Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma
    veterán

(#6171) szgergely:

köszi!
    megnézem ezeket az oldalakat. az "alapok" fejezetekben lévők jellemzően már mennek, de nem gond, szerintem végigmegyek a feladatokon. :)

(#6172) milangfx:

megnéztem az első videót (a munkahelyemen :) ), nagyon tetszik, köszönöm!

(#6173) M_AND_Ms,
    (#6174) Skroll:

az Angster-féle könyvekről már hallottam, de még nem néztem bele. pótolni fogom. magyar nyelvű könyvek közül egyébként most az Agyhullám, Java címűt olvasom.
    a Lynda.com-os címet is köszi! szerintem amíg tudok, első körben eljutok az ingyenes tutorialokkal, könyvekkel.

amúgy, a programozók (illetve Ti) jellemzően mind főiskolán/egyetemen végeznek? esetleg tanfolyamon, vagy magántanárral (vagy akár autodidakta módon is) el lehet jutni olyan szintre, hogy programozókén elhelyezkedjen az ember?

JATE, amikor me'g annak hivta'k, ha csak a programozas a kerdes. Igaz, volt egy java speckoll, de a srac (phd-s) annyira lelkes volt, hogy csak a lelkesedese meg morzsak jottek at. Aztan amikor atkerultem egy java-s projektre, az aktualis munkahelyem kuldott el egy tanfolyamra (ami elvileg kezdo volt, gyakorlatilag C-s gyakorlat nelkul meghaltal volna), es utana meg training on the job:) Ezt egyebkent kiemelnem, nalam rendszeresen nem elhanyagolhato szerepet jatszott, hogy megkerestem a mar meglevo (remelhetoleg hozzaerto altal irt) programkodban azt a reszt, ami hasonlot csinalt mint nekem kellett, es masoltam, tipustol/mennyisegtol fuggoen kodot vagy refactor copy, meg modositottam a sajat igenyekhez. Tok sok mindent fel lehet igy deriteni, es raadasul a hibakeresesi skill is novekszik (hogy kovess le egy hivasi fat vagy mukodest).

• sztanozs
    veterán

(#6171) szgergely:

köszi!
    megnézem ezeket az oldalakat. az "alapok" fejezetekben lévők jellemzően már mennek, de nem gond, szerintem végigmegyek a feladatokon. :)

(#6172) milangfx:

(#6173) M_AND_Ms,
    (#6174) Skroll:

az Angster-féle könyvekről már hallottam, de még nem néztem bele. pótolni fogom. magyar nyelvű könyvek közül egyébként most az Agyhullám, Java címűt olvasom.
    a Lynda.com-os címet is köszi! szerintem amíg tudok, első körben eljutok az ingyenes tutorialokkal, könyvekkel.

amúgy, a programozók (illetve Ti) jellemzően mind főiskolán/egyetemen végeznek? esetleg tanfolyamon, vagy magántanárral (vagy akár autodidakta módon is) el lehet jutni olyan szintre, hogy programozókén elhelyezkedjen az ember?

Én főiskolán tanultam meg programozni, bár a tanulásnak és a programozásnak vajmi kevés köze volt az iskolához.

• M_AND_Ms
    veterán

(#6171) szgergely:

köszi!

(#6172) milangfx:

(#6173) M_AND_Ms,
    (#6174) Skroll:

Én tanultam a főiskolán programozást (elsőnek TurboPascal, aztán meg Java keretében - pont az Angster könyvet kaptuk), de az igaz javas ismereteimet később a munkahelyem napi gyakorlatban szereztem (illetve itt még elvégeztem a Sun által tartott tanfolyamokat), mivel itt bedobtak a mélyvízbe.

Természetesen autodidakta módon is eljuthatsz akármeddig. A legfontosabb, hogy csináld, ehhez viszont kellenek értelmes feladatok, amikben a megvalósítandó dolgokat nem alakítgathatod csak azért, mert a tudásodhoz képest kihívásokat állít eléd. Pont ezek azok amiket le kell küzdened, ki kell kaparnod a megoldást, utána kell olvasnod és kérdezősködnöd ill.,sokat-sokat kell próbálkoznod. Ettől okosodsz!

Új hozzászólás Aktív témák