Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zmb668

újonc

válasz floatr #9716 üzenetére

Nem szünik meg sem a java 9, sem a java 10. Fél évente jön új verzió, és egy verziónak a támogatás fél évig tart. Tehát: java 9 kijött szeptemberben, és márciusig van hozzá támogatás. 10 jön márciusban, és annak szeptemberig van támogatása. Ezen felül 3 évent jönnek long term support releasek (az első a 11 lesz, 2018 szeptemberében), amihez hosszabb támogatást ígér az Oracle. 11 esetében ez 2023 szeptember.

Tehát, a LTS vonalon akarsz haladni, akkor most még maradsz java 8-on, és szeptemberben váltasz 11-re. Ha csillógó, színes változat kell, akkor most java 9, és márciusban 10.

Ennek köszönhetően remélhetőleg mindenki jól jár. A hisztis fejlesztő, aki mindig azon nyavajog, hogy nem jön új verzió a javaból, és a vállalat is, aki minden frissítést a megtestesült gonosznak tart, és rajta állna, akkor még mindig minden COBOLban, és Fortranban lenne írva.

Letölteni a javat én a java.oracle.com-ról szoktam. Jobb felül ott van, hogy Top downloads -> Java SE, és az egyből a Java 9-re visz. Java.com gondolom a otthoni felhasználókat célozza meg, és ha jól sejtem, akkor az Oracle itt az LTS változatokat próbálja nyomni.

Új hozzászólás Aktív témák