- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
Szplöttyy #7059 üzenetére
Még mindig jobb , nekem annó , amikor tettem le, egy BWM-s foliázott üveggel, egy kisebb de egyirányú forgalmas úton, direkt befékezett előttem vagy 30x... csak , hogy álljak és induljak, illetve csorogjak felé...
az utca elágazott két irányba, és nem rakott indexet- csak miután én kitettem az enyémet annó jobbra... akkor ő is jobbra akart jönni... mivel épp az utolsó órámon volt ez, és az oktatót is ismertem, igy gyorsan ki sikerült szivatni az ürgét.. gyors balra index, majd gyors jobbra és betolakodtam elé
de szép idők voltak
-
-
Dictator^
veterán
válasz
Atomgeszi #6723 üzenetére
Ez egyáltalán nem hülye kérdés.
Teljesen korrekt, mivel jobbkezes mindegyik utca, így te megadod a motorosnak az elsöbbséget, a motoros meg megadja másik autósnak.
Szerintem még furfang sincs benne.
Áthaladási sorrend pedig: B , A , Te.
(Hogy mégérthetőbb legyek, te csak "hivatalosan" a motorosnak adod az elsöbbséget, ha a motoros nem lenne ott, te nem adnál senkinek, így a válasz még mindig csak az A!)
Szerintem így már tuti érthető!
-
Dictator^
veterán
válasz
Dictator^ #5808 üzenetére
Akár 4 km/órás sebességtúllépés esetén is kiszabható helyszíni bírság!
Az a tévhit terjedt el az autósok körében, hogy a rendőrség csak a megengedett sebességet 15-20 km/órával túllépő autósok esetében szab ki gyorshajtásért büntetést, illetve maximum csak figyelmeztetést alkalmaz.
nem tudom mennyire hiteles. én e szerint járok mostanság
-
Dictator^
veterán
válasz
VR6-Fan #5806 üzenetére
és ez mennyire biztos ?
én nekem rendőr ismerem azt mondta, hogy ez a 64km/h-s sebesség, 50es táblánál is sebességtúllépés és jön a csekk...akkor most mi van érvénybe? valami rendőrt kéne megkérdezni tényleg ...
gyorshatónknak:
amugy igen autópályán 140 elvileg még régi törvény szerint sem vészes mivel 10%+ meg volt engedve elvileg.. azaz 143ig nem jöhetne csekk..
-
Dictator^
veterán
végülis igazat adok neked, kenőpénzzel nem tanulsz meg vezetni.. de ha tényleg nincs pénzed pluszba- lehet egyszerűbb lett volna a kenőpénz mint az az 50+ óra és a pótdij a vizsgákra..
a legnagyobb tanulás és tapasztalatszerzés csak saját kocsiban lesz meg..
bár lehet én gondolom szarul.. de azért fel a fejjel, menni fog az.
-
Dictator^
veterán
válasz
jerry311 #2345 üzenetére
Hehe.
Én a Keresztúrival (17ker) vagyok igy, a jogsit itt készitettem el, egy nap (kb 3óra na..) alatt megvolt mindennel együtt és be se kellett jelentkezni. A környéken van még1 okmányiroda, ami nekem kb 10perc busszal, 5 kocsival, persze ide már be kell jelentkezni és mindig 2 hétre rá van időpontuk mert mindeki oda tolong. -
Dictator^
veterán
válasz
jerry311 #1876 üzenetére
Tévedtél akkor, én is le akarom rakni, amellett, hogy kurva sok mindenre kell a pénz...
(bár divatcuccokat én se veszek, nem motivál a divat, és bélyeget se gyüjtök, de mellette marad pénz bulira, meg erre-arra.)
(és most el tudnék menni ilyen munkanélküli segélyre, és jó lenne ha a munkaközvetitő állná az összeget, és utána újra munkába állnék) -
Dictator^
veterán
válasz
Calogero #1739 üzenetére
lakott teruleten kivul gyalogosnak is fenyvisszavero melleny... na ezt megnezem ki fogja hasznalni.. ezt a fenyvisszavero kabat hasznaltot is tudatara adjak azoknak az embereknek akiknek nincs jogositvanyuk?
iskolabuszokra ov.. az oke, hogy lesz ov de ki fogja hasznalni? bar hany eves gyerekeket fog szallitani a busz? (y-x-ig?) -
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1551 üzenetére
Jaja, ez velem is igy volt.
Rutin pályán nem voltam sokat. Összesen talán (a rutin hivatalosan 10 óra lenne) én abból 6ot vezettem le. Az ugye 3 *2óra. 3alkalomból 3x voltunk a pályán, de csak 1x ült mellettem az oktató. a 2., 3., alkalomkor kiszállt a kocsiból és a másik oktatóval beszélt (általába 2en voltunk a pályán). Szóval magamnak gyakoroltam kb 20-30percet aztán mentünk ki a városba.
Bár vannak akik alig voltak 1 alkalmat a rutin pályát
Na hajrá a továbbiakban.
Most egy kicsit lelépek majd este leszek sztem.
Hali all -
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1549 üzenetére
Nos akkor még durván még 10x mész vezetni (ha nem veszel különórát) és jön a forgalmi.
Azt tudni már mikor lesz?
Amugy sztem minél többet vezetsz, föleg egyhuzamba annál jobban fog menni.
Tehát a nagy kihagyások nem jók.
Sajnos egyik ismerősőm 2 honapot hagyott ki rutin és forgalmi elkezdése előtt... elég gázosul ment neki. Probáld meg minél hamarabb elérni a forgalmi vizsgát, vagyis ahogy van időd menj vezetni. Innen már tényleg nem vészes a dolog.
Még1x grat -
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1495 üzenetére
Sztem sokat nem dob rajta. Amikor nálunk volt a rutin vizsga, én vettem fel mindekit és vittem a vizsga helyszinre. Majd ugy beszéltük meg, hogy egy ismerősőm vezet visszafele. Csak, hogy ő megbukott, és ideges is lett, ezért mondta oktató (ismerős), hogy hazafele akkor vezessék megint én.
Sztem nem előny, de hátrány sem. Én örültem, hogy én vehettem fel mindekit és vihettem a rutinpályára
Kephamos: jaja legalább annál több tapasztalati pont jön be (xp)
[Szerkesztve] -
-
Dictator^
veterán
amugy az én esetemben, amikor a barátom barátnője rossz jelzést adott és a barát begurult, azt nem tudtam mire vélni, tényleg segitett volna a barátosnő erre kapott egy nagy oltást és egy 10 perces mosolyszünetet. (viszont ha a vezetésbe szólt volna bele akkor én is pipa lettem volna, mint Calogero)
én ezt másképp reagáltam volna le, de hát nem én ültem a volán mögött (csak néző voltam)
Hát a mit szólnékhoz nem tudok válaszolni, egyelőre nincs olyan nő akinek a vezetésébe beleszolnék is ugy reagálná le, hogy kirak a puszta közepénHa lesz ilyen azonnal megirom
-
Dictator^
veterán
válasz
Calogero #1344 üzenetére
Hát okos döntés volt.
De az én esetembe a barátom barátnője csak segiteni akart volna (teljesen egyet értek veled, ha vezetek más ne szoljon bele mit-hogyan csinálok, mondjuk más dolog szolni a hogy zöld van mehetsz!!..azt is a vezetőnek kéne figyelnie).
Jószándékból tette, aztán ugy felvette a csávó, hogy aztán 10percig hozzá se szólt a Nőjéhez. (Közbe elég sokszor mutatja, hogy ő milyen lazán vezet stb..azért számomra ezért volt vicces a helyzet)
Ha vmi kárt történt volna megértem, de hát igy...
I_Am: időpontot és helyszint is irtál, de én kivételesen nem kővezlek, hanem egyet értek veled. Valahogy nálam is igy van a dolog, bár még nem vagyok egy Michael Knight!
(Jelenleg saját auto most van betervezve, sajnos egyéb okok miatt eddig nem jött össze, majd azzal lesz egy két bravurom. Amikkel eddig mentem azt kimélnem kellett.)
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
egyik barátommal is ez volt, a barátnője pont rosszkor szólt (neki is megvan a jogsija pedig), csak nem figyelte rendesen, ismerősőm meg elindult volna, aztán látta, hogy neki piros van még. igaz oldalról nem jött semmi, aztán utána bevágta a durcit a csajnak..mert hogy ez szerinte életveszélyes volt.
az oké, hogy az, de jelen esetben nem jött semmi, tehát ha áthajtottunk volna is, csak a büntetést szivjuk meg baleset nem lesz...emiatt leugatni a barátnőjét.. hát nem tudom.
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
átprogramozták és most ellenem fordult...
tope szükségem van rád, hogy K.A.R.R.-ral idegyere és kicsináld a KITT-emet
Tusi: rendes vagy, köszi.
Irukanji: töled meg bocsánatot kérek ha tényleg agresszivnek tüntem
viszont itt már elősen eloffoltunk, szóval egy kicsit kiszállok a gépből, megyek takaritani. -
Dictator^
veterán
válasz
Aranygyerek #1173 üzenetére
ezt most nem mondod komolyan?
és orvos ismerős, szerinted nem tud ilyet?.. -
Dictator^
veterán
válasz
Aranygyerek #1171 üzenetére
és miért nem?
-
Dictator^
veterán
Köszi, bár sztem a hozzáállás is számit! Én ugy indultam neki, hogy most leteszem (önszántamból saját pénzből). Egy pár ismerősőm, sztem ezért szivta meg. Ők szülök pénzéből, és az ő felajánlásuk miatt kezdték el. Csak őket ennyire nem érdekelte a dolog, emiatt nem is igazán foglalkoztak, se a kresszel (vizsgára készülés), se a vezetéssel (a vezetést meg huzták halasztották)...
Amugy jó mert a jogsi is kb olyan alap dolog lett/lesz mint egy érettségi pl..bár ezt lehet csak én látom igy. -
Dictator^
veterán
2honap és duván 2 hét alatt lett meg a jogsi
21 évesen csináltam.
előtte már vezegettem, persze nem 5000km-et mint C kollega
Első alkalommal kurva fura volt a dieseles Skoda Fabia, első két nap jópárszor belenyult, aztán már faszán ment, 1-2x kellett belenyulnia...ami érezhető is volt...viszont amikor városon kivülre mentünk, mindig ő lépett rá a gázra hogy 90-100ra felgyorsuljunk..azután rájöttem, hogy nem parázik szóval én is mindig kitoltam, ahogy tudtam..de aztán jött egy két oltás amikor ismeretlen helyen mentünk, aztán beláthatatlan kanyarba ott volt a 60-as tábla azt nem figyeltemazóta másképp kezelem a dolgot jobban figyelek ismeretlen helyen.
bár a sebességkorlátot nem igazán tartom be minden helyzetbe.. -
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1027 üzenetére
probáld meg akkor addig elterelni a figyelmedet másra.
menni fog minden nyugi!
én emléxem, hogy egyszer voltam szarul vezetés előtt az pedig a 2 rutin órám volt, hajnali 6ra mentem, akkora köd volt hogy alig láttám ki szélvédőn és mellette még hasmenésem is volt reggelde kibirtam
-
Dictator^
veterán
miért b@sznának meg érte?
orvosi alkalmasságin kiderül, hogy kell e szemüveg, ha kell asszem kapsz egy ilyen [link] kodot a jogsira, ami kötelezi pl a szemüveget, ha nem hordot mikor kötelező lenne akkor talán meg b@szhatnak..
de azért várd meg más véleményét is.
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
nem, ezek szerencsére normálisak voltak, megkérték hogy nyissa ki a haverom, ő vezetett..aztán nálam nem volt pont személyi se..otthon felejtettem..de szerencsére nem kérték el..amugy 1 személy tud igazolni ? vagy minimum kettő kell, mert volt, hogy bevittek a rendőrsége engem meg ismerősőmet, 6 an voltunk kint a parkba dumálni, 4embernél volt személyi, nálunk meg nem, (2) , aztán bevittek a rendrőségre, aztán bent igazoltattak...de állitólag 2 ember igazolhatott volna minket...
[Szerkesztve] -
-
Dictator^
veterán
ismerősőm, még mielőtt a postához ment volna, elment a munkanélküli hivatalba vagy minek hivják ezt, aztán az fizette ki neki C-re az egészet..pontosan nem tudom, hogy megy az egész, mert már nem igen találkozok vele.. de igen megoldható...mellesleg asszem a B kategóriát is valahogy igy rakta le (ebben nem vagyok 100%-ra biztos , de a C-ben igen).
-
Dictator^
veterán
kipostázták a jogsit végre! január 2 re volt beigérve, de most jött meg !!
-
Dictator^
veterán
voltam vezetni itt környéken, bár még a jogsi nem jött meg
, csak a papir volt nálam amit kiadtak hogy ezzel nem lehet még vezetni
. de jó volt, viszont tuti biztonságba akkor érezném magam, ha megjönne végre...ami még 6 nap
-
Dictator^
veterán
válasz
Rommel6600 #834 üzenetére
én annak hiszek amiből tanultam, amugy nem hiszem, hogy változtattak volna rajta..
-
Dictator^
veterán
válasz
Rommel6600 #832 üzenetére
ez a segédmotoros kerékpárra vonatkozó szabályok közt van.
amint lentebb irtam az a friss kreszz könyvből van.
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
(2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
forrás: [link] <netjogtár. -
Dictator^
veterán
válasz
Panzermeyer #826 üzenetére
Na elővettem a kresz könyvet...
Segédmotoros kerékpár:
Közlekedhet a leállósávon és az útpadkán is. Lakott területen kivül pedig a kerékpársávot vagy a kerékpárutat is igénybe veheti. A kétkerekü segédmotoros kerékpár a kerékpárúton legfeljebb 20km/h sebességgel haladhat. A leállósávon, a kerékpárúton és a kerékpársávon kétkerekü partnereivel nem köteles egy sorban haladni;
Ha az úttest bármely ok miatt járhatatlan, a járművet a járdán legfeljebb tolni szabad..
remélem ezzel megoldottam egy vitát köztetek..!
Mod: helyesírási hiba javitva.
Mod2: Legujabb kresz könyv, mivel most vizsgáztam, szóval nem hiszem , hogy változtattak rajta..Ha jól tudom 2007 közepe fele lesz vmi kresz modositás..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
tudom! ha most nem lenne karácsony lehet már itt lenne 27ére mondjuk..az a poén, hogy XVIIkerbe voltam, ott azonnal megcsinálták, de még pár nappal előtte bejelentkeztem, egy másik okmányirodába, azok pedig JAnuár 2-re hivtak be!!! és onnan még mindig 1 hét mig kiküldik, szóval jól jártam... -
Dictator^
veterán
meglett! voltam az okmányirodába, 3 óra alatt letudtam az úttal együtt, január 2.-ára hozza a postás a jogsimat
-
Dictator^
veterán
nyugodj meg!
itt van nálam a papir, valószinüleg holnap megyek okmányirodába keresztúrra, (mivel én nem ott vizsgáztam ahol te, nekem cegléden állitották ki a papirt), ha mákom van keresztúron huzok egy számot és még aznap beférek, ha nem akkor oda is időt kell kérnem, másik okmányirodába kaptam időpontot január 2.ára... de hát az messze van..szóval holnap meglátjuk mi lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Formula-1
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest