- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Dißnäëß #7548 üzenetére
Csak mert valamelyik ceg egy adott problemajanak megoldasara valami uj frameworkot ir es az uj projekteket mar erdemes valami frissben csinalni attol meg a 2013ban irt frontend kodok is teljes mertekben megalljak a helyuket, nekem az egyik kedvenc framem az emberjs ami elvileg mar outdated megis most irta az apple az egesz music appjat emberben.
A frameworkok ezkozok, nem kell semmit ujra atallni 2-3 ev utan, ez bs. A JS/web tudasod konkretan 1:1ben at fogod tudni ultetni, nekem anno az elso melohetem eleg volt egy a reactrol atallni a vuera ugy hogy szinte teljes gozzel, produktivan dolgozzak utana benne. Az meg a masik, hogy most elegge van defacto mindenre, ts, react, graphql. most hogy ezeken belul te nextet vagy semmit, styled components vagy styled jsxt, apollot vagy prismat hasznalsz az mar teljesen preferencia es de ez szerintem jo is, hogy minden problemadhoz talalsz egy megfelelo ezkozt.
Ha te hasznalsz most egy adott dolgot es nem 15 soros kodokat tolsz benne akkor hamar elojonnek azok a hianyossagok amiket legtobbszor ezek a frissitesek is orvosolnak, tehat ilyen szempontbol en pl mindig jol fogadok egy uj reviziot, egy updatet, legrosszabb esetben nem migralok at ra mert nem kell az a par ujdonsag.
na de am ne vedd kezpenznek amit irok, tavaly meg golya voltam egyetemen es eddig 1 melohelyem akadt osszvissz :p
-
válasz
Dißnäëß #7545 üzenetére
Én is JSben dolgozom, és ha lehet kerülöm a frontendet.
Abszolút életképes ötlet Node.jssel kezdeni és APIkat gyártani.
Nagyon erősen javaslom a TypeScript használatát, és a listádhoz hozzáadnám még a GraphQL-t is, az most feljövőben van.Csatlakoznék az előttem szólóhoz, ExpressJS az klasszikus, mindenképp szánj rá időt, de ott van még a Hapi.js és társai. Nestjs jó, de nem túl elterjedt. Új projekten vagy saját szórakozásra lehet használni, de elég kevés álláshirdetés kér kifejezetten Nest.js-t.
Ha DevOps, akkor csapd még a listához a Kubernetest mindenképp, és ha még mindig van energiád akkor a Terraformot és Istiot is, ha abszolút tombol benned az energia, akkor Kubernetes monitoring, Grafana, Prometheus és társai.
Ha frontendezni kell, akkor a Reactot javasolnám, az most a legnépszerűbb. Ott van még az 5x újraírt Angular és a mindenből a legjobb lenni akaró Vue, de úgy gondolom abba érdemes energiát fektetni amire a legnagyobb kereslet van, mert a JS frameworkok jönnek-mennek évről évre, hiába jó valami, ha alacsony a kereslet rá, és 2 év múlva eltűnik.
-
martonx
veterán
válasz
Dißnäëß #7346 üzenetére
Szvsz ez nem összeszemetelés. Nekem is a jól belakott win-emen fut minden (kivéve adatbázis, az a felhőben fut). Pláne, hogy az a "minden", az kb. semmi se tárhelyben, se erőforrásban.
Win10 alá nem kell VM-mel se szórakozni, simán a Store-ból letöltesz egy ubuntu-t, és máris mehet a móka, ha ragaszkodsz a linuxhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged