- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
nos a By SPD rendben volt viszont 2,5/6/2/2 értékek.
akartam állítani de a 6 helyett 5,6,7,8 volt az uccsó 2 helyett (2,3,7) ajánlott csak. Ez a cerka vagy a memok miatt van?
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Hi.
1. már nézem is.
2. samsung chipes ''márkás'' memokvagyis nem kingston,twinmos stb.de müxik a dolog.
3 az legújabb everest írta ki
Alaplap azonosítója 08/16/2004-i865PE-W83627-6A79AA1BC-22
Alaplap neve Abit IS7-G
Integrált eszközök Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394
míg ahol a proci és alaplap hőmérsékleteket írja ott meg ezt:
Alaplap neve Abit IC7 / IS7 Series
az IC7 onboard mérője totál rosszat mutatott a procinál bekapcsolás után rögtön 45 fokot míg az IS7-ben:
Alaplap 36 °C (97 °F)
CPU 38 °C (100 °F)
ami már jobban tetszik nekem.
[Szerkesztve] -
t_ferenc
őstag
csőváz!
1: a mem időzítéseit az advanced chipset features-ben tudod átvizslatni a biosban. a mezei ddr400-as ramok általában 2,5/3/3/7-en futnak. többnyire a By SPD beállítás megfelelő.
2: celeronnal is megy a dual ram! ennek egyetlen feltétele van csak; a ramjaid legyenek azonos tipusúak.
3: próbáld frissebb tesztprigval nézni, de az is7-g csakis az integrált vga-ban különbözik ha jól emlékszem. -
Flashget
félisten
Hi All!
IC7-ről garis okok és hibás IC7-es széria miatt átnyergeltem IS7-re.
Olvastam a topic elején ezt:
Ja a memóriaidőzítéseket át kell nézni, és kézzel beállítani, mert igen alacsony értékeket állít be az alaplap...
ezt hogy tudom megnézni és mi számít jónak?
meg azt is olvastam a dual chanel topicban, hogy Mellesleg Celeronnal sose fog dualban menni..pedig nekem megy a 2400-as nw-al.
valamint a tesztprogi IS7-G-nek látja...ez rendben van?
konfig:
IS7 22-es BIOS
2400 cerka (nem D)
2x256 MB PC3200 DDR
abit siluro FX5700-E vga
SB Live 5.1
[Szerkesztve] -
Kuvik
tag
jaja ALf kollégának igaza van.
az 1,7-es cerka még willemate magos, (asszem 1,8-tól jönnek a northwoodok) ez a lap meg csak nw ill. prescott procikat támogat.
(amúgy ezzel én is szívtam 2 napon keresztűl)
Van egyből két problémám is!
1.
nem mindíg kapcsol be a gép. A ventik felpörögnek de se kép, se hag, se beep, se semmi. Ezt eljátsza hideg és meleg indításnál is. A probléma nem mindíg fordul elő csak néha.
2.
az Asus dvd íróm naon lassan írja a dvd-ket (kb 40-50 perc 4*-en)!! Átraktam egy p3-as konfigba ott viszont hasít (15 perc). Ugyanazzal a lemezzel lett kipróbálva, mind a két gépben secondary masterként üzemelt.
Itt a konfigom hátha ez segít
abit is7-e
2,4 NW celeron
512 DDR 400 sams
connect 3d - radeon 9600
asus drw-0804p dvd író
maxtor 40gb
táp 400w (noname vmi vargáné & tsa sztem az 1.-re ez a megoldás)
segítségeteket előre is köszönöm! -
47
tag
Northwood 3.0 ''ee'' proci, IS7 lap, 1 Giga Kingston, GeForce 4 Ti4200. Az a bajom, hogy nem folyamatosan akadnak a játékok, hanem belassulgatnak. Viszont a 3DMark 2001 adott rá 12225 pontot, úgyhogy szeritnem a cuccok jók, csak a driverekkel van valami baj. Meg az akadás nélkül futott le. Melyik chipset drivert használjátok hozzá? Windows alatt az egér mozgása szintén nem volt folyamatos, mintha valami rendszerműveletek lassítanák a gépet, vagy winchester töltene, pedig nem, viszont a feladatkezelő 0 és 2% közötti CPU használatot mutatott. Egyik havertól kértem Radeon 9200-at, ezzel meg a windows tuti jól fut, a FarCry viszont szintén nem folyamatosan akad, hanem belassulgatósan, mintha valami driver hiba lenne. Az alapban a legújabb BIOS van.
-
Alf25
tag
1.7Ghz-es Celeron-t nem fogad az IS7, mivel az még nem northwood.. a leírásban meg is jegyzi, hogy Celeron 2.0Ghz-től fog csak menni!!! P4-ben van 1.6A-s Northwood... Celeronban csak 2.0Ghz-től.
-
deadguy
aktív tag
Hali mindenkinek! Tegnap már a PH! elé tártam gondomat, de nem volt ídőm részletesen leírni, így eléggé félreértelmezhető lett.
Nna, haver vett tegnap egy IS-7 alaplapot,és amikor be akartuk üzemelni, azt tapasztaltuk, hogy nincs kép. DE!!! Maga a gép elindult: a floppy berregett, a vinyó felpörgött meg a CD-ROM is, de a monitor nem kapcsolt be. A speaker sem csipogott, minden TELJESEN JÓL VOLT BEDUGVA! Megjegyezném a konfigot azért: RADEON 9550 (ez ment eddig, amúgy kb. 1 hónapos), 2 x 256 RAM (vadiúj, más gépen teszteltük -> működött), 120 GB Maxtor HDD (kb. 2 hónapos, szintén ereje teljében), Celeron 1,7 proci (szintén tesztelve és ment). Ja, a régi alaplap egy ABIT BD7-E volt, és ezekkel a cuccokkal mindig ment hiba nélkül. A monitor szintén üzemképes, a kábel sincs megtörve.
Az első kudarc után mindent szétszedtünk, majd újra össze. Az eredmény ugyanaz: a gép elindul (minden venti pörög, minden COOL), de a monitor továbbra sem kapcsol be. OK. Vissza a BD7-E lapocska.... és láss csodát, minden megy.
Na most: 1. nem hiszem, hogy mind a ketten elnéztünk volna valamit, tehát hozzá
nem értés kizárva.
2. sz@r az alaplap (selejt, hulladék, etc...)
3. valami olyat kellene tenni, amit mi kihagytunk (bár ha van ilyen arra kiváncsi lennék)
Szóval van valakinek valami ötlete plíz???? -
klepto
addikt
Közben hejrekerült az érték, a Motherboard monitor érzékelője rosszúl volt beállítva
Most már viszonylag stabil értéket mutat, 44-49°C között ingadozik nethasználat közben. Játék, vagy egy komolyabb teszt alatt nem emlékszem, és ma még nem is futtattam olyan alkalmazást, tehát az nincs benne a naplóban sem
Ez elfogadható érték?
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Szerintem ha tényleg 85°-os lett volna, akkor ahogy a ház tetejét leveszem már megcsap a meleg, és még a csipszet bordályát sem tudtam volna megfogni, mivel arra fújja rá a űtő a levegőt
Neked, vagy valakinek nincs ötlete, hogy mi lehet ez a vacakolás
Most per.pill. a proci elvileg 46-50°C között működik, az alaplap/ház hőmérsékelet egyik másodpercben 38, a következő másodpercben 58°. Ezek a félremérések azok, amik nem tetcenek -
klepto
addikt
Az ABit hőérzékelője mennyire mér félre
Az előb 5 perc használat után leállt a gép, mondván, hogy a CPU elérte a 85°C-t
A ház tetejét levettem, de a borda éppcsak langyos volt. Lehetséges, hogy ennyire félremér az alaplap, vagy hibás a hőérzékelője
Ha az alaplap szórakozik, azt hogy lehet egyértelműen kideríteni ? -
klepto
addikt
UP
-
klepto
addikt
Nekem nem IS7, hanem IS10 lappal van érdekes tapasztalatom, de ez tulképp az IS7 microATX verziója, ezért nem akarok új topicot nyitni
Szűz vinyóra nem tudtam XP-t telepíteni, ha két memória modul volt benne. Miért
Egy elkövetett biosz beállítási hiba miatt felülírta a Win dos behúzóját, és újra kellett telepítenem az XP-t. Ennél a második telepítésnél már szirénázott a lap, ha 2db teljesen egyforma memória volt benne.
A ram írás/olvasás is elég lassú: 3860/1890 Everest szerint. Ez egy i865-ös csipszetnél duálrammal elég lassúA proci az én 2,8/800/HT-m. A ramok 2x256/400 Samsung. Időzítése: 3.0-2-2-5C
Hogy tudom a ramokat gyorsítani, és miért csinálja ezeket a gép, ill. miért ilyen lassú
A 2x256-ból 32Mb el van különítve az integrált VGA-nak!
Az Everest a memóriáknál az SPD pontban az írja a ramokhoz, hogy frissítési gyakoriság: CsökkentettEz mit jelent
''Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 3.0 (5.0 ns @ 200 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva''
[Szerkesztve] -
Lúzer Júzer
csendes tag
Sziasztok, mint a nevemből is kiderül, nemigen értek a számitógépekhez, ezért szeretnék segitséget kérni. Egy Abit IS7-esem van, ami - mióta a haverom ezt-azt átállitott a BIOS-ban, minden induláskor a következő új hardvert találja: ''Intel(R) 82801EB USB2 enhanced host controller - 24DD''. Emellett nem működik az előlapra kivezetett USB port sem. gondolm ez a két dolog összefügg
.Mit és hogyan kell letöltenem/beállitanom, hogy megoldódjon a probléma?
Előre is köszi! -
Janesz
őstag
???
-
Janesz
őstag
is 7-nél létezik v1.0 és v1.2???
mert az én lapomra az van írva,hogy v.1.2 de minden progi v 1.0-nak ismeri fel!! -
tkesy
addikt
Az időzítéseket megnézted
Lehet, hogy az kavar be...
/Én nem tudtam kipróbálni, mert mint ahogy írtam nincs DDR 500 memoriám, de anno a BH7 ben is így lehetett DDR400 kihajtani a lapból 100 MHz FSB melett.../
De az is lehet, hogy a IS7/IC7 sorozatban, már nme él ez a ''trükk''... -
Janesz
őstag
nem működik,csak sípol....
pedig mindent ,úgy állítottam be ahogy le van írva!! -
flurider
aktív tag
1
-
Janesz
őstag
ez azért jó mert ha van egy 500-as ramod akkor ezzel a beállítással tudod megnézni mennyit bír a ram!!!az intel csippszettnél nem gáz a nem szinkron hajtás??mert az nforce2-nél nagyon gáz!!!
-
tkesy
addikt
Szvsz ez igy nem teljesen igaz...
Mert ha, az alábbi modon állítja be az ember a BIOS-t akkor,- elméletileg*,- mennie kell úgy ahogy azt eredetileg a topicnyitó szerette volna....
CPU Operating Speed : User Definied
Ext. Clock (CPU/AGP/PCI) : 200/66/33
N/B Strap CPU As : PSB533
Dram Ratio (CPU: DRAM) : 4:5
AGP Ratio : Fixed
Fixed AGP/PCI Frek. : 66/33 MHz
És ekkor elméletileg* a CPU 200MHz, míg a RAM 250MHz FSB megy.
Ja a memóriaidőzítéseket át kell nézni, és kézzel beállítani, mert igen alacsony értékeket állít be az alaplap...
/ * : mivel nincs DDR 500 ramom, igy nem tudtam kipróbálni 200 FSB CPU-val.../
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag
Ilyet nem tudsz.
Ha a system bus 200, akkor a proci ilyen ''sebességgel'' használja a memóriát (ír- olvas). Olyat nem lehet, hogy a memó gyorsabban dolgozik mint a proci, mert akkor ki írja vagy olvassa ki belőle az adatokat?
Olyat lehet, hogy a proci a gyorsabb és a ram megy kisebb órajelen (az általad is ismert osztók segítségével).
Az 500-as ram meg azért jó, mert így olyan ramod van ami, biztosan bírja a 250 fsb-t. De ennek csak az fsb emelésnél lesz jelentősége, vagyis ha tuningolsz.
Ha nem tuningolsz akkor viszont jobban jársz egy 400-as rammal ami extrém alacsony időzítéseket bí (2 2 2 4).
Én különösebben nem pártolom az aszinkron hajtást (modjuk a procit gyorsabban hajtod az osztóval pedig a memót lassabban) mert itt a memória fogja majd vissza a procit. -
Janesz
őstag
na a kérdés a következő:500-as ramom van és a biosban hol tudom beállítani,hogy a proci fsb 200 maradjon de a memória 500-on menjen!!??
mert én nem láttam csak olyan osztót,hogy cpu fsb:ddram 3:2 vagy 5:4 hez vagy auto de ezekkel nem lehet felfele állítani csak lefelé a ramot!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik
- Futás, futópályák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged