Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer #10871 üzenetére
Néhány egyszerű példa:
String[] valami = { "ez", "az", "amaz" };
System.out.println(valami[0]); // ez
String az = valami[1]; // az
System.out.println(valami[2]); // amaz
Egy lépésben építettem egy 3 fiókos szekrényt és mindegyik fiókba tettem 1-1 szót. Ezekre a fiókokra a szögletes zárójelben lévő számmal tudok hivatkozni és tudom felhasználni a bennük tárolt szavakat, például értékül adhatom egy másik változónak, vagy kiírhatom konzolra, stbstb. Vedd észre, hogy nullától számozódik. Próbáld ki más számokkal is.String[] masValami = new String[4];
masValami[0] = "ez";
masValami[1] = "az";
masValami[2] = null;
Itt az első lépésben csak létrehoztam egy 4 fiókos szekrényt, de üresen. Ezt követően tettem valamit az első (0) és második (1) fiókjába. A harmadik fiókba (2) explicite null-t tettem, a negyedik fiókhoz (3) nem nyúltam, de annak az értéke is null. Egy üres fiókban null van.String[] megintMas;
megintMas = new String[]{ "ezt", "csak", "ilyen", "terjengősen", "lehet" };
megintMas[1] = "CSAK";
Itt először csak jelzem, hogy lesz egy fiókos szekrényem, de nem tudom, mekkora. A második sorban jönnek létre a fiókok (5 db), amiket fel is töltök. Az utolsó sorban pedig a második fiókban (1) lévő szöveget lecserélem arra, hogy "CSAK".
Játsz vele, kombináld, nézd meg, hogy mi működik és mi nem. Sok sikert.Ja igen, nem csak Stringgel működik, hanem más típusokkal is:
int[] szamok = { 4, 2, 3, 9 };
szamok[0] = 8;
int ketto = szamok[1];
-
Drizzt
nagyúr
válasz
ReSeTer #10871 üzenetére
[]: tömb. {ertek1, ertek2, ...}: tömb elemeket leíró literál. A lényeg, hogy több értéket felsorolhatnál, ami String és a tömbben akarod eltárolni.
Az említett könyvet nem ismerem. Totál alap Java könyvet nem is tudnék ajánlani. Inkább Java alap videokat néznék. Pl. totál kezdő szinten van a Udemy-n a Java masterclass. Az talán már 100 óránál is hosszabb, nagyon sok dologra kitér, teljesen az alapoktól kezdve. Bár angol és fizetős.
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer #10871 üzenetére
Jól gondolod, ez a helyes szintaxis. A
String[] valami = {"ez", "az", "amaz"};
neve az, hogy tömb, vagy ahogy a művelt francia mondaná: array. Olvass utána, igazán változatos egy jószág.Ha a
String változónév
a cipősdoboz, amibe tehetsz egy valamit, akkor aString[] változónév
lehetne a fiókos szekrény valahány meghatározott számú fiókkal és mindegyik fiókba tehetsz egy valamit.A te konkrét példádban ez egy 1 db fiókkal rendelkező szekrény, aminek a fiókjában pihen az "értékebetűkkel" String, de attól még nem cipősdoboz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged