Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Milyen processzort vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- MILC felhasználók szakmai topikja
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Oké.
Szóval van egy php-ban írt oldalam, ami html oldalakban keresgél megadott kulcsszavakat. Az a lényeg, hogy a keresés 3 függvényből épül fel, és ezekhez szeretnék kiíratni mindössze annyit, hogy melyik mikor fut éppen. Ehhez úgy gondoltam, hogy a függvények előtt és után beillesztek egy javascript kódot, amiben meghívok egy függvényt, ami egy div innerhtml-jét írja át valami paraméterben megadott szövegre - ez lenne a keresés státuszát jelző szakasz. A keresés úgy működik, hogy inputként session-ben tárolt kulcsszavakat kap, a keresés találatait a keresés közben egy global tömbben tárolja, ellenőriz, majd sql adatbázisba betolja a szűrt eredményeket. Az oldalon submit-tal elindul a kereső folyamat, és a teljes keresőfolyamat lefutásáig nem tudok semmit megjeleníteni, ami eléggé zavar. Ezt kellene valahogy orvosolni. Írtam javascript függvényt innerhtml módosítására, de persze http kérés közben nem frissül az oldal, így nem észlelhető a változás. Ezt kellene valahogy megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mé' pont én?

Túl sok tapasztalatom ilyen progress baros dologgal nincs, de mondjuk szerintem az is lehetne egy opció, hogy egy adatbázis-táblában lehetne tárolni egy adott "batch-folyamathoz" az aktuális állapotot, timestamppel, kiegészítő adatokkal együtt. Vagy úgy, hogy előre fel lenne töltve, hány darab feldolgozásra lesz szükség egy adott folyamatnál, aztán akár a részfolyamatok is bekerülhetnének, majd ha egy-egy feladat befejezésre került, ez törlődne a táblából; vagy úgy, hogy folyamatosan, egy adott rész elkészítésénél feltöltögetésre kerül ez a tábla, aztán a végén ezt lehetne csekkolni, kiíratni mindenfélét, majd lehet tisztítani az ide bekerült adatokat.
És ennek a táblának az aktuális folyamathoz tartozó állapotát is lehetne pollozni AJAX-szal.
Legalábbis így elsőre szerintem még ez lenne a legegyszerűbb. De biztos ezt a feladatot is vagy 25-féleképpen meg lehetne oldani, de nekem most ez jutott eszembe első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autodesk - Revit
- Telekom mobilszolgáltatások
- Spórolós topik
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Trollok komolyan
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi