Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
-
PROHARDVER!
IQOS cigaretta
Új hozzászólás Aktív témák
-
domerator
veterán
-
domerator
veterán
Igen, komolyan gondoltam, a PM is így gondolja. Megnéztem egy igen hosszú prezentációt az iqosról, az első pár slide technikai dolgokról szólt, volt egy grafikon, hogy a hevítőpengétől távolodva hogy csökken a hőmérséklet... tizedmilliméterekről van szó. Kicsi ez a penge, a beszívott külső levegő mennyisége durván hűti.
A rajzból és a leírásomból most már világos az iqos működése?
-
domerator
veterán
válasz
Csigusz 1 #460 üzenetére
Na most már laptopon vagyok, mobilról kicsit nehéz írni.
Szóval...
Az iqos cap két darabból áll, egy külső borítás és egy fekete betét. A betétbe felülről tolod be a heetset, a heets alatt csak egy rés van alul, az ahol a hevítő penge megy át rajta és fúródik bele a dohányba. A heetsen átszívott levegőnek szinte csak itt kellene áramlania, a forró penge mellett, hogy a keletkezett dohánypárát magával ragadja és azt szívod át a filtereken.
Ez csak akkor valósul meg, ha a heets azt a csövet ahova belemegy, jól kitölti, "tömíti".
A levegő a cap betét és a külső borítás között, a szád felől lefelé ömlik be és a capet megfordítva az alján a szélén látható 2x2 kis résen jön be a hevítőpengéhez és a penge mellett kellene átmenjen a dohányon.
Viszont ha a heets lötyög, akkor körben mellette fals levegő fog lejutni a heets alsó, végéhez, közvetlenül befordul a dohány külső részeihez, hideg marad (hiszen el se jut a pengéig), hűti a dohányt (ennélfogva a penge se tud rendesen fűteni, hosszabbnak érzi a slukkot és ezért kevesebbet enged), nem visz magával a forró penge mellől dohánypárát... ilyenkor érezzük "selejtnek" a heetset, pedig csupán csak kisebb az átmérője, nem megfelelően duci.
Mivel a cél a heets mellett felülről beszívott fals levegő megakadályozása, erre lenne való az egy réteg cellux (vagy nagyon vékony öntapadós papír, vagy bármi hasonló). A heetsen ugye az ezüst vonal azt jelzi, hogy kb. addig kell betolni a heetset. A celluxot úgy használom, hogy kb. 1 cm széles és úgy tekerem rá a heetsre, hogy az ezüst vonal kb. a közepén legyen. A heets nem sokkal van kisebbre gyártva, kipróbáltam, hogy egy réteg éppen annyit tömít, ami a fals levegőt, vagy a levegő nagy részét nem engedi a heets mellett bejutni, tehát a heetsen csak a cap két rétege között, szabályozottan lejutó levegő fog átjutni.
Ez a cellux a heetsen kb. a kukoricakeményítős hűtő-szűrő vége felé helyezkedik el, itt már egyáltalán nem meleg a heets, tehát a celluxon levő ragasztónak semmi baja sem lesz, nem párolog, stb.A rajzomon a kék a cap külső borítás, a fekete a cap betét, a piros a hevítőpenge. Sárgával jelöltem a cellux kb. helyét, ahogy én használom.
Mindezek fényében kedves SztiviVander bölcsebb lett volna ha semmit nem írsz. Főleg nem ilyen stílusban.
tomee88:
A higgadt hangvételt köszönöm, de remélem most már világos neked is, hogy te is félreértettél egy-két dolgot, az pedig nyilvánvaló, hogy "hacket" nem csak az iqos, de bármilyen más dolog (legyen az bármilyen műszaki cikk, egyéb) esetében egyetlen gyártó sem javasol. A heetsek sajnos nagyon szórnak, főleg nálunk, az én tapasztalatom még nem annyira széles, de az ukrán purple-ből bezsákoltam, mert nagyon ott van és pl. annál nem szelel a heets a capben, tökéletes minőségű, mindenféle hack nélkül.bozek:
Most már érted hogy működik az iqos? -
domerator
veterán
Ugy latom nem igazan tudjatok, hogyan is mukodik az iqos, megprobalok en is rajzolni es elmondani mi a gond a heetsekkel.
-
domerator
veterán
válasz
SztiviVander #456 üzenetére
Mivan?
-
domerator
veterán
válasz
domerator #404 üzenetére
Na vettem egy 2.4pluszt. Jobban megsüti a dohányt, mint a nálam levő 3.0. Elhiszem hogy valószínűleg az én 3.0 példányom gyengébb, de az ügyfélszoli akadékoskodott, hogy heets nélkül tökéletes a kütyü. Így inkább visszaadom a 3.0-t és marad a 2.4plusz. Mellesleg sokkal jobban tetszik.
-
domerator
veterán
Fontolgatom, hogy 3.0-ról váltok 2.4pluszra... abban tényleg nagyobb és tartósabb a hevítő penge?
-
domerator
veterán
válasz
Szellem. #395 üzenetére
Szerintem is így van. Kb. 32 év dohányzás alatt ilyen retek ízét soha nem éreztem a ciginek, pedig anno az eredeti Mahorkát is volt szerencsém kipróbálni
Egyébként űgy tapasztalom, hogy érdemes kicsit megsodorgatni a dohány részét a heetsnek, sokkal jobban elég a töltet és a kis gyengusz Amber is végig élvezhető marad. Amíg nem érkezik meg a két új íz, addig nekem az Amber lesz a nyerő néha egy-egy gyengébbik mentollal. -
domerator
veterán
válasz
nylontacsko #391 üzenetére
Én tegnap kaptam hírlevelet, de az enyémben nem volt ilyen közlemény
Amúgy múlt péntek este óta (5 napja) csak iqost használok. Most este párom rágyújtott egy mentolos Vogue-ra és kértem egy slukkot. Hát... analóg cigit én még nem éreztem ilyen rossznak... mintha egy kihűlt tábortűzből szippantottam volna fel hamut... soha nem éreztem ilyen ízűnek a cigit. Az iqos nagyságrendekkel selymesebb, kellemesebb.
Most úgy érzem, többet nem fogok "rendes" cigit szívni. -
domerator
veterán
válasz
SztiviVander #375 üzenetére
Csak propilénglikol... poly nélkül
-
domerator
veterán
válasz
Szellem. #357 üzenetére
Nekem is gyenge az amber. Gondolom a sárga az még csirkébb. Én is várom a két újat.
Mondjuk az esetleg lehet, hogy egy rosszabb dobozzal fogtam ki, ma bontom majd fel a másodikat, de ha másnak is gyengusz, akkor nem sok esélyt adok neki. Amúgy az amber kezdeti íze nagyon bejön, ezért is bosszant a dolog.
A sokak által emlegetett kukorica íz is tetszik. -
domerator
veterán
Holnap felhivom az ugyfelszolit, az amber is kb csak a feleig-ketharmadaig elvezheto, az utolso 3-4 slukk mar csak keseru es gyenge, szinte nem is fustol, a sargat ezek utan nem is merem megvenni...
Mindezt patikara tisztitott hevitovel tapasztalom, szoval nem a kosz az oka.
Letezik amugy erosebb/intenzivebb heets a kulfoldi piacokon? Mert akkor felturom a netet.(Amugy meg allandoan a szamba akarom tolni a dobozbol kivett heetset..)
-
domerator
veterán
Vettem egy kék mentolosat, de az valami elementárisan intenzív... a rágógumi semmi ehhez képest...
-
domerator
veterán
válasz
nylontacsko #335 üzenetére
Őszintén szólva tulajdonképpen elég ez a "cigizésmennyiség", most már vagy másfél napja csak ezt szívom és be kell vallanom, érzem, hogy elég egy szál, különösen a mentolosból az intenzív íz miatt. Néha csak az agyam kíván további cigizést.
Próbáltam egy szálat kétszer elszívni, (keresztben visszadugni), a mentolosból még csak-csak ki lehet préselni egy kb. fél szálnyit, de a sima amber sajna már szinte semmi élményt nem nyújt.
Valahogy nálam olyan hatása van az iqosnak, hogy mintha azt a kényszert csökkentené, amit az erős dohányos érez: minél hamarabb ismét rágyújtani az első adandó alkalommal. Ez nálam másfél napja jelentősen lecsökkent és ez nagyon jó.
Az erős köhögésem (ami az elmúlt 1-2 hónapban szinte állandó lett) szinte nullára redukálódott másfél nap alatt. Az utóbbi pár hónapban kevés kivétellel töltött slim fehér Pall Mall-t szívtam, átlag 20 szál körül (mondjuk 15-30 között). Az iqos egyébként ebből a szempontból magáért beszél: hófehér marad a heets szűrője.
Nagyon élvezem az egész folyamat tisztaságát, se hamu, se füstszag, se kosz, a csikk is sokkal kulturáltabb, bagózás után bátrabban lépek vissza a lakásba a páromhozMár csak találni kellene valami alternatív forrást a heetsre, ami picivel zsebbarátabb (a töltött cigi kb. 500ft-ra jött ki naponta), de azt gondolom nem itt fogom keresgélni
Úgy gondolom nem fogok élni a 14 napos visszaadással, szerintem egyelőre megtaláltam a számomra ideális megoldást.
Ja... és van mód a heets szakaszos elszívására: mivel a 3-as akkor is tölti a hevítőt, ha nyitva a töltő, így ha kikapcsolom a hevítőt 3-4 slukk után, újra tudom tölteni úgy, hogy benne marad a heets, maximum sűrűbben kell majd takarítani... de ez egyelőre csak elmélet, mivel még nem volt ilyen szitu és amúgy meg annyira kellemes a dohányzás az iqossal, hogy egyelőre nem tudtam abbahagyni egy szálat se.
Az egész körítés, amit az iqos köré épített a Philip Morris, professzionális, kezdve a termék minőségével (csomagolás tiszta Apple), a kiegészítők, a vevőszolgálat, garanciák, stb. Ez Apple vagy Nespresso kategória, ez nem egyszerű dohányzás, ezzel a PM olyan újat alkotott, mint anno Steve Jobs az iPhone-nal.
Remélem, hogy nem derül majd ki a heetsről, hogy potenciálisan veszélyes anyagokat tartalmaz, mindenesetre sokkal több bizodalmam van benne, mint bármilyen liquid ecigiben.
-
domerator
veterán
válasz
nylontacsko #333 üzenetére
Kösz.
Eddig 3 heetsen vagyok túl, narancsszínűt, meg egy enyhe mentolosat vettem, mindkettő ízlik. A 6 percet, meg a 14 slukkot kicsit rövidnek érzem, de lehet hogy megszokom. -
domerator
veterán
válasz
SztiviVander #329 üzenetére
Na vettem egy iqos 3-at
-
domerator
veterán
válasz
nylontacsko #326 üzenetére
Köszi a határozott véleményedet, nem vagyunk egyformák.
(#327) SztiviVander
Köszi, már elkértem volna, ha lenne ismerős...Annál meg még a B brand hevítők is drágábbak, hogy próbára vegyek egyet és kiderüljön, hogy nem úgy működik, ahogy szeretném.
-
domerator
veterán
Na ez biztato...
akkor mar komolyabban baratkozom, hogy ki kellene probalni. A lejjebb emlitett szurovel nincs gond ilyenkor? Ize nagyon valtozik?
animatrix11: koszi, remeltem hogy ki lehet kapcsolni
SztiviVander: na igen, az a szuro lesz a kerdeses pont.
A multi es a duo kozott az elszivhato heetsek szama a kulonbseg ugye?
Egyebkent nem arra gondoltam, hogy egy heetset szivok masfel hetig, de szerintem minden dohanyosnak van olyan erzese (plane a napi sokadik cigi utan), hogy ragyujt es 3-4 slukk utan mar nem esik olyan jol mint mondjuk a napi elso cigi. Vagy ha tenyleg 2 perc ido van cigizni es ilyenkor egy szal az netto pocsekolas.
Ebbol az aspektusbol az ecigi a kiraly, de attol felek, tiszta vegyipar, abba aztan azt tesznek bele, amit nem szegyellnek, szoval azt en ki se probalom. -
domerator
veterán
válasz
animatrix11 #316 üzenetére
Oké, köszi, ezt olvastam. A kérdés az, hogy ha beleteszek egy heet-et (heets-et?) és szívok 3-4 slukkot, akkor ki lehet-e kapcsolni mondjuk 20 percre, majd utána bekapcsolni és ugyanabból a cigiből megint 3-4 slukkot szívni és így tovább míg el nem fogy? Magyarul egy szálat el kell-e szívni egyszerre, vagy beoszthatom 1-2 órára?
-
domerator
veterán
Sziasztok,
Ez az iqos kepes arra, hogy egy szal heetset tobb etapban lehet vegigszivni? Pl. szivok 3 slukkot es leteszem felorara, utana folytathatom, vagy masik szalat kell betenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a hirdetés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest