Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz Zedz #5553 üzenetére

A gulp-browserify-al a helyedben vigyáznék. Most nézem, hogy 2 éve nem tartják karban, és azt írják, hogy nem is fogják már. [link]

• inf3rno

nagyúr

válasz Zedz #5553 üzenetére

Azt nézem hatalmas különbség nincsen, csak annyi, hogy streamelhetővé teszi browserify-t. Elméletileg enélkül is működnie kellett volna sima callback-el. Így azért szerintem sokkal szebb, hogy tudja a gulp src-t használni, és nem kell glob-ot meg ilyesmiket beletákolni a kódba. Majd ha kipróbálom babel-t, akkor visszatérek ehhez. A webpack-re azt mondják, hogy babel-el gyorsabban csomagol, meg hogy kisebb a minified fájlméret is. Azért nem olyan egyszerű belőni, mint a browserify-t.

Karmával van tapasztalatod? Azzal küzdök, hogy gulp task-el szervert indítsak, ami nem záródik be a gulp task végén sem. Gondolom child process-be kellene tenni valahogy, és belőni daemon-nak a child process-t. Egyelőre idáig jutottam:

var karma = require("karma"),
    gutil = require("gutil");

module.exports = function (done) {
    var server = new karma.Server({
    configFile: "../../../karma.conf.js"
    });
    server.on("browser_error", function (browser, err) {
    gutil.log("Karma Run Failed: " + err.message);
    throw err;
    });
    server.on("run_complete", function (browsers, results) {
    gutil.log("Karma Run Complete: " + results.failed ? "Some of the Tests Failed" : "No Failures");
    done();
    });
    server.start();
    };

module.exports = function (config) {
    config.set({
    basePath: __dirname,
    frameworks: ['jasmine'],
    files: [
    {pattern: 'src/nodelist.js', included: true},
    {pattern: 'tests/*.js', included: true}
    ],
    exclude: [],
    reporters: ['progress'],
    port: 9876,
    colors: true,
    logLevel: config.LOG_INFO,
    autoWatch: true,
    browsers: ['Firefox'],
    captureTimeout: 6000,
    singleRun: false
    });
    };

Az a kínja most, hogy a teszt futása közben megakad az egész a singleRun: false miatt. Gondolom ezt a részt valahogy ki kellene szervezni child process-be, aztán megpingelni a szervert, hogy fel van e lőve. Ha igen, akkor meg hagyni, hadd dolgozzon. A gond csak az, hogy elvileg ezt a karma magától megteszi. Szóval nem tudom, hogy melyik részt lenne érdemes child process-be tenni, és hogyan kommunikálni vele. Láttam, hogy van olyan, hogy karma client, lehet, hogy a szervert miután a child process-be tettem csinálni kell egy client-et, ami majd kommunikál vele. Gondolom a fájl frissítéseket az autoWatch automatikusan megcsinálja, szóval azzal a részével nem lenne gond. Hát egyelőre zavaros, dokumentáció meg általában nem nagyon van ilyen mélyebb dolgokról. Majd feltúrom a kódot, aztán lesz valami.

Új hozzászólás Aktív témák