Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr
    veterán

A körkörös függőség tervezési hibának hangzik. Több függőségnél pedig facade vagy egyéb wrapper megoldások is játszhatnak. Ezt is mondhatjuk workaround-nak, de én még mindig úgy vagyok vele, hogy inkább lássam a konstruktornál mi a függősége egy osztálynak, semmint annotációkat nézegetni. Én spring-nél is jobban preferálom az explicit java config-ot, mintsem a package scan-t meg annotációkat (saját kódnál, nem lib-eknél). Ha van egy konkrét config, ami alapján látom, mi lesz a context, mi-mi alapján épül fel, az nekem mindig szimpatikusabb volt.

Használtam már XML és Java configot is, de egy jól megtervezett struktúra és lombok használata mellett nekem: annotáció > XML > Java config. Utóbbi még üzemeltetési szempontból is aggályos

A tervezési hibával kapcsolatban meg lehet, hogy igazad van, bár ezzel szerintem csak akkor lehet hatékonyan megküzdeni, ha zöldmezős cuccról van szó.

(#10501) PeachMan én mindenképpen javasolnám. Nem árt ha mögé látsz, de nem attól leszel jó (junior) fejlesztő, hogy látod a biteket suhanni. :)

Új hozzászólás Aktív témák