Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
carapace
tag
Nem az a baj. A baj az, hogy ott egyszerűen nem ugyanazt értik bank alatt mint itt. Az a lakossági bankolás, ami itt az OTP, az zömmel a kantonbankok szintjén megy, azok megvesznek egy kész Finnova vagy Avaloq csomagot, aztán jól van (tehát ha itt szeretnél érvényesülni, akkor ezekhez kell értened, amihez magyarként nem fogsz) a nagybankok meg más liga, teljesen más fókuszú projektekkel, amilyeneket itthon maximum pár helyen tudsz behúzni - és ha oda pályázol ezt a hátteret fogják nézni.
És ez csak egy pici példa arról, hogy összességében teljesen más a gazdasági szerkezet. Mielőtt kimentem Svájcba 2014ben, itthon termeléslogisztikai rendszerekkel foglalkoztam nagy gyártó cégeknél. Na Svájcban ilyen tapasztalat egyszerűen nem kell, mert nincsenek olyan cégek, mint itt mondjuk az Audi amikor fossák ki a tömegtermelést. Szóval ezzel nem tudtam kijutni, kénytelen voltam beiktatni egy surranópályát MS BizTalk vonalon, amivel már igen. Teljesen más a gazdaság szerkezete, más projektek vannak, amikhez tapasztalatot felszívni itthon ugyan lehet, de azért nem triviális.
Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy én BA/PO vagyok, ott a fentiek sokkal jobban számítanak mint a deveknél, de azért az ismerősök elmondása alapján ott is megvan ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - OFF topic
- Peugeot, Citroën topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Synology NAS
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Milyen széket vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- Dell Precision 7560 FHD / i7-11850H / 32G / 512G G4 / RTX A4000 8G / SCR WS tervező
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest