- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WonderCSabo #4713 üzenetére
Hát, én ilyen esetekben inkább kezelem a kivételt, végülis azt vállaltam az interfészen. Egyébként persze jogos, ha tudatos döntés eredménye és le is van kezelve ez a láthatatlan ág, akkor egy szavam nem lehet.
Csak az utóbbi három alkalommal, amikor ilyet láttam, ez inkább az "elkussoltatom a fordítót, de különben szarok a hibára" szándék állt mögötte... Sőt, háromból egy az Xtend által generált csodás Java kód volt, úgyhogy sehol egy warning (@SuppressWarnings("all")), vagy egy ellenőrzött kivétel.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #4713 üzenetére
Tudni kell, hogy ez nem elegáns megoldás (persze sokszor rákényszerül a kódoló ember az ilyen "csúnyaságokra")
A java-ban a kivételeket kezelni kell a try-catch-finally blokkal, de dobhatjuk tovább is, amit jelezni kötelező a függvény szignatúrájában. (ezzel tk. továbbadjuk a hívó félnek a kezelés felelősségét) Kivétel ez alól a RuntimeException és annak kiterjesztései. Hogy miért e kivétel? Álljon itt egy idézet a Java Programming Language (SL-275) tankönyvből
"RuntimeException indicates a design or implementation
problem. That is, it indicates conditions that should never happen
if the program is operating properly. Because a correctly designed and
implemented program never issues this type of exception, it is
usual to leave it unhandled. This results in a message at runtime,
and ensures that action is taken to correct the problem, rather than
hiding it where (you think) no one will notice."(megsúgom én is használok RuntimeException-ből származtatott saját kivételeket, de a keretrendszerem globálisan lekezeli őket, ellenben megspórolom, hogy állandóan foglalkozzak a függvényeimben a throw-szal)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest