Új hozzászólás Aktív témák
-
zairo
csendes tag
ja-ja!
mégegyszer köszi, és üdv! -
Szipi
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Nekem is ugyanez volt a problémám és én is így tudtam csak megoldani.
Fixre raktam az AGP/PCI sebességet 66/33-ra. Szerintem azért csinálja mert nem szereti a SATA vezérlő a tuningot.
Pl.: a hangkártya meg minden más eszköz is elkezd sztrájkolni már nagyobb sebességnél. Egy gyárilag 33MHz-re tervezett eszköz 40MHz vagy akár nagyobb sebességnél nem csoda, hogy nem akar működni. De a SATA vezérlőm már 1MHz-nél is elszált ez azért kicsit ciki.
Ennyire érzékeny lenne?
A SATA vinyók sorrendjét még nem próbáltam cserélgetni de ha így működik akkor más lehet a probléma. -
Docci
senior tag
Igen.
Néha van olyan,hogy megváltoztatja a bios a boot hdd sorrendet,és a maxtor vinyot teszi előre,így nem bootol szegényke.Ilyenkor biosba be átállít és már megy is.
Sata vinyo a rendszervinyom.
Probálgasd a sata hdd-nek a helyét változatni.(sata 1 chennel vagy 2 ,netán hogy ide chennel -nek nézze stb )
Ja és Bios update kötelező.(sokat javít) -
zairo
csendes tag
válasz
SanAndreas #5 üzenetére
1. hát, nem tudom, mit kezdenék egy számítógépessel. ez a fórum arra való, hogy megosszuk tapasztalatainkat. ha már valaki találkozott ilyen problémával, az talán tud tanácsot adni. a kihívott számitógépes viszont valószin?leg nem találkozott ilyen problémával, mert a kihívott számítógépes általában beköti anyunak a nyomtatót, vagy petikének az adsl-t. ez a gond egyáltalán nem szokványos, mivel valóban m?ködnie kéne mindenféle baszakodás nélkül.
2. a HDD-nek egyértelm?en semmi baja, így hiába próbálnék élni a garanciális lehetôséggel.
nem akarlak megbántani, de légyszi ne így akarj három nap alatt ôstag lenni. -
SanAndreas
tag
A legjobb megoldás(ok):
1. Kihívsz egy számitógépest.
2. Ha van gari a wincesterre, akkor használd ki a lehetőséget. -
zairo
csendes tag
Ja, szépen lehet, amíg a proci órajelét feljebb nem állítom. Utána viszont nem látja a sata vinyót, így azt nem is tudom konfigurálni. Viszont jó lenne ismét 2,7-en járatni a gépet.
Ha 2x256 + 1x512 a RAM, akkor a 2x256 nem mehet duálban, az 512 meg simán?
És így: 2x256 + 2x512? -
zairo
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következô konfig:
- Abit IS7
- P4 Northwood 2,4
- egy 60-as PATA vinyó (system ezen van)
- egy 120-as samsung SATA
- 2x256, 1x512 RAM
- 300W táp
A probléma az, hogy ha proci fél hertzet is húzva van, nem látja a gép a sata vinyót, csak a másikat. Amúgy 2,7-en alapfeszen tökéletesen üzemelt idáig, sata eszköz nélkül.
Az alaplap v1.2-es, eredeti biossal sem ment, felraktam rá a legfrissebbet, de semmi változás.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a fenti RAM összeállítás mellett, ha a két 256-os megy dual-ban, az 512-es betétele után ki kéne-e írnia, hogy dual ch enabled, vagy nem? VAgy így nem megy a 2x256 sem dual-ban?
tnx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC Game Pass
- Nintendo Switch 2
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- iPhone topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest