Hirdetés
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
azt érdemes megnézni, hogy adott gépben milyen chipsetes a lan. Hogy azt támogatja -e az a szoftver (pfsense, esxi...), amivel használni akarod. Van ahol a realteket nem támogatják (pfsense?, esxi), de másnál meg azt hiszem simán mehet (opnsense, proxmox).
Plusz az adott lan vezérlőhöz írnak-e mások beállításokat, ami a teljesítményhez kell (pl intel i225/226 -hoz azt hiszem volt pár opció, amit érdemes volt beállítani) -
Lokarson
tag
N100 8GB (nem bővíthető): [link]
-
iMaverick
addikt
Én tavaly óta "nyüstölök" egy N100 alapú, épített PC-t. Eddig teljesen jó. Az első benyomásaimról ITT írtam.
Azóta is megelégedettséggel használom. Egyetlen "bánatom", hogy annó vártam volna 1-2 hónapot, akkor egy 10-sel olcsóbb lett volna a lap... (Persze végülis ez mindenre igaz.
)
-
devast
addikt
Minel alacsonyabb a soc fogyasztasa, annal jobban latszik a tobbi komponens, pl az alaplapi dolgok, a ddr4/5 modul, stb stb... Nekem is van pár N95/N100-asom. A lényeg, hogy a 15W-ot már elég nehéz magával a cpu-val megetetni, előbb éri el a turbo frekvencia limitet, mint a fogyasztási limitet. Vegyes cpu/gpu terheléssel lehet igazából 15W fölé tolni csak.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
User64476 #65 üzenetére
Csak ugye a 65W TDP-s i5 6400 sem koppra 65W fogyaszt.
Esetleg ha arra van konfiguralva, ahogy N100 eseteben is lehet.
Ezert van minden N100-as MIniPC-nek eltero valos fogyasztasa.Par Cinebench pelda a netrol:
NAME / IDLE / FULL LOAD
Minisforum N100 / 7.7 W / 23.5W
Chuwi LarkBox X / 6.2W / 21.1W
ACEPC Picobox Mini / N/A / 24W
ACEPC Picobox PRO / N/A / 23.7W[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Tízszeres teljesítménynövekedés ilyen rövid idő alatt
8 év. (Intel 6.gen-hez hasonlítottuk, most meg a 14-esnél tartanak).
Az nem rövid, főleg a számítástechnikában.
És milyen 10x-es teljesítmény? Azonos teljesítmény kisebb fogyasztással.Amúgy más architektúra, energiatakarékosságra kihegyezve. Csak a régi atom procik most már javultak annyit, hogy E-core-ként baromi jól mennek.
Mobil processzorokra is mindig mondják h. csak 15W de ugyanolyan teljesítményű mint egy 65W-os párja.
Hát, ilyet én nem hallottam, meg alapból nem is lenne igaz. Mobil procik alapból kevesebb magot szoktak kapni, kisebb fogyasztással, és ennek megfelelően töredék teljesítménnyel.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
30w a teljes gép, abból a proci talán max 15w. Az intel valami kamu tipukus terheléses wattokat ír már újabban. A régi és az új sem ugyanaz a képlet náluk.
A mostani erősebb mobilprocik 15-25-35W alap tdp mellett turbónál 65-80-110W -ot vesznek fel rövidebb (pár másodperc - 2 perc) ideig. Az i7-12700h procim, kissé visszafogott gyártói limitekkel 60w körülre áll be, amikor az alap tdp 35w, eleve többféle számot adnak meg. Amit az intel ír, annak veheted a dupláját tarós terhelés alatt. Az erősebb prociknál meg külön van még megadva, hogy milyen csúcs lehet.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
User64476 #57 üzenetére
nekem van kétféle n100-as masina. Valóban nem fix 6W, hanem intel féle trükkös tdp.
A nagyobbiknál a bios fixen PL1 6W, PL2 25W, úgy 2900MHz all core turbot csinál, kevesebb szálon 3.4GHz..
A kisebbik 15W/15W alapbeállítással 3400 all core folyamatosan. Feljebb véve sem láttam teljesítmény változást, bár lehet a 3d rész kaphatna több erőt, mert a yt tesztekben 30w-ra állítva valamire kicsit erősebbet írtak. A konnektorból a teljes gép 30W körül vett fel alapkiépítésben terhelés alatt, idle 7w. [link]Egyszer véletlenül lelimiteltem tényleg 6Wra és akkor talán 800-1200 MHz körül mehetett.
A kisebb csíkszélesség miatt hatékonyabb. Az i5 6500 és n100 is benne van a nanoreview teszt adatbázisában, tényleg nagyon közel vannak teljesítményben [link][ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
De valami trükk biztos van. Tízszeres teljesítménynövekedés ilyen rövid idő alatt azért nem reális. Mobil processzorokra is mindig mondják h. csak 15W de ugyanolyan teljesítményű mint egy 65W-os párja. Csak azt felejtik el h. 5 mp alatt túlmelegszik onnantól throtlingol és leesik a sebesség a béka segge alá.
-
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
A készülék az alsó polcosnak tekinthető, és Windows 11 alatt bizonyára döcögős processzortól eltekintve
Ez milyen mondat már? Mi az, hogy alsópolcos?
Nyilván nem egy i7, de rohadtul nem ugyanaz a szegmens, 6W-ból rohadt erős az N100. -
BiP
nagyúr
wow, jók lettek a szellőzők, tök menő.
Amikor a 3D nyomtató értelmet nyer.#40 ricsip : 1 channel az intel korlát, nem a gyártók spórolnak a huzalokkal.
Az m2 hiánya az tényleg fillérbszás a gyártóktól.
ITX-es lapokon már szokott lenni, igaz, legtöbbön x1-es, vagy ritkán x2-es.ennek megint csak utána kell nézni ugyanabból a modellkódú processzorból hányféle teljesítményű és használhatatlanságú terméket hoznak aztán ki mindenféle gyártók
Hivatalosan az N100 az 6W-os. DE ezt állítólag meg lehet trükközni.
Az N200 is 6W-os, az N300 7W, a i3-N305 meg 15W-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A MeLE N100 PCG02 Pro kisebb és könnyebb, mint egy mai okostelefon, de elfut rajta a Windows 11 is.
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- i7-es Gamer - Pc majdnem a vga - árért ? Best Buy !!
- ASUS G35DX (Gyári ASUS GÈP )
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- GAMER PC Eladó ! I5-10400F 500GB SSD 16GB DDR4 RTX3070 8GB!
- GAMER PC! RTX 2080/ 32GB DDR4/ i7-8700K/ 500GB M.2 SSD+1TB HDD/ CORSAIR RGB VÍZHŰTÉS/ BESZÁMÍTÁS!
- Eladó PC játszásra : Win10/Core i7 k/16GB/GTX 1050/új SSD+1000GB !
- AMD FX-8120 8-Core + Asus M5A78L-M LX3 + 16GB DDR3 HyperX Fury Red (FOXPOST)
- TUF GAMER PC! i5-14600KF + TUF RTX 3080 + 32GB DDR5 + TUF 120 ARGB + 1TB M.2 + 650W / BESZÁMÍTÁS!
- Asus A88XM-A + 7850K + 8GB 1866 Fury
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest