Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Már mindegy elvileg, de azért tegyük tisztába, hogy nem a Derby használ JDBC-t, hanem a Java programod JDBC-t használva kapcsolódik a Derby adatbázishoz, már ha úgy írtad meg. A JPA (hibernate, eclipselink stb) leggyakoribb esetben egy relációs adatbázishoz való csatlakozáshoz a motorháztető alatt szintén JDBC-t használ, csak ezt magasabb absztrakció lévén elfedi előled.
Derby és JPA minden további nélkül összebarátkoztatható, egy ilyen egytáblás projekt összerakása egy tutorial alapján 10 percekben mérhető ([link]), legyen az akár standalone, vagy webes, konténeres megoldás.
Ha már telefonkönyv adatot tárolunk - nem konfigról volt szó, akkor nem látom értelmét (fájl alapon) JSON-nel vagy XML-lel szüttyögni, egy derby vagy akármilyen embedded sql/nosql megfelel a célra JPA-val kombinálva.szerk: Szvsz nincs baj az XML-lel sem, csak a megfelelő feladatra kell használni, ugyanúgy ahogy a JSON-t, Yaml, protobufot stb. Ilyen leegyszerűsítésnek, hogy XML-t úgy általában felejtsük el, szerintem nem sok értelme van, mint ahogy a 2000-es évek XML fetisizmusának se volt sok.
Ismerjük az eszközeinket és használjuk mindig a megfelelőt a megfelelő célra. [law of the instrument] -
E.Kaufmann
veterán
Én is inkább SQL párti vagyok, de pölö ez alapján nem akkora wasistdas egyszerű objektumok adat benyomni XML-be, de gondolom a kiolvasás se nehezebb: [link]
Nem tudom,mik a megkötések, én kezdéskor simán beolvasnám ArrayList-be a már létező adatokat, azt olvasnám/bővítgetném/módosítgatnám, szükség esetén meg a változásokat vagy akár az egészet visszaírnám. Ha nagyon szőrszálhasogató a tanárod, amúgy is biztos találhat valamit, amibe beleköthet, ha akar, ha meg nem, akkor szvsz az XML a legegyszerűbb út számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gitáros topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Metal topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5520 Laptop
- Apple IPhone 16 Pro 128GB amerikai modell T mobile függő. 11 akku ciklus!!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- HP 250 G6 i3 / 8GB RAM / 500GB HDD / DVD író Megbízható, olcsó laptop
- Acer Aspire 3 AMD A4 / 8GB RAM / 240GB HDD Megbízható, olcsó laptop
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest