Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Köszönöm, azt hiszem ez kimerítő válasz volt.

-
Dany007
veterán
válasz
üzenetére
Én ezt (is) néztem: LINK.
Azt mondjuk látom én is, hogy ez elég káoszos, zajos, koszos a végeredmény.
De, nekem igazából arra kellene, hogyha adott egy lakás, amihez mondjuk nincs alaprajz vagy szar az alaprajz, vagy csak alaprajz van és metszetek nincsenek, akkor a Lidar-ral felmérve kapnék egy ~ 90%-os pontosságú alapmodellt. Aminek alapján persze én magam megrajzolnám meg a falakat, ablakokat, berendezési tárgyakat stb.. De, legalább nem kéne mérni...Másik példa. Két napja voltam kinn megnézni egy helyszínt. Kisebb családi ház, ahová plusz medencét fognak építeni a kertbe. A medence és környezete a lényeg, de látványterven akkor is látszódnia kell a háznak. Alaprajz nincs, ügyfél már Amerikában... Persze alap dolgokat fel tudok mérni kézzel, meg lézerrel, de egy komplett homlokzatot nyilván nem. Ezért most azt csinálom, hogy a pár méret és a homlokzatról készített fénykép alapján arányosítással próbálom megrajzolni a lehető legjobban a házat is.
Na most - elképzelésem szerint, persze tudom, hogy csak 5 méterig jó - ha fognám a Lidart és nagyjából feltudnám mérni vele a homlokzatot meg a környezetét, legalább csak annyira, hogy arányaiban jó méreteim legyenek, akkor ez nekem több napi munkát spórolna meg.Gondolom a tárgyak scannelése jobb minőséget adna, ha homogén környezetben történne, nem pedig a fűben, mint a videóban szereplő koponya esetében. De mondjuk autót nem scannelnék vele, mert az úgy sajnos tényleg használhatatlan, bár jól néz ki, de tele van sallanggal kilógásokkal stb... ami a látványterven elég furán nézne ki
Bár ránézésre még így is egyszerűbb letisztázni és kijavítani azt az autót, mint nulláról, műszaki rajz nélkül megrajzolni pontosan.Nyilván szoftver kérdése az egész. Mit tudnak kihozni a Lidar-ból. Mert Ikeás bútorok AR-ben való bemutatására, meg animojik készítésére és egyéb bohóckodásokra nem ér egy fillért se (számomra).
-
Dany007
veterán
Üdv!
Van már itt valakinek új iPad, amiben benne van a Lidar scanner?
Láttam róla bemutatóvideókat és igen meggyőző a képessége. De konkrétan az érdekelne, hogy valójában mennyire használható.
3D látványtervezéssel foglalkozó vállalkozásom van és ha hihetek a videóknak, akkor elvileg ez a cucc már képes bescannelni akár egy komplett szobát is 3D-ben, centi pontosan.
Ha ez tényleg működik és mondjuk lesz egy exportálható 3D file az egészből, amin én majd tovább tudok dolgozni PC-n, akkor ez nekem sok-sok munkanapot és relatíve sok pénzt tudna megspórolni.
Nem tudom vannak-e hozzá komolyan használható appok meg ilyesmi...
Úgyhogy ha van valakinek gyakorlati tapasztalat, megköszönném ha megosztaná velem.
Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- CORSAIR K100 AIR
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest