- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
WARN [org.hibernate.jpa.internal.EntityManagerFactoryRegistry] (default task-3) HHH000436: Entity manager factory name (provajder) is already registered. If entity manager will be clustered or passivated, specify a unique value for property 'hibernate.ejb.entitymanager_factory_name'
Ha
@ManagedBean(name="AnnoTestAdd")
@RequestScoped
public class TestAdd {
private EntityManagerFactory factory= Persistence.createEntityManagerFactory("Ulyprov");
private String username;
private String name;
....Semmi sem történik a JSF-ből való metódushívásra (semmi üzenet), ha:
@ManagedBean(name="AnnoTestAdd")
@RequestScoped
public class TestAdd {
private static final EntityManagerFactory factory= Persistence.createEntityManagerFactory("Ulyprov");
private String username;
private String name;
És akkor sem történik semmi ha applicationscoped-re változtatom.(most már jól emlékszem hogy régen is 10% volt a programozás, 90% a keretrendszerek lelki világának, és bugjainak a kitesztelése
)
És mindez azért történik, mert
<h:selectOneMenu value="#{AnnoTestAdd.type}">
<f:selectItems value="#{AnnoTestAdd.type}"/>
</h:selectOneMenu>
Ha ez nincs, működik.ez még is mi a....?
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9615 üzenetére
Majd megpróbálkozom vele, de ez az egész JAAS konfiguráció nagyon zavaros nekem, pl azt se tudom hol kell lennie ennek a login-config.xml-nek, meg a web.xml-ben lévő dolgok is elég zavarosak.
Nade <h:selectItems>-et kéne nekem egy enummal feltölteni. Rákeresve mindenhol azt írják, hogy a JSF 2.2 már támogatja az enumokat magától, de minden enumos példában egy sima class-t használnak enumként, enum nincs sehol... És ki is írja errorként ha enumot adok meg, hogy nincs konstruktora.
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9613 üzenetére
Köszi, közben rájöttem, hogy egyszerűen a createEntityManagerFactory paramétere rossz providerre mutatott, mert 8 éve jpaztam utoljára, és a kódrészlet amiből kicopyztam ugyan azt az azonosítót használta több dologra... így meg is lett a kavarodás.
Libeket majd utólag rendezem. Meg megpróbálok minél többet annotációba tenni, ha már egyre többet lehet. Én még a 454676 darab xml-be írogatós időszakba jpa jsf-eztem
De a jaas... az még mindig sötét, ugyan abból az adatbázisból kellene dolgoznia mint a JPA... de hogy? -
togvau
senior tag
Ok, rájöttem, hiányzott a form keret
De most jött a "No Persistence provider for EntityManager named".
Mit írjak a persistence-be a provider helyre? Csak hibernate-s provider stringeket találok ha ráguglizok, de nem működik. Vagy milyen JPA implementációt használ ez a wildfly?
Eclipse data source-ként be van állítva, de gondolom az egy másik rendszer rendszerének a rendszere, és nincs átjárás
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9609 üzenetére
Már megoldottam (kézzel), volt 2 perc. Most a JAAS-al küzdök, a jsf oldalak authentikációját kéne megcsinálni vele, de ahány leírás róla, annyi egymásnak ellent mondó beállítás van. Úgy tűnik az nem megy hogy honnan szedje az adatokat (jelszó, role).
Na meg wildfly-on futtatott jsf egyszerű gombja aminek futtatnia kéne egy metódust, nem csinál semmit. Belöki az oldalt, klikk rá, és semmi. Konzolon sem, debug módban sem, semmit sem ír a szerver, meg más sem.
-
togvau
senior tag
<%@ taglib prefix="f" uri="http://java.sun.com/jsf/core"%>
<%@ taglib prefix="h" uri="http://java.sun.com/jsf/html"%>Eclipse: Can not find the tag library descriptor for "http://java.sun.com/jsf/core"
Mi baja? Wildfly-ra van bekonfigolva, runtime provided library-ra.
Egyébként manapság mi a célszerűen használandó dátum-idő osztály? Adatbázisban lesz eltárolva. Jó az öreg java.util.Date?
-
togvau
senior tag
válasz
Lortech #9594 üzenetére
Nem a maven a bloatware, hanem a többi. A maven csak felesleges faxni. Igen, hibamentesebb, és profibb a kézi, de főleg gyorsabb
Soha sem bírtam a divatos dolgokat, úgy is néhány év múlva a "maven fúj"/"spring fúj"/"akármi fúj" mert jön egy újabb divatos tool, amit kovács géza mánáger aki a fősulin dreamweawerrel összekattintott egy html oldalt, megmondja(előírja)Hát a cégeknél még arra sincs fantázia hogy saját interjúkérdést kitaláljanak, a nemzetközi divatot követi mind (hashtable keresztkérdések).
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9586 üzenetére
De azért, büszke vagyok rá, hogy lightweight, kompakt cuccokat tudok összehozni, amit egy másolás után lehet is indítani anélkül hogy egy 6 terabyte-os vinyót megtöltenénk keretrendszerrel, meg a keretrendszer keretrendszerével, és a keretrendszer keretrendszerének a keretrendszerének a függőségkezelő keretrendszerével, amivel lehet a végső keretrendszert keretrendszerelni
De sajnos a divat nem erre visz
hanem hogy "vegyééé új gépet azon menni fog így is"
-
togvau
senior tag
válasz
Taoharcos #9583 üzenetére
Igen, mavent is kéne használni, de én már elfelejtettem/nem is ismerem az ilyen sallangrendszereket, bug gyűjteményeket mint a spring, maven, és a többi, multiknál épp aktuálisan "kötelező" bloatware.
Szóval a feladat egy jsf, jpa-mysql alkalmazás ami wildfly-on fut, és maven van használva benne. Eclipse-ben fejleszteném, és erre a feladatra a legminimálabb környezetet szeretném összehozni... mert nekem a sima eclipse-java SE+ innen onnan öszedett libek eddig elegendőek voltak...
Erre mik a javaslatok?Letöltöttem egy mavent, az úgy van kicsomagolva. Eclipse-ben van olyan hogy új maven project, és valami group meg artifact id-ket írtam bele, de aztán mi van? Hogy lehet válogatni a libek között amiket elvileg meg kéne találnia?
-
togvau
senior tag
sajnos java ee-t kell használnom, de nem tudom honnan lehetne letölteni. Az oracle oldalán java ee címszó alatt egy glassfish töltődik le. Nekem nem kell semmi szemét, csak annyi, hogy java ee programokat futtathassak, fejleszthessek. Honnan lehet ilyet szerezni?
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9339 üzenetére
azért, mert nem használ. Ugyan az az url, copy paste-el...
-
togvau
senior tag
Mitől függ, hogy a javas programom ipv4-et, vagy 6-ot használ?
new URL-el 4-et használ, míg ha böngészőből próbálom ugyan azt az url-t, akkor 6-on megy.
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9136 üzenetére
Még működik az eredeti fordítása rendesen, úgyhogy inkább csak átírtam a forráskódban és fordítottam.
-
togvau
senior tag
Egy java class fájlban írnék át egy konstans sztringet másra, de amikor indítani próbálom, ezt kapom:
Exception in thread "main" java.lang.ClassFormatError: Illegal UTF8 string in constant pool in class file Installer
A eredeti string csak ascii karaktereket tartalmaz, és az új is és mindössze egy ? és egy = az extra karakter ami a régiben nem volt..
berakom egy utf8 konverterbe, de ugyan az jön ki hexára pontosan, mert alapon is utf-8 (ascii). Akkor mi baja?
XVI32-fel replaceltem. -
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #8776 üzenetére
nem, semmi sem indokolja. Adatcsomag, tetszőleges hosszúságú tartalommal. C#-ban és C++-ban is rendesen meg van csinálva, egyszerűen egy byte tömbbel tér vissza a függvény. Csak javaban nem.
-
togvau
senior tag
ez most komoly?
Java UDP-ben a nem lehet pont akkora byte tömböt kapni, mint amekkora maga az UDP adatcsomag? Mindenképpen egy inicializált DatagramPacket ojjektum kell hozzá?
Miért nem tud egyszerűen visszatérni a datagramsocket.receive() egy beérkezett adatcsomagtól függő méretű byte tömbbel? Csak utólag lehet vagdosni? Ez így valami eszméletlen gagyinak tűnik. -
togvau
senior tag
LocalDate-be hogy lehet hónapot és napot parsolni év nélkül? "MM-dd" patternű "03-14" és hasonló stringekre parse exceptiont dob valami ISO-s marhasággal...
Persze yyyy-MM-dd-vel, és erre írt dátummal működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged