Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
Annyi a lényeg, hogy most a generáció vége felé egy PS5 hardvere a kanyarban sincs egy mostani PC-hez képest sem, és még a játékok is drágábbak rá. Fanboykodhatsz tovább nyugodtan, de ami tény az tény.
Nekem is van itthon mindkettő, a PS5 kb. tavaly október óta nem volt bekapcsolva, mert nincs miért, a PC viszont napi szinten megy és inkább arra veszek meg mindent, mert sokkal jobban néznek ki a játékok. Jah, tavaly augusztusban újítottam komplett új PC-t, és ezzel most olyan 4-5 évig biztosan semmi gondom nem lesz. És nem csak játékra használom, hanem kb. mindenre is, ami nem játék. -
Chapel
addikt
Mafia: Old Country jobban vonz.
Gta rajnogó vagy az első rész ott isnte sem tudja hány órám van az eddigi részuekben (és nem tolom online)
Hát látványra, és minőségre (úgy összesen, főleg realistic vezetési módot) hozzák a Mafiában felőlem jöhet a 6. 2 év múlva...és valszeg akkor is fog pc-re -
KROK640
nagyúr
válasz
Immolatiel #53 üzenetére
Most a GTA V Enhanced-et nyomom épp (alacsony aktivitással) elvagyok vele mint a befőtt, különösebben nem vagyok rá hypeolva a GTA6-ra, ami nem is baj. Az első és az utolsó GTA ami számomra tényleg nagyon de nagyon ütött az a GTA 3 volt. Tavaly elővettem 20+ év után a Definitive okán, és megállapítottam, hogy a játék akkor néz ki úgy ahogy emlékszem rá, itt még értelmes méretű volt a város (a legtöbb GTA-ban szerintem már túl nagy a pálya), de ennek ellenére a komoly nosztalgia hullámmal együtt is pár nap alatt meguntam. Most az Enhanced-el játszom, de főképp azért mert az eredeti GTA 5 anno rengeteg dolog miatt kimaradt, és most pótolom be.
A PC kontra konzol vita : Egyrészt a kontroller is, másrészt a konzol kizár eleve egy rakás játék műfajt, mint pl a szimulátor vagy az Real Time Strategy.
Ráadásul hosszú távon a konzol sem olcsóbb, mert a vételáron felül még különféle gamepassokat venni meg játékokat hozzá, meg legyen egy jobb TV-d stb. Az meg, hogy maga az alapgép olcsóbb, még jó hogy : hiszen egy funkcionalitásában korlátozott PC-ről beszélünk gyakorlatilag."jelen-, v. múlt generációs játék sem jut az eszembe, ami érdekelne és ne jött volna ki asztali gépre" --- nekem az elmúlt 28 évből mióta PC-zek egy cím jut eszembe, a 2003-as Midtown Madness 3, ami nem mellesleg olyan borzasztóan sikerült, hogy végül az egész sorozatot kinyírta
-
Immolatiel
kezdő
Engem mondjuk az se érdekelne, ha sose jelenne meg
...persze küldöm mindenkinek, aki szereti...
A PC kontra konzol vitát pedig számomra már az elejétől fogva végletesen és véglegesen eldöntötte a tény, hogy a kontrolleres irányítás messzemenőkig alacsonyabb rendű a billentyűzet+egér kettősével szemben. Ezen még csak vitázni sincs mit, aki pedig valami furcsa (remélhetőleg csupán átmeneti) elmezavar okán mégis próbálkozik, azt legfeljebb... megmosolygom. Innentől kezdve a többi tényező pedig már oly mindegy, akár optimalizáció, akár teljesítmény, akár kanapén fetrengős-hempergős kényelem, akár ár-érték arány - na de utóbbi már amúgy se kéne olyan nagy gondokat okozzon, legtöbbünk felnőtt ember, szerintem még alacsonyabb fizetésből sem olyan nagy kaland összedobni egy kicsivel többet (már ha egyáltalán szükséges, hisz valaki már nagyon bölcsen megjegyezte előttem, milyen teljesítményt is nyújt egy konzol árából összehozott PC). Főleg, hogy a grafikai fejlődés elég látványosan stagnál az utóbbi években (évtizedben?). Amilyen szintre pedig eljutottunk, ott már szerintem azt lehet mondani, hogy még akkor is teljesen elfogadhatóan tudnak kinézni a játékok, ha közel sem húzunk mindent maximumra (bizonyos technológiákat, grafikai elemeket pedig egyenesen parasztvakításnak érzek, de ezt csak így példa nélkül, mert közvetve sem szeretnék senkit leparasztozni, plusz az is lehet, hogy én látom rosszul).
Ezen kívül (nyilván egyéni ízlés kérdése, de) nekem most speciel egyetlen jelen-, v. múlt generációs játék sem jut az eszembe, ami érdekelne és ne jött volna ki asztali gépre, ilyenformán számomra szó szerint semmi értelme nincs egy konzolnak. Az égegyadta világon semmi.
-
KROK640
nagyúr
"Ez nem így van hiába győzködöd magad!" -- ÉN??? Te kezdtél ilyen üzenetekkel dobálózni mint "A PS5 sokkal de sokkal hatékonyabb mint bármelyik PC!" #36 vagy " pont, hogy a PC-s verziót nem kellene erőltetni, mivel ott aztán kismilliomegy hardware konfig van ráadásul a "Népkártya" RTX 5060Ti kerül annyiba mint egy PS5" #27
Itt pont azt érzem, hogy te próbálsz meggyőzni, még ha ehhez ferdített és féligazságokat is kell használj.
Azt javaslom, inkább szerezz be egy PC-t ha elégedetlen vagy a konzoloddal, és ne írj olyan baromságokat, hogy a PC-s verziót nem kéne erőltetni."sokkal jobban van optimalizálva PS5-ön mint PC-n" --- Igen, a kevesebb erőforrás miatt jobban kell optimalizálni. De mint az előző postomban írtam, ez jó, mert a gyenge konzolok kordában tartják a gépigényeket. Lásd 16GB RAMos példámat.
"Mit gondolsz miért jön ki elsőnek konzolra?" --- Fentebb írtam, hogy egyrészt mert onnan portolódik PC-re (mert akkor nem para ha a konverzió során nő kicsit a gépigény). Meg ugye a konzol fix hardver. A másik, hogy sok esetben egyes címek excluzivitása, vagy 6-12 hónappal előbb jövetele tudja eladni az adott konzolt, nem a képességei.
"és konzolon sokkal többet eladnak a GTA-ból mint PC-re valaha" --- mint usert engem pont nem érdekel melyik platformon mennyit adnak el belőle. Nincs kedvem utána nézni a konkrét számoknak, de az sem lepne meg, ha e mögött az állítás mögött is egy tévedés húzódna meg mint a korábbi állításaid mögött. De ha már így felhoztad tényleg : PC-n még akár a kalózkodás is megoldás (nem, nem népszerűsíteni akarom a kalózkodást ezzel), ha nincs 30-50 ezred egy játékra, vagy nem akarsz folyamatosan havi szinten fizetni azért, hogy játszhass (különféle pass-ok). És még a MODolás lehetőségét ide se hoztam, mert jó fej vagyok
összességében nem vagyok a konzolok ellen, csak érdemes őket a helyükön kezelni, és annak amik.
-
KROK640
nagyúr
"Annó a GTA4-hez is 4 magos CPU kellett, hogy elfusson PC-n" --- Háááát... Nekem már akkor 4 magos CPU-m volt (azért több mint 22 hónap és 10 nap eltelt az első 4 magos CPU elérhetősége és a GTA4 megjelenése között ) mikor jött az, hogy akkor GTA4.
Viszont, arra emlékszem, hogy a későbbi Core I3 4330-amon is ment ami 2C4T azaz két magos és négy szálas volt.
Ezután csak kíváncsiságból ránéztem a GTA4 gépigényére és láss csodát :
CPU: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz.
Tudtommal ezek közül egyik sem négy magos
Szóval mondjuk ki az első érved az egy konzolpárti téves vágyálom. De legalábbis falsch."ha PC-n akarsz ugyan olyan teljesítményt akkor sokkal, de sokkal erősebb hardware kell." --- ez így önmagában egy féligazságos ferdítés. A konzol előnye abban rejlik, hogy fix a hardver. De alapvetően nem szabad elfelejteni, hogy a konzolok mára nem igazán mások mint egy fix hardveres lebutított PC-k. Gondolj csak bele, szinte biztos, hogy ezen soraidat sem a konzolodról írod
"Ezt az eredeti Windowsok nem tudják." --- kétségtelen, hogy egyes frissítések tudnak kavarni és lassítani, de a Windows 7-emet 2009-2021 között mindössze háromszor raktam újra. Egyszer mikor először felraktam a Phenom 9500-ra 2009-ben. Másodjára mikor 2014-ben jött az I3, és bár ment a régi Win 7, de clean installt akartam az új gép tiszteletére. Aztán 2015-ben mikor SSD-t vettem és nem akartam a backupolással vacakolni, hanem még egy clean install. 11 év alatt három eset, de ebből kettő gyakorlatilag saját döntés volt.
A Windows 10 amit most használok, 2021 március 10-edikei, akkor tértem át ugyanis a Win 10-re. Ez még mindig az első installom, pedig már eltelt több mint 4 év. Ezalatt különben cseréltem RAMot, VGA-t, monitort, billentyűzeteket, egereket, és egyikkel sem volt semmi baja.Több konzolom is volt az évek során (XBox ONE-om pl már 2013 november végén) de nem véletlenül mondom azt, hogy összességében a PC egy komplexebb, de jobb platform. A konzol azoknak való, akik nem értenek a PC-hez, és nem is akarnak vele vacakolni. Causual gamingre tökéletes.
Valamint azt is el kell ismernem a konzolok védelmében, hogy jó, hogy vannak, mert kordában tartják a PC-s játékok gépigényét is, hiszen a legtöbb játék elkészül az aktuális konzol generációra is, és onnan portolódik PC-re (mert akkor nem para ha a konverzió során nő kicsit a gépigény). Szinte biztos vagyok benne, hogy pl ezért volt az, hogy 16GB RAM 2018 és 2024 között elég volt játszani ha volt mellette egy 8GB-os VGA-d. De rengeteg más példával is jöhetnék. Nincs különösebben bajom a konzolokkal amíg a helyén kezeljük őket. -
Scholes9
nagyúr
Csodálkoznék, ha ez lenne a végleges dátum.
-
tray86
tag
Ez nem teljesen igaz.
XP-n még előfordult, hogy csak úgy összefsta magát a rendszer, de 7-es windowstól kezdve, ha valaki tudatosan telepít szoftvereket, figyel arra, hogy a háttérben ne fussanak/ne induljanak el feleslegesen programok, rendszeresen töröl temp könyvtárakat, időnként lefuttat diagnosztikai programokat hddre/ssd-re, figyel a hőfokokra, a driver frissítésekre, akkor egy windows rendszer kb a következő windows verzióig nem lesz lassabb, mint egy friss telepítés és nem fssa össze magát. Max egy win update kavarhat bele, az mondjuk nagyon. -
Kaiku
senior tag
Ez nem így van hiába győzködöd magad! Kapásból sokkal, de sokkal jobban van optimalizálva PS5-ön mint PC-n.
Mit gondolsz miért jön ki elsőnek konzolra?
Mert sokkal egyszerűbb ezért olcsóbb optimalizálni PS5-re mint PC-re és konzolon sokkal többet eladnak a GTA-ból mint PC-re valaha. -
Kaiku
senior tag
Annó a GTA4-hez is 4 magos CPU kellett, hogy elfusson PC-n, pedig akkor még igen ritka dolog volt a 4 mag. Ugyan ez van a GTA5-tel mert PS4-en pedig nagyon szépen fut, ha PC-n akarsz ugyan olyan teljesítményt akkor sokkal, de sokkal erősebb hardware kell.
A PC-n azért kell sokkal erősebb hardware mint a PS5-ön mert a PC borzasztóan rosszul használja az erőforrásokat. Ráadásul a Windows mint olyan nagyon nem segít, hogy jobban működjön a PC.
Próbáld ki, hogy a sima WIN10/11 helyett felraksz egy Spectre veriót. Egy év használat után sem fog belassulni, főleg ha karban tartod a Ghost Tool-al. Ezt az eredeti Windowsok nem tudják. -
ripla
addikt
R*? Őket ismerve még generációváltás előtt kijön PS5-re a normál verzió, PS6-ra az upgraded, 1 év múlva meg a PC-vel egyidőben a GOTY kiadás.
-
realcamp
csendes tag
Majdnem másfél évig hallgatnak, aztán betolják ezt. Várható volt, de azért bekaphatják a hallgatás miatt. Arra is nagy esély van, hogy lesz még egy csúszás, szerintem 26 őszétől előbb nem kell várni mostmár konzolra. Az még kurva messze van.
Abban pláne nem kell reménykedni, hogy így egyúttal jön majd a PC verzió is. Dehogy is, kiadják konzolra, sokan ez miatt vesznek konzolt, és megveszik rá a játékot. Aztán ha egy évre rá jön a nextgen konzolgeneráció, eladják arra is. Aztán pc-re. Esetleg előbb PC, aztán nextgen, de 26ban PCre tuti nem fog jönni. Ez a stratégia, minél több bőrt lehúzni róla. 15-20 évig fogják fejni a népet az online-al is. Gondolom story dlc most se lesz, csak az a kurva online, meg a shark cardok vagy mi a francok. Ha nem shark cardoztak volna az emberek orrba szájba, lettek volna az 5-höz is story dlc-k, és nem kizárt hogy kint lenne már a 6 is. De hát ez van. Legalább meg lehet majd venni PS 7-8ra is, ha egyáltalán még lesznek -
KROK640
nagyúr
"a "Népkártya" RTX 5060Ti kerül annyiba" - Persze, aki ennyire új kártyát vesz (mire jön a GTA 6 bőven fog esni az ára) az meg is érdemli. A Criptoláz óta elszálltak a VGA árak nagyon, úgyhogy szerintem jó ideig nekem az RTX3060 12GB volt az utolsó új kártyám.
Plusz a PS5 képességeit, arra való játékokat ez is szépen futtatja, szóval nem kell ide majd RTX5060Ti. -
wjbhbdux
veterán
Fosnak a Half-Life 3 megjelenéstől, érthető halasztás.
-
Kaiku
senior tag
válasz
Juhaszatti #30 üzenetére
A konzolos meg sokkal kevesebb ráfordítással még többet!
-
MaraTóni
tag
Egy PS5 szintű PC-t pont annyiért össze lehet rakni mint egy PS5-öt.
Ez a játék nem hiszem h a gagyi kategóriájú grafikai szint felett fog menni konzolokon. Ha mégis valamivel szebben fog kinézni, akkor az igazi "slideshow" leszha meg nem adják ki PC-re, akkor magukat lövik fejbe, magasan ez a játék hozta a legnagyobb PC-s bevételt eddig, 100 millió dollárokban mérhető
-
F34R
nagyúr
válasz
Juhaszatti #30 üzenetére
Gyakorlatilag csak az hozta hogy a mai napig jatszanak vele, es ennyi ideig idotallo volt.
Mindig jottek DLC-k csak epp Online formatumban. -
Kaiku
senior tag
válasz
CptAdamica #1 üzenetére
És ki mondta, hogy a BF nem fog csúszni? A BF1/5/2042-es sz@rok folytatásából én nem kérek!
Minimum egy BF3 szint kell! -
Kaiku
senior tag
válasz
Juhaszatti #24 üzenetére
Ha 2027 év végére ki is jönne az új PS-akkor is évek mire elterjed! A GTA6-nak meg pont nem tenne jót, egy olyan konzolon kezdeni ami még meg sem jelent és nem kapható.
PS5- elég jó ahhoz, hogy kiadják rá!
Inkább pont, hogy a PC-s verziót nem kellene erőltetni, mivel ott aztán kismilliomegy hardware konfig van ráadásul a "Népkártya" RTX 5060Ti kerül annyiba mint egy PS5. És akkor hol van a többi alkatrész. -
Juhaszatti
addikt
válasz
callmeakos #18 üzenetére
Következő generációs konzol nem nagyon lesz 2027 előtt. És ha nem akarják addig elhúzni a kiadást, akkor kénytelenek lesznek kiadni a jelenlegiekre.
-
Daffchy
őstag
Nem is tudom utoljára mi ****** fel ennyire mint most ez a hír...
Rádásul ilyen stílusban közölni.
-
bence1024
tag
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Azért a gta v optimalizálása igencsak rendben volt. Hihetetlen, mit kihoztak a 360&PS3 hardveréből.
-
markknight
veterán
válasz
Wanderlust #19 üzenetére
Főleg h 1 hónapja azt mondta a CEO h minden sínen van
-
Wanderlust
tag
Engem az idegesít a legjobban, hogy ezt nem így kellett volna kommunikálnia egy ekkora cégnek. Egy pár másodperces trailer legvégén kellett volna a 2026-os dátumnak szerepelnie. Max. utána egy kis magyarázkodás a közösségi médiában vicceskedve, lazán de mégis kicsit komolyan, hogy nem kell beszarni srácok, kurvajó lesz, csak kell még egy kis idő. Vagy legalább pár screenshot. De hogy így? Amikor először láttam, azt hittem valaki feltörte a Rockstar Games accountját és posztolt egy ilyet poénból. Annyira amatőrnek tűnik (számomra pl. egy sorkizárt szöveg sokkal elegánsabbnak tűnt volna, mint ez a balra igazított ami a hivatalos posztban látható, de lehet ez csak az én hülyeségem). Tényleg, mintha behívatta volna a CEO nap végén az egyik gyakornokot, hogy pár sort írjon már ki, hogy picit csúsznak. Vicc.
-
callmeakos
veterán
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Én őszintén a Rockstar helyében nem is erőltetném megjelentetni erre a konzolgenerációra. Max PS5 Pro, de ott is erős megkötésekkel. Feltéve, ha tényleg annyira nagyon meg akarnak felelni azoknak a magas elvárásoknak (amiknek véleményem szerint még az atya úr isten se tudna, de hát ki tudja.)
-
Na mi a helyzet, sehogy nem fut a jelenlegi konzolokon? Döcög a 30 fps cap? Minden fejlesztéssel töltött órát meg kell köszönni, és így is kétséges lesz a végeredmény. Nem baj, ez is majd két konzolgenerációval később teljesen jó lesz.
-
KROK640
nagyúr
"Manapság már szinte kötelező, hogy rpg elemeket is tartalmazzon a játék." - nekem ez egyébként nem tetszik annyira
"nem lennék meglepve, ha nem ez lenne az utolsó halasztás, és majd csak az új generációs konzolok megjelenése után adnák ki" - ez sajnos logikusnak hangzik. -
BaJaZo
aktív tag
Nyilvánvaló, hogy a vezetők továbbra sem elégedettek azzal amit látnak. Megértem az aggodalmukat, sok minden változott tiz év alatt a gamer világban. Ami akkor sikeres volt, nem biztos, hogy most is az lesz. Manapság már szinte kötelező, hogy rpg elemeket is tartalmazzon a játék.
A CP 2077 magasra tette a lécet, sokaknak már soulslike kihivás szükséges, másoknak ott van a Battle Royal, és most itt van a Clair Obscur Expedition 33, ami a feje tetejére állitott sok mindent, amit eddig a játékokról gondoltunk.
Tiz év sok idő, nem lennék meglepve, ha nem ez lenne az utolsó halasztás, és majd csak az új generációs konzolok megjelenése után adnák ki. -
prolad
addikt
Micsoda meglepetés. Úgy várja mindenki, mint a messiást, aztán volt 1 trailer eddig, az se sokat mutatott. Nyilván egy GTA-t elvisz a neve még mindig, de attól még fura volt, hogy sehol sincs.
-
Jó munkához idő kell.
Illetve ennek fényében, akkor a Pearl Abbys legyen szíves gyorsan megjelenési dátumot adni a Crimson Desert-nek :') Állítólag csak azért nem adtak meg semmi hivatalosat, mert nem akarták, hogy a GTA6 beárnyékolja. -
Carlos Padre
veterán
Khmm... Series S .. khmm
-
MzperX07
tag
Kevés esélyt látok, hogy kihagyjanak egy olyan üzletet, hogy minimum 2x húzzanak le fanatikusokat (pl. én, aki inkább játszana hamarabb, mintsem még 12-18 hónapig videókat nézve sóvárogjon, ez van
), de ha egyszerre jelennek meg, akkor én is inkább a PC verziót veszem meg, a konzol sorsa meg majd elválik
…
-
KROK640
nagyúr
Ez végülis egy jó hír.
- Előszöris ha ettől tényleg egy jobb játékot kapunk, akkor megéri várni.
- Másrészt a PC-s verzió ennél előbb (2026 május 26) úgysem jött volna, így legalább (hátha) egyúttal a PC-s verziót is megkapjuk
- Harmadrészt egy csomó játék akkor még megjelenhet idén, ami emiatt tolta el a startot (az más kérdés, hogy vajon élnek-e a lehetőséggel?) -
MzperX07
tag
Látva a használt/új árakat nemrég vettem egy használt Series X-et csak emiatt (a Forza-kat játszhatnám rajta, de azok gépen is futnak), más címeket nem tervezek venni rá egyáltalán.
Nem mondom, jó nagy szívás 😅 Olyat is hallottam, hogy nem lesz már lemezes GTA6, de ezt mondjuk én nem hinném.
-
ledgeri
nagyúr
És akkor a Ubisoft (vagy ki is volt) megint arra fog panaszkodni, hogy azért nem megy nekik x negyedévben, mert a R* nem adja ki a kövi részt?
-
CptAdamica
veterán
Végre, erre vártam, így talán szabad az út az új Battlefield előtt az idei év végén!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Rockstar hamarosan újabb részleteket árul el a sokak által várt játékról.
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest