- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
:) Helló sorstárs!
Mostanában nem nagyon kell a CD, de ha igen, akkor audio CD-ből TDK-t, sima CD-R meg így a Maxell lesz, ha jól sejtem. De a Philipsekben is bízok. Állítólag amúgy a Mitsui a méltó utódja a Kodakoknak, de azt még seholse láttam :)
De a lényeg, hogy beszerzek majd nemsokára egy Plextor írót. Az a tuti, ha az író is OK. -
fzr1000
tag
válasz
dekoninck #51 üzenetére
Hello, belgasör! :)
Te milyen markaju CD-t veszel? Ugy tudom, a Smartbuy eleg jo (a cdgrab.hu-n is jot irtak rola). En a Blokkerben vettem meg 4.99 euro/doboz aron 24x Traxdata-t,
40-bol 3-nal jelzett hibat iras utan ellenorzeskor, bar ebbol 1 olvashato maradt, erdekes modon ez is Ritek gyartmany. -
dekoninck
aktív tag
A marha nagy egyetemen ahol dolgozom (Belgiumban, pénz nem probléma, pl. csak Dell sz.gépeket vesznek az egész intézménybe, semmi olcsóbb, de handmade) régebben Kodak Ultima Goldot használtak, de azóta leálltak a gyártással. Most Maxell van, ebből gondolom, hogy az nagyon jó lehet :)
Én a Sonykkal szívtam rengeteget, a régebbi fajta (világosabb kék-sárga) 650 MB-sekkel. Nem tudom, hogy mennyire függ az írótól (tényleg, mennyire??) de két év alatt 10-ből 8 olvashatatlan lett. Azóta Belgiumból viszem haza a CD-R-eket :DDD -
agyhalál
csendes tag
CD-R Identifierrel kapcsolatban tudnátok segíteni nekem?
Adott egy XP Prof HUN SP1-el megfejelve + TEAC CD-W540E.
Ahogy elindítom a programot, olyan gyönyörüen összeszarja magát a winhdows...
pedig XP alatt ritka a kékhalál, de ezzel a programmal sikerült előcsalnom.
Van tippetek, hogy mi lehet a gond???
Minden segítséget köszi.
agyhalál -
Mazlee
aktív tag
Hi!
nekem eddig 1 rossz zöld tdk-m sem volt. azaz 1 volt de azt sem én vettem :)) szóval nekem eddig 100% ok!
annál az 1nél viszont amikor betettem az iroba ( még üresen) egyszerüen 99%ban lelassitotta a gépet. ujraboot k lassú ... kiveszem a cédét rögtön jó lett.
szóval nekem az Auchanos tdk megfelel. -
deepwell
aktív tag
most fogyasztom a 3000 dik 24x esen irhato PRINCO cdt ... igaz a 3000 bol vagy 1500 at eladtam :) .... osszesen 1 gyarilag hibassal talalkoztam, es siman irom oket 40x esen ... a CD identifier ugyanazokat az adatokat irja ki rea, mint a silver TDK ra ... Ha kell valakinek, 100 as csomagolasban van, es Hengeres :) (tehat nincs tok hozzajuk) ara 11000 egy csomagnak ...
-
bélanéni
őstag
szerintem az, hogy 8-10 év múlva vissza tudod-e olvasni a CD-ket, nem túl érdekes, mert 8-10 év múlva mutass nekem egy olyan meghajtót, ami majd visszaolvassa a CD-ket! :)) :))) :DDD
egyébként is, szerintem senkinek nincsenek még olyan tapasztalatai CD-kkel kapcsolatban, hogy kibírja-e 10 évig stb... ugyanis 4-5 éve terjedtek el igazán az írók. Nekem az első kettő CD-mről, amit már jó régen (7-8 éve) írattam (14.000,- ért !!! :DDD ), teljesen ''lemállott'' az adat-réteg, úgyhogy már csak emlékként díszelegnek szobám falán. :D Hál' Istennek azokon csak játékok voltak. -
gabranek
senior tag
Latom elegge kiveseztetek a temat, ugyhogy en inkabb a tulirashoz teszek hozza vmit:
1 dolgot nem szabad, cdrw-t tulirni. Az istennek sem tudod majd levakarni a vegerol azt a par megat :) -
zozo_srac
csendes tag
én csak Philips és TDK lemezeket veszek, szerintem ezek e legjobbak. egy csomó cd-ról ''lespórolnak'' néhány megát, a gagyibbak pl már csak 647-645 megásak. a lapos tokos TDK cdk nagyon sz*rok, olyan ne vagyaetek, a fele hibás.
-
Notes
senior tag
Sziasztok!
Nekem Sony, Philips és PrimeDisc jött be. Én ezeket ajánlom. Nonameket el kell felejteni. Nincs az a harminc forint árkülönbség ami megér egy adatvesztést. -
robekri
addikt
Nem tudom mit kell sz@r*zni ennyire a cd-kel.
Szoktam írni cd-ket másoknak elég rendesen és mondjuk most princo cd-m van.Egg kicsit büdös :), de eddig semmi gáz /90ft-ért vettem 100-at/ semmi visszajelzés nem volt, hogy ''Data Error''!
Üdv.:Robe -
MC.A.
csendes tag
Kérdésem a Néro-val amikor tul akkarom írni a cd-t kiirja, hogy a tulirás tönkreteheti a CD-irót ennek mi a valóság alapja?
-
tothjozsef
aktív tag
A 2. és 3. pont még mérhető, az első pont viszont SZVSZ csak tipp lehet, mert tényleg nincs még 3-5 éves d-view (olyan viszont biztosan van, ami mondjuk fél éves, de már pereg le róla a réteg). Én Verbatim DataLife (vékonytokos) CD-t használok, eddig (kopp-kopp) még semmi gond nincs velük. Jah, 130-ért veszem őket! Az jó ár, nem?
-
Fisha
őstag
Mondjuk ezt en sem ertem hogy miert mondjatok bizonyos lemezekre, hogy rossz. Milyen ertekek alapjan iteltetek meg? Mert szerintem az hogy eletemben harom lemezt rontottam es az pont mind d-view vagy verbatim volt, semmit nem jelent. De ha tobbet ront egy bizonyos iro azt sem feltetlenul a lemez hibaja okozza. Szerintem az is elkepzelheto, hogy bizonyos irok nem szeretik pl a tdk cd-ket, de ettol meg lehet az a tdk cd nagyon jo, minden mas iroban. En eddig philips, tdk, verbatim cd-ket hasznaltam, es be kell, hogy valljam, hogy semmilyen kulonbseget nem erzekeltem kozottok. Meg regen valami Fuji tipusu cd irasaval voltak problemaim, de abbol se vonnek le messzemeno kovetkezteteseket. A teljesseg kedviert az iro egy teac4x4x32.
-
Mazlee
aktív tag
1. 3-5 év múlva is vissza tudod-e olvasni, amit a lemezre írtál.
2. Mennyire jól olvassa vissza a megírt lemezt az íród-olvasód (sebesség).
3. Vannak (illetve lehetnek) olyan hibák a lemezen, amit az író ''vét'', és adatvesztést nem, ''csak'' lassabb olvasást okoznak (van valami tesztprogi ami kimutatja ezt).
Akkor uj kérdéseket tennék fel:
1.honnan tudjátok hogy a zöld d-view rossz? hiszen 3-5 éve még nem is volt, tehát ezt nem lehet egyenlőre ellenőrizni.
2. manapság olyan gyors olvasók vannak hogy a lemez is úgy felmelegszik... mekkora az a sebesség amit ''jó'' visszaolvasásnak gondoltok?
3.ez ugyan az mint a 2dik :)) -
rog
addikt
neha jon egy ilyen topic, hogy melyik a jo cd-iro, vinyo, cd lemez, egeralatet stb.
aztan a vegere mindig kiderul, hogy minden markaval legalabb 1 valaki mar biztos hogy nagyon megszivta 1x. de kulonben mindegyik piacon levo marka igen jo, es nagyon megbizhato is. raadasul most kulonosen olcso. :) -
Egon
nagyúr
Nézd a CD-írás nem csak abból áll (szvsz), hogy megírod a lemezt, és a write succesfull! felirat után elégedetten hátradőlsz...:) Ezen túlmenően szempontok:
1. 3-5 év múlva is vissza tudod-e olvasni, amit a lemezre írtál.
2. Mennyire jól olvassa vissza a megírt lemezt az íród-olvasód (sebesség).
3. Vannak (illetve lehetnek) olyan hibák a lemezen, amit az író ''vét'', és adatvesztést nem, ''csak'' lassabb olvasást okoznak (van valami tesztprogi ami kimutatja ezt).
A fenti kritériumoknak nem a legjobban felelnek meg a Verbatim, D-view stb. lemezek. Bővebben: www.cdgrab.hu. -
bélanéni
őstag
mi az hogy nem jó a Verbatim, meg nem jó a TDK? ezt kifejtenétek egy kicsit bővebben?
az OK, hogy a Noname lemezek elég selejtek, legalábbis gyorsabb sebességgel általában nem sikerülnek.
Viszont a fent említett márkák...
Én az LG írómmal kb 200-300 at már megírtam mindenféle CD-ből (Verbatim, TDK, Philips, PrimeDisc, stb...) és azt vettem észre, hogy érzékelhető különbségek nincsenek. (300 között kb 1 nem volt jó)
Egyébként van a CD-knek olyan tulajdonságuk, hogy hibaarány, de az egyes CD-fajták ezen értékei között olyan csekély a különbség, hogy nem is érdemes róla beszélni. (állítólag a PrimeDisc ebből a szempontból nagyon jó minőségű)
A másik, hogy ma már a CD-írók között sincs nagyon különbség. Elvárható minden készüléktől, hogy 200-300 CD-ből max. 1-et rontson el. (a legolcsóbb, az LG is megfelel ennek az elvárásnak) -
Mazlee
aktív tag
Hi!
az utóbbi időben a zöld d-view slimet használtam és nemtudom mi bajotok vele.
mi fog történni?
mikor? -
Ra3
őstag
Szerintetek Ritek gyátmányú cd-k között is lehet egészen szar minőségű? Azért gyanus a dolog mert a E*ronics-nál árult Precision cdket is a Ritek gyártotta, és 1k huf 10db. Vagy lehet hogy a papirtokkal ennyit spóroltak rajta?
-
guest
veterán
Bizony az Eurodata 1 xar.
Megirja rendesen a Plextor író(hát még szép mindet megír) és kb 1 év mulva elkezd a széléről befelé ''folyni'' és beolvashatalan lessz. -
Agyzuzo
addikt
Ez teljesen normális. Attól te még túl tudod írni 800 megásra... A 99 perces CD-t nekem pl. 70 megásnak ismeri fel, nem kell erre figyelni. Mivel ezek a CD-k nem szabványosak ezért írkálnak ki mindenfélét a CD-író progik.
Zeratul: tudtam én, hogy itt valami huncutság van, vettünk még 2-2 dobozzal haverral és valóban - mind 80 perces volt... :) -
guest
veterán
Van primedisc 90-es lemezem, de a néró csak 703
megásnak ismeri fel (24x LG íróm van)
Mi lehet a probléma? -
Zeratul
addikt
Agyzuzó!
Meg fogsz lepődni, de nagyon úgy néz ki hogy az újabban gyártott 74perces Primediskek valójában mind 80 percesek. Magyarázat az hogy a gyártósort átállítani 74 perces lemezre drágább mint az ATIP kódban 74perc kapacitást megadni a valójában 80 perces nyersanyagnak. -
guest
veterán
Sziasztok!
Ugy erzem, itt is, akarcsak a monitoroknal, inkabb izles kerdese a dolog... raadasul az iron is legalabb annyi mulik, mint a nyersanyagon.
Sajat tapasztalataim:
Regen Kodak-ra irattam. Szerintem nagyon jo, plane, amikor meg lehetett kapni a lila jelolesut, mert az teljesen arany szinu volt, a ami napig is ezzel van a legkevesebb olvasasi problemam.
Aztan a Kodak kiszallt. A Ritek altal gyartott lemezekkel nem voltam megelegedve, mert nem egy darab volt, aminel mar fel ev utan csak a Plextor olvaso tudta lemasolni a dolgokat.
Ujabban TDK cdket hasznalok, kizarolag normal tokos Reflex-et. Ezzel teljesen elegedett vagyok, egyenlore mind jol olvashatonak tunik.
Amibol nem tul sokat irtam, de jo: Ricoh, ami tobb eves es meg tokeletes, Pioneer, de ez eleg draga volt.
A Verbatim nekem bejott, bar csak a DataLifePlus szeriat voltam hajlando megvenni, mert a normal DataLife egy nagysagrenddel rosszabb volt mar regen is. A normal hordozoreteg nekem meg siman megfelelt, mert csak 12x-en tudok irni.
Szoval szerintem inkabb az ido adja meg a valaszt, mert a legjobb gyartonak is kifoghatod egy rossz szeriajat. -
twollah
nagyúr
Az én tapasztalataim CDR és CDRW ügyben.
CDR
- Samsung 700mb/80min 16x szerintem jó, és relatív olcsón lehet beszerezni főleg nagy tételben (pl. Keravil).
- TDK CD-R74 jó.
CDRW
- BestMedia CD-RW 74 4x elég sokszor írtam rá, talán az egyetlen egy gond vele, hogy az író lassan olvassa be, és a könyvtárak léptetése között is sokat küzd a CDRWvel.
A CDRWm LG 16x10x40xes (HL-DT-ST- CDRW GCE-8160B 2.01).
A programok amikkel írtam:
W!ndows98SE:
Roxio ECD 5.1(60) demo verzió. Jó az vidékre, Pesten meg úgysem nézik :D.
Az egyetlen gond ezzel a programmal, hogy a full verzió nem ismeri fel a CD írót.
Nero ha minden igaz akkor az új verziók közül vmelyik, a gond a programmal, hogy csak 4xes sebességgel hajlandó írni.
AmigaOS 3.5/3.9:
MakeCD v3.2d public beta 9
Semmi gond nem volt a CD íróval, egy álom írni ezzel a progammal a CDket. -
Agyzuzo
addikt
Lehet... :)
A Verbatim CD-k 4-5 éve tényleg jók voltak, de a mostanában gyártottak erősen kerülendők. -
Nekem az első egyszeresen írt cd-m Verbatim és király még ma is. Lehet hogy visszafele fejlődnek? :)
90-es cd-ből vegyél Primedisc-et 241BR ez az első márkás nem szabványos méretű cd amit itthon láttam. (cdabc)
Élettartamra a Ricoh lemezek a legjobbak.
Longevity: Over 200 Years at 5-25C , 5-60% RH
Nyugdíjas korodban előveheted majd az óriás cd lemezeket, és mindenki nevet majd rajta mert ő már rég az 5 terabájtos hordozható kulcstartó chip-et használja. :) -
Agyzuzo
addikt
Ja igen, kedves Verbatim-rajongók:
Idézet a cdgrab.hu-ról, by PPéter, akinek azért van némi CD-R tapasztalata... :)
''Szerintem a sors iróniájának köszönhető, hogy az állandóan saját fejlesztésű hordozórétegét erőltető Mitshubisi (Verbatim) újabban mindig pórul jár. Annak idején a Verbatim lemezek nagyon jó minőségűek voltak, sok embernél a mai napig hibátlanul olvashatók az 5 évvel ezelőtt (4x-esen) írt Verbatim lemezek. Csakhogy az újabb CD-írók megjelenésekor (amikor szinte az összes többi CD-R lemez gyártó váltott a gyorsabb íráshoz nagyságrenddel jobb Phtalocyanine alapú hordozórétegre a korábban favorizált Cyanine helyett) a Mitsubishi úgy gondolta, megpróbálják a régen bevált cuccot ''átalakítani'' az új elvárásoknak. Azt hiszem nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez nem sikerült. Amilyen jó véleménnyel régebben volt a szakma és a közönség a Verbatim lemezektől, most legalább annyira tartanak tőlük az emberek, legalábbis a 16x-osnál gyorsabb írók tulajdonosai. Nem elég, hogy az ''AZO'' hordozóréteg módosított változata messze nem kielégítő biztosnággal tárolja az adatot gyors írás esetén, de sajnos a Verbatim lemezek sajátos védőbevonata (a lemez cimkés oldalán) sem úgy szuperál, ahogy kellene. Pontosabban a beígért 100 év helyett három hónap után képes leperegni. Ciki.'' -
Agyzuzo
addikt
Túlvagyok már pár lemezen, íme amit én tapasztaltam:
A leggagyibb CD-k megírásával sem volt soha problémám, így arra nem szabad alapozni, hogy ha valakinek 100 szar CD-ből 100-at jól írt meg, ez nem mérvadó.
