Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz Vision #36762 üzenetére

Nem azokra a 2-es 3-as tanulókra értem, akik lusták/buták. Hanem akik pl okos és könnyen tanuló emberek, de az adott tárgy nem érdekli őket.
    Nekem is volt olyan osztálytársam, aki tökéletes ívben lesz@rt néhány tantárgyat és annyit foglalkozott vele, hogy ne bukjon meg, más tárgyakban meg aktivizálta magát és ragadt rá a tudás. Sokra is vitte később.

Töri meg... értem én, hogy összefüggések. Jó dolog és hasznos, főleg, ha az elmúlt 70-100 év történelmét nézzük.

De már bocsánat, de teljesen lesz@rom, hogy i.e 792-ben mit termesztettek Ázsia délkeleti részén, ahogy azt is, hogy ugyanebben az évben hogy hívták a 12. uralkodót, aki puccsal megszerezte a hatalmat. Úgy gondolom ezek összefüggés ide vagy oda, már csak említés szintjén érdekesek, de nem témazáró és vaktérkép mélységben...

Nyilván nem a tananyag nullázása, hanem az átalakítása lenne a megfelelő stratégia.
    De amúgy jah, "elit" gimibe (általánosban meg pláne, a sznobság netovábbja volt a hely, mind tanárok, mind diákok terén) jártam, aztán az évfolyamtársaimnak erős 50%-a ugyanolyan felnőtt lett, mint akik nem tanultak. Legalábbis ami az általános szövegértést, vagy akár a pénzügyi tudatosságot, vagy az elvárható mai tájékozottságot/talpraesettséget illeti.

Új hozzászólás Aktív témák