- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Apple MacBook
- Milyen SSD-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3994 üzenetére
cseréltem igen, de ezzel együtt bele is szereltem még 2 ventit a gépbe
nálam így most tökéletes.
egyszerűbb megoldás, ha "fekvő" hűtőt teszünk a gépbe, mint az intel csinálja alapon.
szvsz legjobb megoldás azoknak, akiknek alaplapon nincs elég yo hűtés(NB borba na meg az egész chipsethűtés). ilyen alaplap pl a p31/g31 széria sajna
-
kicsigeri
senior tag
válasz
zoo8800 #3946 üzenetére
darál0w, zoo8800 most vettem egy 9800 GT -t hát csináltam egypár tesztet, alapon, húzottan nem tudom lehet hogy nem ASUS-t kellet volna venni. De ez messze nem a vége a VGA-nak se a procinak. Csak a VGA-n a gyárí hűtés van (nincsen pasztám hogy áttegyem az S1-et) és már így is 70 fok környékén járt. Meg meleg van a szobába, és nem merem cibálni a procit.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3944 üzenetére
yo kártya az. milyen beállításokat visz crysisban? csak azért mert nem megy maxon hát hajjajj
nem kell cserélni...max vmi crossfire vagy SLIre
én már csak arra fogok.persze azt már lap és procicserével. de ezzel még kihuzom egy ideig
kihajt. hát kihajt ez mindent
btw hol tudom megnézni mennyire hajtja ki az adott VGAt?
-
Jimmy123
csendes tag
válasz
zoo8800 #3841 üzenetére
333x10
Megprobáltam 1,3000V bios-ban (valósan 1,320V CPU-Z szerint) adni de nem sokáig birja,a Prime95 futtatást.
Visszatérek a 320x10, mert ott stabil volt.
Esetleg más párósítást próbáljak?Van különbség hogyan érem el a 3200MHz? azaz 320x10 vagy 266x12 vagy egyéb variáció?Lehetséges hogy ezzel a feszel többet ki lehet hozni,csak más párósítással? -
Bluegene
addikt
válasz
zoo8800 #3721 üzenetére
jah de én csak 1X az életbe húztam föl ennyire és akkor se terheltem, egyébként 97%-ban alapon van, mert elég, max far cry 2 és crysis-nél húzom fel 3,6-ra(12X300@1,35v) tehát szerintem ez nem degradálódott, sőt kímélve van(25-30 fokos szokott nálam lenni a silent knight-tal), igazából főleg netezek/dolgozok, akkor tényleg felesleges a tunning, meg mostanság a red alert 3 kiegészítővel játszok, oda is minek tunning?
-
Monya78
veterán
válasz
zoo8800 #3697 üzenetére
Köszönöm az infót...kicsit nehezembre számítottam, iszonyú könnyű (plusz ez a leghangosabb a konfigomban...)
Akkor mostmár 100% hogy lecserélem, egy AC alpine7 pro-t néztem ki, olcsóbb mint a CM TX2 és társai de ez is majdnem fél kiló...valszeg a gyári venti helyett egy 12cm-eset rárakok úgy hogy a északi hídat is hűtse...(így használtam az előd Athlon XP rendszert is)
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #3633 üzenetére
Igen igazad van, ha úgy van csinálva ahogy te mondod, akkor csak le kell nyomni és bekattanik, csak elég nehezen ugrik a helyére és lehet azért nem mertem úgy csinálni! Ahogy én írtam úgy is működik rendesen, felhúzott állapotban balra teljesen elfordít, majd simán lenyom, és vissza jobbra, ekkor záródik be! Ahogy néztem egy karabíner zár szerű van rajta! Külön is és lapon is próbáltam most, és lapnál elég durván kellett nyomni hogy átugorjon! Elnézést ha félrevezettem valakit is, de nálam így is működik
Jó pap is holtig tanul! -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #3587 üzenetére
Akkóó jóóvan mégse én vagyok a hülye, hanem a bótos, ahol érdeklődtem hogy náluk mennyi a 2 magos E5200! Hát mondotta hogy tévedésbe vagyok mert az nem kétmagos meg minden, és hogy inkább kétmagost vegyek mee az jobb
Hát én meg jóformán leb@sztam jól, meg jóól megmagyaráztam neki
Csak megnyugtatásként kérdeztem hogy jól tettem e -
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800 #3588 üzenetére
Azt az idle 50mV-ot arra érted, hogy amikor beállítod a BIOS-ban a feszültséget, akkor ahhoz képest pl az Everest ennyivel kevesebbet mutat, vagy a beállított értéknél már a BIOS "HARDWARE" menűjében is az újraindítás után ennyivel kevesebb az ott mutatott érték?
Nálam a beállított értéknél a BIOS kb20mV-tal kevesebbet mutat és ezt mutatja pl a CPU-Z is.
Ezért én soha nem beszélek a BIOS-ba beírt feszültségről, ez nem valós érték. -
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800 #3580 üzenetére
Igen, nő! 1.16V-on megy idle 3.2GHz-en, IBT-vel vagy bármilyen stab. progival 1.17V lesz a terhelés végéig. Több progi is pont ennyit mutat, grafikonok bizonyítják, nekem tetszik.
Lényeges, hogy amit a BIOS-ban mutat értéket a lap, minden más is ezt mutatja ez persze csak az idle-re igaz, terhelés alatt nem tudok a biosban kutakodni.pedrő: őt nem ismerem, én Giga lapot akartam venni, de véletlenül megláttam ezt az Asus-t 23k-ért és rögtön rabul ejtett.
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #3548 üzenetére
Megnéztem a rézmagos hűtőt hogy mennyit pörög load alatt, és nálam is 16xx fordulatot mutat(valószínü összekutyultam hogy melyik lapba melyik venti mit pörgött) , és nekem egyáltalán nem tűnik hangosnak! Bár a mostani hűtőm az a teljes réz, az még leszabályozva is pörög 24xx-at (alaplap által mindkettő) Én ezek után úgy látom hogy felesleges totál brutál hűtőt vennem majd mert ezek is megbírkóznak majd vele, ésszerű határok közötti húzásnál! Mondjuk ez csak az én véleményem
Megnéztem és 65W van írva az 5200-ra, a Prescottom meg 85W, húzva meg az isten tudja hogy mennyi lehet
Csak az a baj hogy nagyon drága 20k
Ja láttam mennyi egy sima 3.2-es P4-es és hát 19.8k
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #3542 üzenetére
Szerintem meg a kis stöpszli a hangosabb, mert az tuti hogy nem tudja alacsony fordulaton lehűteni a procit(mondjuk még azt nem próbáltam ki)de a rézmagos intelt azt tudom hogy egyáltalán nem hangos ez tuti! Legalább is a Prescottal nem volt az, még akkor se ha felhúztam 3.5-re
Mondjuk azt nem tudom hogy mennyivel melegszik jobban egy ilyen proci, mint az, vagyis hány wattos! Idle alatt vagyis mikor csak neteztem meg hasonlók, akkor szokott 11xx-at pörögni, és a proci 30-32 C szokott lenni, loadban meg 55 fölé nem ment vele, a fordulat meg max 2200 volt! Tehát ha nem melegszik jobban ez a proci, akkor szerintem egy ilyen hűtő bőven jó hozzá, még kis tuninggal is
A használt procival kapcsolatba meg nekem is ez a véleménye
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #3533 üzenetére
Sziasztok! Látom kétszer ment el az éjjel a hsz, bocs érte, de vacakolt a net én meg nem néztem vissza
Csak nem egy ilyet adnak hozzá? Mert ez kb. olyan magas! Nekem viszont Ez van, meg Ez Nem tudom ezek elbírnának e vele?
darál0w: Hát a használtakat nem igazán adják annyival olcsóbban hogy azt vegyek, meg aztán lehet hogy agyon húzták már és nézhetek ki a fejemből, amikor alap fesszel nem akar menni! Bár lehet hogy tévedek, meg még eddíg utáne sem néztem hogy mennyiért megy használtan
Ja meg köszi az eddigi válaszokat -
fagy53
nagyúr
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
zoo8800 #3510 üzenetére
Tudtommal a feszültség lehet negatív is, egyébként meg a földeléshez képest megadott értékekről beszélünk.
darál0w #3508: Akkor miért is mondtad eddig, h azt az intel 24/7ben adható maximumként adta meg? Ha most azt mondod, hogy azon a feszültségen! (nem órajelen) nem garantált a processzor működése? Mindamellett igazad van, zárjuk le a témát
és mindenkinek szívesen a pontos és igyényes fordítást
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
zoo8800 #3505 üzenetére
Vcc - tulképp a procinak adott fesz.
Vss - a földelés (ground)
Vtt - FSB termination voltage - Valami olyasmi, h milyen feszültségen kommunikál a proci az FSB-velIgen arról beszélünk, de tessék értelmezni amit az intel ír, az messze nem az, hogy mondjuk 1,44V-on tökéletesen stabilan működik 24/7...
darál0w: Olvasd el kérlek a 2. bekezdés elejét újból. Amíg 1,365V (valószínűleg ezt érti) és 1,45V között használod, addig nem garantálja, hogy működik, sem azt, hogy stabil.
-
Ryu77
aktív tag
válasz
zoo8800 #3473 üzenetére
De ő 11k-ért akar venni 2x1GB ramot amikor kapna Kingston 2x2GB ramot 12.4K-ért.
Hűtésre jó lenne ha lenne a közelben valaki aki adna, vagy eladna max 1K-ért egy E6xxx rézmagos gyári hűtőjét. Nekem volt egy Arctic Cooling Alpine7-es ami nagyon halk volt és jobban is hűtött mint a gyári. -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
zoo8800 #3457 üzenetére
ööö én is ezt írtam, csak nem konkrét értékkel... nekem 101 a pci-e frek, csak az a baj ha ennél magasabbra veszem akkor a vga nem lesz stabil adott frekin (750/2200-on, 9600GT) úgyhogy nálam is a 335ös FSB a nyerő, de majd egyszer megpróbálom mit bír a proci fsb ügyileg. elégedett vagyok most, hogy stabil 1,344V 3,85GHz-n
abban igazad van, hogy nem autora kel állítani a pci-e frekit, hanem emelni, csak azért írtam autot, mert azzal szépen emelgeti magának, szerintem logikusan (egyszer megnéztem setfsb-vel, hogy akkor hogy emeli)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3370 üzenetére
háááát érdekes
passzív procihűtésnek ugy van értelme, ha yol szellőzik a ház. tehát ventikkel viszed be/ki a levegőt vagy egy alternatíva az is,ha leveszed a ház oldalát. de akkor meg tele megy porral meg én ugy ismerem magam, h tuti lenne benne kaja, kola stb
milyen ház ez,h semmi hely nincs ventinek? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3353 üzenetére
nem engedtem rá primot, de megtehettem volna. vagy 2 percig biztos vitte volna
1.52Von nem indult el. 1.55Von meg így elindult,de csak shotot lőttem rola és kikapcs. sok neki az az 1.55V. Lapom 1.6ig engedi, de a drop miatt csak ennyit adott neki.-=Lord Tom=- nekem freezer 7 pro mellett(hasonloan teljesít mint tx2)
3600Mhz@1.33V mellett ment prime alatt max 68 fokot.szal akörül kell lennie vhol.ház szellőzésétől is függ.
60-70 fok közzött leszel.az yoStirbi kössz
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3348 üzenetére
hajrá!
fagy53 lehet pár mhzet még ki tuddnék sajtolni belőle,de ez nekem bőven elég
a két cpuz azért kell,mert egy tesztoldalnak csináltam a teszteket és keleltt nekik a ramrol meg a procirol
és igen freezer 7 pro és hyper txtől kb 10 fokkal jobb -
Stirbi
addikt
válasz
zoo8800 #3286 üzenetére
igen ez igaz,de inkább rákérdeztem a biztoság kedvéért
én is nemrég vettem lapot és én ezek között vaciláltam(nem állt nagy keret a rendelkezésemre igy szűkre fogtam):ep43-dsl,ep31-ds3l,g31-es2l
végül egy ipon teszt elolvasása után az ep43 asra lapra jutott a választás mivel ez a lap 415ös fsb ig támogatja a tuningot,a többi két lap pedig a sziszem kb 350 ig és ugy gondoltam ha veszek lapot akkor hosszu távra, most megejtem még ezt a proci cserét mert ez az e2200 am ez nagyon gyenguska és érdekes dolgokat kezdett müvelni igy egy e5200al lepem meg magam,ami szerintem és szereintetek is jo választásegyébként pár kolléga meg mutatná nekem az e5200 as procijának a tuning eredményét? elöre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest