Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y
    veterán

Maximálisan egyetértek. Én a true + false összeadásos (talán a negyedik vagy az ötödik volt) példánál kapcsoltam ki. Roppant életszerű példák...

Múltkor egyébként volt szerencsém belefutni egy elképesztően idióta állásinterjús tesztbe. Ugyan nem keresek állást, de ez épp olyan volt, hogy az undormány pestről le tudtam volna menni vidékre, ezért adtam neki egy esélyt. Hát mit ne mondjak, ezek az állásinterjúk bőven jók arra, hogy az ember tudja, hova nem akar egészen biztosan menni, soha dolgozni.

Nem tudom emlékeztek-e, nemrég volt téma itt a topikban, a JavaScript the Weird Parts. Nem tudom, hogy ez ugyanaz-e vagy sem, de már az első bekezdésben kiverte a biztosítékot nálam: [link]

< x=[0]
    > [0]
    < x===x
    > true
    < x===!x
    > false
    < Array(3)===",,"
    > false

Nafene, akkor lehet mégiscsak user error? ;]

js> typeof null
    "object"

Ez mondjuk tényleg egy tervezési bug. Ez jogos. Illetve az is jogos, hogy a typeof és instanceof operator kicsit máshogy működik, mint ahogy azt az ember elvárná. De ez sem a nyelv hibája, csak max nem intuitív.

js> 0.1+0.2==0.3
    false

Megint csak... ez nem a nyelv hibája, hanem max a tervezőjéé aki rossz ábrázolási metodikát választott, merthogy ez más nyelvekben is így van:

class NumberTest {
    public static void main(String[] args) {
    double a = 0.1;
    double b = 0.2;
    double res = 0.3;
    System.out.println(a+b); // 0.30000000000000004
    System.out.println(a+b == res); // false
    }
    }

--------

js> Math.max()>Math.min()
    false

Ez megint mi, mintha az nézném, hogy console.log() > console.debug() ami mondjuk adna valami eredményt, én meg. Hűűűűű, na ez deszar.. -.-

---------

js> true+true===2
    true
    js> true-true===0
    true

Na.. mégiscsak ismeri a === operátort? Meg amúgy is, ki az a hülye aki explicit össze akar adni két boolean értéket?! Mert mi legyen az eredmény? Gondolom true+true legyen true. De akkor mi legyen true+false? Most akkor ilyen helyzetben a '+' legyen egy bináris és, vagy egy bináris vagy?! .. mekkora hírhajhász az ilyen.. :(((

Új hozzászólás Aktív témák