Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mert rossz tervezési minta egy számlálót a magban babrálni, és nálam nem megy át a kód review-n

Egy számlálós iterációnál a supportos hajlamos átlépni afelett a tény felett, hogy a deklarált számláló a ciklus törzsében is írható. Emiatt is inkább célszerű iterátorokat, for-each megoldásokat használni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Annyiban egyetértek vele, hogy ha a ciklusban rendszeresen módosítgatva van a ciklusváltozó, akkor szebb a while. For esetén az ember arra számít, hogy az szépen a "kiírt" feltételek alapján végigiterál. Ha ettől nagyon eltérő a működése, akkor lehet az ember átsiklik felette, és csak csodálkozik, hogy miért nem azt csinálja a kód amit gondolt. While esetén meg biztosan végignézi, hogy mi történik a változóval.
Szóval problémának nem probléma, csak kisebb esélye van a hibának ha bele kell nyúlni utólag a kódba. Szerintem. -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
En se ertem, foleg, hogy a for az egy while ciklus + nemi szintaktikus cukor.
> mutatóramutatómutatóttatalmazómutató
Hajaj, pedig ez az eletben is sokszor elofordul

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest