Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Érdemes lenne 1-2 seniort meginterjúvolni a cégnél, ők biztosan tudják, hogy megy ez.
Saját tapasztalat (multi; pénzügy):
- Munkáltatói jogkört gyakorló vezető saját hatáskörben max. 10%-kal emelhet, ennél magasabbhoz már HR-jóváhagyás szükséges. Olyan ügyeskedés lehet, hogy pl. ősszel kapsz 10%-ot, aztán tavasszal még 10-et. (Ilyen jellemzően pozícióváltásnál szokott történni.)
- Elképzelhető, hogy a 20%-os emelés már azt eredményezné, hogy meghaladod a besorolási szinted bérplafonját, amit azt jelenti, hogy egyben elő is kellene léptetni téged, amibe szintén be kell vonni a HR-t.
- 1 év után 20%-os emeléshez szerintem sanszos, hogy kellene egy konkurens ajánlat is (ahogy azt többen is írták).
- A legtöbb osztályon van 1 olyan senior, akit mindenképp meg akarnak tartani. Az összes többi kolléga cserélhető. Simán lehet, hogy a helyedre találnak hasonlóan termelékeny pályakezdőt.
- Előfordult olyan is, hogy a kolléga 2 éve a cégnél volt, béremelést kért, amit fél év csúszással kapott csak meg (10%). Ezután megkérdezte a 3 hónapja felvett (~junior) munkatársat a fizetéséről, és kiderült, hogy még így is elmarad tőle. Felmondott, és elengedték. Nem akarták marasztalni.
- Ja, és a legfontosabb: úgy vettem észre, hogy a medior és a senior szint között "próbatételt" kell kiállnod. Ez így nincs kimondva, meg sehol nem olvastam ilyesmiről, de saját bőrömön tapasztaltam, és visszagondolva több kollégámnál is láttam, hogy amikor már érik a poziváltás, akkor egyik nap hirtelen megkeresnek egy combosabb feladattal. Határidő néhány óra, úgy, hogy mondjuk még ebédelni se tudj elmenni, és be van dobva a legnagyobb főnök neve ("személyesen ő kérte"). Hogy lássák, stresszhelyzetben is tudsz-e teljesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest