi rész, a kártyaolvasó usb-re vezetését szolgálja.
Az audio csatikat az alaplap leírása szerint sikeresen összekötöttem a hangkártyával.
A firewire most nem lényeges, mert semmi ilyen eszköz nincs a közelben.
A lényegi rész következik, ami sehogysem akar működni:
Két vezetékünk van, mindkettő különálló csatlakozókkal rendelkezik, szóval nem blokkban vannak, hogy egyszerűbb legyen a ráillesztésük az alaplapi extra USB header-ökre.
Az alaplap leírásában a pinek leosztása a következő: [link]
Tehát ide kell bekötni helyes sorrendben a csatlakozókat.
A két vezeték pedig a következőképpen néz ki: [link]
A rajzból kiindulva és némi utánanézegetés után a neten én így kötöttem be a csatlakozókat:
[link]
Aztán nyomtam egy indítást, de a gép megállt a vinyók felismerésénél, onnantól pedig se kép se hang. Lehúztam az újonnan bekötött csatlakozókat (audio maradt), továbbra sem indult, de egy CMOS reset megoldott a problémát.
Az audio kivezetés hibátlanul működik, már csak a kártyaolvasót kéne valahogy működésre bírni.
Szóval a kérdés adott Hölgyek/Urak: hogyan kössem be ezt a fantasztikus kis kártyaolvasót?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest