Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz floatr #7275 üzenetére

"Én inkább vagyok híve egy olyan megoldásnak, ahol inkább a ciklus feltételeinek kiértékelésénél próbálod megoldani a kilépést."
    Nem véletlenül mondtam az előbb a foreach-ciklust, még ki is hangsúlyoztam, hogy nem sima for ciklusról van szó. Magyarul nincs ciklusfeltétel, kész. Cserébe magának a ciklusnak a "fejléce" szebb tud lenni, nincs szükség indexelésre, és így tovább, hát ugye a foreach-ciklus szépsége. Berakva egy if(...) { break; }-et (nyilván szépen tördelve) semmivel sem lesz rondább, ha az nem valahol egy túl nagyra hízott ciklustörzs (eleve már itt kezdődik a gond) közepén helyezkedik el valahol, teljesen egyértelmű a ciklus megszakítása, szóval nem igazán tudom felfogni, nálad miért nem menne át a kódreview-n. Erre mondtam, hogy sokszor nevetségesek ezek a teljesen rugalmatlan "szabályok". Vannak általános irányelvek, amiktől rondább vagy szebb lesz egy kód, de általánosítani itt is tök felesleges. :) Sima for ciklusnál teljesen érthető, egy foreach-nél nem, nem lesz tőle rondább a kód, ha a kódot olvasó emberke számára nem egyértelmű, hogy ott bizony valamitől függően kilépés lesz a ciklusból, hát akkor nem a kód írójával van baj. :D

Új hozzászólás Aktív témák