Hirdetés

2017. október 20., péntek

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Karcos cd beolvasása (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) joghurt


joghurt
(őstag)

Van néhány cd-m, amik némi idegenkezűséget elszenvedve bekarcosodtak. :(

A ''hallottam valakiről, aki olvasta, hogy láttak olyat, hogy ...'' jellegű vélemények most annyira nem érdekelnek. :t

A tej élet, erő, egészség.

(#2) erdoke válasza joghurt (#1) üzenetére


erdoke
(Jómunkásember)

Ezek adat CD-k? Audiora tudok egy progit, ami sokszor nekifut, és akár 0,x-szeres sebességre is lelassítja a meghajtót grabbeléskor. EAC a neve.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#3) L3zl13 válasza joghurt (#1) üzenetére


L3zl13
(PH! félisten)

1. Van valami CD karcjavító cuccos.
2. Isobuster tud olyat, hogy végigscanneli a CD-t adatok után.

Aki hülye, haljon meg!

(#4) Arius válasza joghurt (#1) üzenetére


Arius
(fanatikus tag)

Milyen olvasód van? Plextorok elég jól olvassák a karcos lemezeket.

Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)

(#5) Goose-T válasza joghurt (#1) üzenetére


Goose-T
(PH! kedvence)

Olyan Turtle Wax autópolírozó cuccossal frankón el lehet tüntetni a karcokat, érdemes kipróbálni! Nekem is sokszor segített!

(#6) simonzé válasza Goose-T (#5) üzenetére


simonzé
(PH! addikt)

Van egy CDRoller nevű program, amivel az ilyen sérült CD-kről lehet megmenteni az adatot. Erről a polírozós cuccról csak hallottam eddig, de ha ténleg műxik, mondok egy imát a feltalálójáért. :)

I don't fit in. I fit out.

(#7) elessar válasza joghurt (#1) üzenetére


elessar
(lelkes újonc)

Én is csak valamelyik fórumon olvastam róla, még nem próbáltam:
http://www.panatel.hu/displex.htm

(#8) PeliScan


PeliScan
(PH! addikt)

Hehe, használni kéne a keresőt..! :D

[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=8098&start=[/L]

(#9) Yaye válasza joghurt (#1) üzenetére


Yaye
(őstag)

Na szóval.

#1 Van olyan hogy ''CD Restorer Polish'', Walvis gyártmányú. Tavalyi közbeszerzési katalógusból tavalyi áron 1340 forintok +áfa. Ez egy kis fiola maszat, meg egy polírozó rongyocska és saját bevallása szerint kisebb karcolások eltüntetésére alkalmas.

#2 A Jókai tér 8. szám alatt van egy kis bolt, CD antikvárium és bizományi, az a neve hogy CD Klub. (Tel: 302-7979 nyitva: h-p 11-19h) Ott vállalják az összebarmolt lemezek kisimítását, állítólag ők nem políroznak, hanem valamilyen lézeres technikával ''feltöltik'' a karcolások vájatait. Azért tudom ilyen frankón mert nekem is épp náluk pihen a Warcraft3 lemezem amit BRUTÁLISAN összebarmolt a CDolvasóm mikor elszabadult benne a lemez. A Srác a fény felé tartotta, megnézte hogy nem sérült-e az adathordozó réteg, és azt mondta menni fog. 1500 pénz, audiolemezt olcsóbban csinálnak. Az átfutási határidő és a határidőtartás viszont nem erősségük, nekem már harmadszor mondták azt hogy ''sajnos csak a jövő hétre lesz meg''. :( De ha fontos/drága lemezről van szó akkor gondolom még így is megéri várni rá.

üdv:
Yaye

(#10) robekri válasza joghurt (#1) üzenetére


robekri
(PH! addikt)

Cd író olvassa? ;]

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#11) joghurt


joghurt
(őstag)

Igyekszem sorban válaszolni:

- Többnyire adatcd-kről van szó, bár akad audio is. Ezeknél többszöri nekifutásra nekem is voltak apróbb sikereim, az adatcd-knél semmi :(. ISObustert és CDRollert majd kipróbálom.

- Plextor 8432A (író) ill. egy LG dvd-olvasó sem olvassa.

- Turtle Wax-ot és a többi csodaszert a többi beírás fényében hagyom a végére. Előtte még lehet, hogy megpróbálom a Jókai teret.

Amúgy az egyik lemezemmel meg az történt, hogy a cd olvasó eject-re szépen kidobta a tálcát, csak épp a lemez nélkül. Azt bentről kellett kivadászni. (Ehhez fűzöm a legkisebb reményt.)

A tej élet, erő, egészség.

(#12) Yaye válasza joghurt (#11) üzenetére


Yaye
(őstag)

Szerintem ne add föl a reményt. Elmondom én mit műveltem, hadd röhögjön mindenki. Az olvasóm elkezdte nem olvasni a lemezeket, gondoltam egy kis lencsetisztítás nem árt. Szétkaptam az olvasót, ecsettel portalanítottam a belsejét, majd csak úgy fedél nélkül kipróbáltam hogy olvas-e. Mivel azonban a lemezt rögzítő mágneses korongot a drive fedele tartja (tartotta volna) központban, ezért kb 5 sec után a mágnes elkezdett csúszkálni, majd elszállt, a lemez pedig rögzítését vesztve leszállt a tengelyről és bevágta magát a meghajtó mechanikájára. Megkövülve néztem ahogy szegény warcraft kb 5000 rpm fordulattal pörög a mindenféle vasak tetején, és mire le tudtam csapni rá és megállítottam, hát elképzelheted milyen lett az alja, mintha egy fúróba fogott drótkefével támadtam volna meg. Na ezt a lemezt csinálták meg a Jókai téren. Ma voltam ott, de nem találod ki, még mindig nem volt ott a lemezem, és már nagyon gáz volt, úgyhogy a hapsikám személyesen elmegy érte (nem helyben csinálják a műtétet) és adott engedményt, holnapra ha minden igaz, meglesz. Sok sikert neked is.

üdv:
Yaye

(#13) joghurt


joghurt
(őstag)

Ha sikerül levadászni az adatokat, akkor 1. kiírok mindent dvd-re is, 2. veszek egy nagy vinyót, és azon is fogok egy másolatot tartani mindenből.

A tej élet, erő, egészség.

(#14) Pupa'k


Pupa'k
(újonc)

PRÓBÁLD olyanál akinek asus cd r van mert az még a törött lemezt is beolvassa
én így csináltam

Moderátor Killer, harc hát legyen harc

(#15) DcsabaS


DcsabaS
(senior tag)

A karcos és piszkos lemezeket nem a Plextor, hanem a TEAC drive-ok olvassák a legjobban. Persze előfordulhat, hogy egy adott lemezt már TEAC-kal sem lehet beolvasni.

Polírozás és más hasonló trükkök segíthetnek.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Karcos cd beolvasása (téma lezárva)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.