Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

Szerintem az ember akkor ismerkedjen meg a jQuery-vel, ha már van plain JavaScriptben valami megalapozott tudása.
    Persze ezzel lehet vitatkozni, de nem árt, ha az ember tudja, milyen munkától kíméli meg egy library, mi történik a háttérben, különben problémás működés esetén az ember csak néz majd nagyokat.

Szerk.:
    miért rakod OFF-ba a jsFiddle-példákat? :) Ez eléggé ON. :)

$("#num_array_result").text("").append("A számok:\n");
    Ennek mi értelme? :)
    Akkor már:
    $("#num_array_result").text("A számok:\n");
    Az isOdd függvényt miért az .each-en belül deklarálod? :F
    Na jó, nem nézem tovább. :DDD

szvsz, ha valaki rendesen beleássa magát a plain js-be, akkor szinte kár is jquery-re átváltani. Feltéve persze, hogy nem kell jquery ui, vagy jqgrid vagy valami komolyabb okosság. Mert ha azoknál már úgyis behúzod a jquery-t, akkor már érdemes máshol is használni.
    Ráadásul a css3 animálásokban is annyira erős, hogy az alap jquery-vel megoldott animálások szerepét is simán át tudja venni.
    Mobilra kihegyezett oldalaknál meg Jquery Mobile ide, vagy oda, egyenesen hibának tartom a Jquery alkalmazását.
    A fenti véleményemtől függetlenül persze most is jó szívvel használom a Jquery-t.

• Jim-Y
    veterán

Szerintem az ember akkor ismerkedjen meg a jQuery-vel, ha már van plain JavaScriptben valami megalapozott tudása.
    Persze ezzel lehet vitatkozni, de nem árt, ha az ember tudja, milyen munkától kíméli meg egy library, mi történik a háttérben, különben problémás működés esetén az ember csak néz majd nagyokat.

Szerk.:

Akkor már:

Azért nullázom az elején .text("")-vel mert különben újabb gombnyomásra újból appendelné, így gyűlne a kód, hogy az első alaklommal miért .text().append() ? egész egyszerűen mert elsőre csak .append() volt aminél fennállt a felső hiba, így debug után csak gyorsban javítottam:D

Az isOdd dolgot meg elnézted, az nem a .each-ben van :)

• Jim-Y
    veterán

Szerk.:

Akkor már:

lehet, nem szállok vitába, mert simán igazad lehet, ebben az esetben kicsit kódolgattam, nézze meg a delikvens, hogy sokkal kevesebből is össze lehet hozni :)

mert egész nap lassu volt a jsfiddle nálam, most is, így a hsz előbb született meg minthogy betöltött volna a fiddle, ezért offba raktam, hátha nem tudom időben feltölteni :)

Új hozzászólás Aktív témák