- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Már javában tervezi az új memóriákat a Samsung
- Az új Macbook Pro is beveti az M5-ös rendszerchipet
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Projektor topic
- Mini PC
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Oké.
Szóval van egy php-ban írt oldalam, ami html oldalakban keresgél megadott kulcsszavakat. Az a lényeg, hogy a keresés 3 függvényből épül fel, és ezekhez szeretnék kiíratni mindössze annyit, hogy melyik mikor fut éppen. Ehhez úgy gondoltam, hogy a függvények előtt és után beillesztek egy javascript kódot, amiben meghívok egy függvényt, ami egy div innerhtml-jét írja át valami paraméterben megadott szövegre - ez lenne a keresés státuszát jelző szakasz. A keresés úgy működik, hogy inputként session-ben tárolt kulcsszavakat kap, a keresés találatait a keresés közben egy global tömbben tárolja, ellenőriz, majd sql adatbázisba betolja a szűrt eredményeket. Az oldalon submit-tal elindul a kereső folyamat, és a teljes keresőfolyamat lefutásáig nem tudok semmit megjeleníteni, ami eléggé zavar. Ezt kellene valahogy orvosolni. Írtam javascript függvényt innerhtml módosítására, de persze http kérés közben nem frissül az oldal, így nem észlelhető a változás. Ezt kellene valahogy megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mé' pont én?
Túl sok tapasztalatom ilyen progress baros dologgal nincs, de mondjuk szerintem az is lehetne egy opció, hogy egy adatbázis-táblában lehetne tárolni egy adott "batch-folyamathoz" az aktuális állapotot, timestamppel, kiegészítő adatokkal együtt. Vagy úgy, hogy előre fel lenne töltve, hány darab feldolgozásra lesz szükség egy adott folyamatnál, aztán akár a részfolyamatok is bekerülhetnének, majd ha egy-egy feladat befejezésre került, ez törlődne a táblából; vagy úgy, hogy folyamatosan, egy adott rész elkészítésénél feltöltögetésre kerül ez a tábla, aztán a végén ezt lehetne csekkolni, kiíratni mindenfélét, majd lehet tisztítani az ide bekerült adatokat.
És ennek a táblának az aktuális folyamathoz tartozó állapotát is lehetne pollozni AJAX-szal.
Legalábbis így elsőre szerintem még ez lenne a legegyszerűbb. De biztos ezt a feladatot is vagy 25-féleképpen meg lehetne oldani, de nekem most ez jutott eszembe első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
- 135 db Akko Dracula Switch eladó
- AOC 25 AG251FG 240HZ
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/128-512,jó akku,Win.11,szép
- HP,15.6",FullHD,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3662
- 0perces !Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest