Hirdetés
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
TL;DR
A lényeg, hogy ezek nem számítanak must-have tudásnak, de mindenképp érdemes őket elolvasni, tanulmányozni.Amiket a könyvben láttál, azokat nem kell mind készség szintjén tudni, a legtöbb amúgy is csak elméleti pattern, production kódban ritkán látsz olyanokat. De van pár amiket érdemes ismerni, mert azokat igenis használják élesben, és sok framework, library azokra épít.
A module pattern talán a legismertebb pattern, a revealing module pattern szintúgy, szerintem ismerni érdemes még a singleton pattern-t, a factory patternt, és egyszer már használtam a prototype pattern final változatának egyik változatát is

var beget = (function () {
function F() {}
return function ( proto ) {
F.prototype = proto;
return new F();
};
})();Tudtam, hogy nagyjából mit szeretnék csinálni (egy jQuery szerű libet létrehozni, nyílván minimal-t, de úgy hogy myLib(selector) adjon adja vissza a könyvtáramat.), és megnyitottam a pattern könyvet és kerestem valamit amire rá tudtam húzniaz elképzelésemet. Ez nálam a factory pattern volt, legalábbis az adta az ötletet,
Kb így kell elképzelni, hogy mi lett belőle
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest