Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz jetarko #6225 üzenetére
Duplázódás vagy többszöröződés van?
Most hogy láttam a kódod, előjöttek a régi emlékeim.
Nálam többszöröződés jött elő, az adatszerkezet kicsit más volt, de a lényeg ugyanaz: egy entitásban több (egymástól független) lista eager fetch-csel.A problémám az volt, hogy a listák ugyan kis elemszámúak voltak, de többnyire nem 1 elemet tartalmaztak, hanem 2-6 körül. Ami azt eredményezte, hogy a Hibernate a háttérben megcsinálta ezek Descartes-szorzatát, tehát egy 3 elemű lista megtriplázta a másik lista elemeit. (És a Hibernate szerint ez így normális.)
Esetleg érdemes lehet bekapcsolnod a show_sql kapcsolót, hogy megnézhesd, milyen sql lekérdezést gyárt, és azt külön elpattintva milyen resultsetet kapsz. Ne számíts arra, hogy a Hibernate a háttérben majd megszűri neked a duplikátumokat.
Már jó rég volt, de ha jól emlékszem, végül az lett a megoldás, hogy a listákat külön-külön select töltötte fel. A design nem engedte meg, hogy Settel bohóckodjak.
-
floatr
veterán
válasz jetarko #6225 üzenetére
Pedig nekem is van hasonló mapping pár, és nem látok benne hibát. Kipróbáltam a saját alkalmazásban átírni a collection-t EAGER-re, de akkor sem csinálta ezt. Azt még esetleg megpróbálhatnád, hogy egy teszt erejéig kiszeded az EAGER-t, és a korábban bemásolt kódrészletet kibővíted így:
public Team getTeamById(int id) {
Session session = this.sessionFactory.getCurrentSession();
Team t = (Team) session.get(Team.class, new Integer(id));
// ha lazy collection, akkor így betölti az elemeit egy második query-ben
t.getDrivers().size();
return t;
}Még esetleg azt tudom elképzelni, hogy dialect-függő a dolog. Én eddig mssql, postres és derby adatbázisokkal használtam, de csak elcseszett join-ok esetében találkoztam hasonlóval.
Annyit még érdemes megfontolni, hogy az EAGER típusú kapcsolatok nagyon oda tudnak vágni az alkalmazásnak, ezért is alapértelmezett a LAZY. Én mindenhol ezt használom, és inkább egy OpenSessionInViewFilter-t teszek a web.xml-be. Oda akkor viszont már kelleni fog tranzakció is meg egyebek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest