Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3D nyomtatás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen házat vegyek?
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Én inkább vagyok híve egy olyan megoldásnak, ahol inkább a ciklus feltételeinek kiértékelésénél próbálod megoldani a kilépést."
Nem véletlenül mondtam az előbb a foreach-ciklust, még ki is hangsúlyoztam, hogy nem sima for ciklusról van szó. Magyarul nincs ciklusfeltétel, kész. Cserébe magának a ciklusnak a "fejléce" szebb tud lenni, nincs szükség indexelésre, és így tovább, hát ugye a foreach-ciklus szépsége. Berakva egy if(...) { break; }-et (nyilván szépen tördelve) semmivel sem lesz rondább, ha az nem valahol egy túl nagyra hízott ciklustörzs (eleve már itt kezdődik a gond) közepén helyezkedik el valahol, teljesen egyértelmű a ciklus megszakítása, szóval nem igazán tudom felfogni, nálad miért nem menne át a kódreview-n. Erre mondtam, hogy sokszor nevetségesek ezek a teljesen rugalmatlan "szabályok". Vannak általános irányelvek, amiktől rondább vagy szebb lesz egy kód, de általánosítani itt is tök felesleges.
Sima for ciklusnál teljesen érthető, egy foreach-nél nem, nem lesz tőle rondább a kód, ha a kódot olvasó emberke számára nem egyértelmű, hogy ott bizony valamitől függően kilépés lesz a ciklusból, hát akkor nem a kód írójával van baj. 
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Interactive Brokers társalgó
- Óra topik
- OTP Bank topic
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Arch Linux
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- További aktív témák...
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Sima for ciklusnál teljesen érthető, egy foreach-nél nem, nem lesz tőle rondább a kód, ha a kódot olvasó emberke számára nem egyértelmű, hogy ott bizony valamitől függően kilépés lesz a ciklusból, hát akkor nem a kód írójával van baj.