Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• carapace

tag

válasz crocy #35539 üzenetére

Nem az a baj. A baj az, hogy ott egyszerűen nem ugyanazt értik bank alatt mint itt. Az a lakossági bankolás, ami itt az OTP, az zömmel a kantonbankok szintjén megy, azok megvesznek egy kész Finnova vagy Avaloq csomagot, aztán jól van (tehát ha itt szeretnél érvényesülni, akkor ezekhez kell értened, amihez magyarként nem fogsz) a nagybankok meg más liga, teljesen más fókuszú projektekkel, amilyeneket itthon maximum pár helyen tudsz behúzni - és ha oda pályázol ezt a hátteret fogják nézni.

És ez csak egy pici példa arról, hogy összességében teljesen más a gazdasági szerkezet. Mielőtt kimentem Svájcba 2014ben, itthon termeléslogisztikai rendszerekkel foglalkoztam nagy gyártó cégeknél. Na Svájcban ilyen tapasztalat egyszerűen nem kell, mert nincsenek olyan cégek, mint itt mondjuk az Audi amikor fossák ki a tömegtermelést. Szóval ezzel nem tudtam kijutni, kénytelen voltam beiktatni egy surranópályát MS BizTalk vonalon, amivel már igen. Teljesen más a gazdaság szerkezete, más projektek vannak, amikhez tapasztalatot felszívni itthon ugyan lehet, de azért nem triviális.

Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy én BA/PO vagyok, ott a fentiek sokkal jobban számítanak mint a deveknél, de azért az ismerősök elmondása alapján ott is megvan ez.

Új hozzászólás Aktív témák