A Traxdata CD-kkel elég rossz a tapasztalatom, még a lassan írt CD-ket sem lehet rendesen visszaolvasni pár hónap után (nem is beszélve a 2x-esen írt Audio CD-kről).
A Maxell CD-k szemétre valók, hiába írok rájuk pl. 1x-esen Audio-t, a legtöbb Discman képtelen megbírkózni vele, ide-oda ugrál egy számon belül.
A D-View lemezek olvashatósága gyorsan romlik, teljesen olvashatatlanhoz még nem volt szerencsém, de elég gyengus...
A Verbatim egy rémálom, 2-6 hónap és pápá adat.
A KODAK CD-k ugyancsak nehezen olvashatók, az olvasóm pár file-nak többször is neki kellett fussom.
A FUJITSU CD-kkel szívtam eddig a legtöbbet. Ez a típus ami annyira rosszul olvasható, hogy az író sok file-t csak félig másolt át...
A Reflex Ultra CD-kkel eddig semmi bajom nem volt, épp ezért én csak ezt használom már egy ideje (jelenleg kb. 5-600 ilyen lemezen vagyok túl, mind jól megy).
A Philips-ek elég változóak, régen borzalmas volt, én ma sem mernék arra adatot menteni...
A Prime Disc nagyon jó, főleg Audio-t szoktam rá írni, ráadásul fogtam már ki olyan 650-es dobozt, amibel 700(!!!) megás CD-k voltak 650-es címkével. Kedves gesztus...
EuroData-ról nem vagyok nagy véleménnyel, én csak a 800 megás CD-jüket veszem, eddig nem volt vele gond, remélem ezután sem lesz.
SilverBlue - kerülendő, írás után már nem olvasható be.
TESCO gazdaságos, A kategória - írásnál semmi gond, visszaolvasásnál nem tökéletes, de jobb mint a D-View (ha jól tudom, ezek egyébként DatAce lemezek, átlagos minőség).
Nagyjából ennyi, amit mindenkinek merek ajánlani az a Reflex Ultra és a Prime Disc. Ezekkel még sose volt semmi problémám, a visszaolvashatóságuk példás (lemez eleje 21x, a vége 49x egy Toshiba DVD olvasóval). -
CyberDave
tag
Szerintem TDK vekonytokos, Reflex + az uj Philips a legjobbak, de szóba jöhet még a Verbatim is! :)
-
Den
veterán
Ebben a márka dologban az az érdekes, hogy a világ írható cd-inek 80%-át 3 tajwani gyártó állítja elő.
-
andorpapa
őstag
Tényleg ne az egyéni, elfogult véleményeket mondjátok! Szerintem a legokosabb dolog, ha megnézzük a nevesebb írógyártók ajánlásait. Nem véletlen, hogy a TDK Reflex Ultra eléggé gyakran bukkan fel, míg a noname cuccokkal nem találkozunk. Érdemes átugrani a Yamaha meg a Plextor oldalára, a legújabb írók speckóit átböngészve láthatjuk, hogy ők mit ajánlanak.
Persze valószínűleg van benne némi ''megállapodás'' is (író és CD gyártók között), de biztosra veszem, hogy nem mernek (nem is érdekük) bóvlit ajánlani. -
guest
veterán
Egyetértek. De először vegyél egyet, nézd meg a CD-R Identyfierral, aztán ha elégedett vagy, ugyanabból a tételből vegyél többet. Mert másnap már ugyanabból a fajtából lehet, hogy egészen másmilyet kapsz. Például, vettem TDK Reflexet, Taiyo Yuden gyártmány volt (ami az egyik legjobb), másnap visszamentem, vettem két dobozzal, az meg eredeti szar TDK volt. (Na jó, azért az is elfogyott.)
A Verbatim, meg a Kodak tényleg nem olyan jó, de azért az az átlátszó Philips Multipurpose se lehet az igazi. A Primedisc-et -ha jól tudom- viszont mindet a Ritek gyártja, az a jó erős középmezőny. Szóval, amíg meg nem nézed az íróban az Identyfierral, nem tudhatod, mit veszel. -
localhost
Közösségépítő
-
Az én kedvencem egy 16X-esen írható Primedisc 74' lemez amit 88 percig lehet túlírni.
Olyan is volt már hogy kaptam kölcsön egy TDK Reflex Ultra (74') lemezt, egy film volt rajta.
Nem néztem a méretet csak nyomtam neki CloneCD-t és kifogyott alóla a 80'-as lemezem. :) -
Az új TDK lemezek már profi cuccok.
-
The_Tom
senior tag
Huha! nem tudtam elore mibe nyulok! :)
Nekem 16x az irom szal a 48 TDK-t nem probaztam. A regiek 4x, meg a zold slimes 80 perces az vmi csapnivalo volt. Nekem a Ricoh is nagyon bevallt eleinte szinte csak arra irtam. Erdekes mennyire kulonbozoek a tapasztalatok...
Üdv. -
Rossz a lemez hibájából elrontott lemezem még nem volt, pedig irogatok már pár éve.
Mostanában nekem bejött a 155FT-os Sky Media meg a Primedisc is.
A cdgrab.hu boltja nagyon korrekt a Primedisceknél nagyon jó áraik vannak. pl. CD90 BR 240FT
Általában jók a Ritek corp. ,a legjobbak közé tartoznak a Taiyo Yuden lemezei. (pl. Teac)
Van olvasó amelyik érzékeny a hordozórétegre pl 52X-es LG nem kedveli az AZO (sötét) lemezeket. -
localhost
Közösségépítő
-
Egon
nagyúr
Ember, ne vezesd már félre szegény Guestet...:)
A Verbatim már régen nem jó... A régebbi Philipsek ritka sz*rok voltak (asszem 8x-12x-esen írhatók, piros a 74 és kék a 80 perces), de az újak már valóban jók (Ritek gyártmány), Kodakról nincs tapasztalatom.
Az Eurodata nem igazán noname, mostanság már egyre jobb minőségű lemezeket gyárt (persze régebben tényleg nem voltak túl jók a lemezei), a TDK-nál meg csak a lassabb d-view a rossz (na meg a régi, 8x-osan írhatók). Az új d-view (48x-osan írható) no meg a Reflex Ultra (utóbbi Taiyo Yuden gyártmány) szvsz a legjobbak közé tartozik...
Guset: Van egy kis progi, CD-R identifyer a neve, letölthető a cdgrab.hu-ról. Azzal meg lehet nézni többek közt a lemez gyártóját, a hordozóréteg típusát, stb. -
localhost
Közösségépítő
[L]http://free.x3.hu/csirkefog/[/L]
-
guest
veterán
Sziasztok
Van egy TEAC w540e tipusu cd irom, mely markaju lemezek a legjobbak hozza. (kulonosen a 32*-ek kozul) Illetve altalanossagban melyek a jo markak. (elettartam, sebesseg, rontott cd-k aranya, gyorsasag stb)
Ha van errol valahol info, akkor url is jo:)
thnx
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest