Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #32482 üzenetére
Lattam ilyet meg covid elott is. Reorg, majd a contractorok 80%-a ment a levesbe, mig az alkalmazottak max 2%-a.
-
horcsog8472
újonc
válasz
Nálunk burkoltan megmondta a vezetés, hogy munka lenne, de az embereink egy nem kis része nem alkalmas rá. Így előállt az, hogy úgy küldenek el embereket, hogy közben nem tudják feltölteni az üres pozikat a kliensprojektekre (megszűnő projektekről kellene átugrani felfutó projektekre).
Olyan fejlesztőknek bármikor adnak munkát, akik vagy full-stackesek vagy hozzá tudnak nyúlni cloudos-devopsos dolgokhoz is vagy többnyelvesek vagy van valami niche tudásuk.
Főleg juniorokat érinti ez kellemetlenül, de nagyon sok olyan papíron tapasztalt ember is van, aki kikerült abból a burokból, hogy egy helyen egy fogaskereket tudott mozgatni éveken át és most meg rácsodálkozott a piac elvárásaira.
-
carapace
csendes tag
válasz
Aha, ez így van. Én mondjuk a finance-ről tudok nyilatkozni, de az eléggé döglött. A legutóbbi munkahelyem egy consulting cég szinte kizárólag nemzetközi ügyfelekkel, itt már az is kihívás, hogy a fejlesztőket kiszórják projektekre, pm, ba meg ilyen területre meg egyszerűen képtelenek eladni bárkit is.
Ezen az utóbbi vonalon egyébként az álláspiac is nagyon lepusztult, vagyis totálisan érdektelen, rosszul fizető melóból van egy rakás, csak hát ezek senkit se érdekelnek. Nekem van eddig 20 évem a szakmában, és ennek megfelelő magasan pozícionált, jól fizető lehetőségek elvétve vannak. Sikerült kitúrni párat, nem arról van szó, de komoly energiát kellett belefektetni, nem az van, mint két éve, amikor hazajöttem külföldről és egyből megrohant egy rakat recruiter, és ebből volt jópár teljesen értékelhető lehetőség.Hamarosan lesz egy utolsó körös interjúm egy nagyon érdekes pozícióra, ami tényleg nagyon tetszik, ha ezt sikerül behúzni, akkor a nettó keresési idő az olyan másfél-két hónap lesz, ami szerintem sok.
A contrating az meg nagyon fura, elvileg elég jó napidíjak vannak, ha bemondasz egy 140-150et, bólogatnak, hogy oké, de aztán utána néma csend - ez viszont csak Magyarországra igaz, ha tudsz németül, Bécsben pl annyi lehetőség van mint a szemét, és aktívan keresik is a magyarokat, a gond csak az velük, hogy mind híbrid, szóval 2-3 napot kinn kellene lenni hetente, viszont ilyen 600 euros napidíjakat simán ki lehet szedni.
-
nyunyu
félisten
válasz
DB fejlesztőként nálam pl. nagyon látszik, hogy földbeállt a szektor, mióta tavaly bezárultak a lenyúlható EUs pénzcsapok, és nincs pénz a nagy állami/állam közeli projektekre. (Pl. kincstár, eeszt)
Eleve dedikált DB fejlesztőt KKV nem tart, mert ott nincsenek olyan méretű projektek, ami azt igényelné.
Nagyvállalati pozíció meg mutatóban akad pár, de arra pályázik mindenki.Magán szektor meg a bőrén érzi a válságot, és ott meg nem nagyon mernek új projekteket indítani, így felszívni sem tudják az állami projekteken parkolópályán lévőket.
Bár november-decemberhez képest beindult valami mozgolódás a pénzügyi szektor álláshirdetéseinél, de akkor meg kiderül, hogy az Oracle már nem divat, mindenkinek MS SQL vagy eleve Azure stack kéne.
-
JoinR
őstag
válasz
Igen, nekem is emiatt ugrott az egyik melóm februárban. A csapat harmada kontraktor volt, mindenkit elküldtek (multi). Nem volt probléma új helyet találni, de más, mint amikor már évek óta elvan az ember kényelmesen.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Én simán tapasztalom ezt a visszaesést. Mondjuk én remote contractor pozikat nézegetek, de ott összességében is kevesebb lett a nyitott pozíció, a jól fizető meg még inkább. Alkalmazotti hybrid lehetőseg van sok szerintem, bár azt nem nézegetem olyan sokat, de az nem változott talán annyit.
Szerintem csak simán tisztul a piac, és nem adnak oda minden jöttmentnek milliókat. Legalábbis nem olyan könnyen.És főleg nem nekem, úgy látszik.
Jobban megnézik mennyi meg milyen szintű emberre költik el a visszafogottabb budgetet, de én ezt vártam is, mert az IT-ban olyan pénzégetés folyt/folyik, hogy kizárt dolog, hogy ez gazdaságos legyen hosszú távon. -
Nehaiu
csendes tag
válasz
Nyilvan nem az a reteg sir, aki valogat a jobbnal jobb ajanlatok es lehetosegek kozul. A 4-5 ev tapasztalat meg azert nem olyan sok, ott meg sokkal jobban szamit, hogy pontosan milyen is az a tapasztalat. El lehet tolteni ennyi idot ugy is, hogy erdemben szinte semmit nem fejlodik az illeto, viszont azt gondolja magarol, hogy o az asz, mert ennyi ideje a szakmaban van (ez raadasul eleg kontraproduktiv tud lenni egy interjun, tobb ilyennel talalkoztam korabban).
Szerintem oriasi a szakadek meg a szakman belul is es valoszinusitem, hogy te ilyen ertelemben egy buborekban elsz.
-
Alexios
veterán
válasz
Én láttam ilyet, mikor beutott a covid elkuldtek tőlünk mindenkit aki contractor volt. Aztán fél évvel később megprobaltak újra alkalmazni azokat akik jók voltak(vegyes sikerrel)
A megkeresések száma amúgy nálam se nagyon csökkent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Neo - Pantone Poinciana - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest