- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
mitkov77 #36181 üzenetére
az igaz, nem is veszem meg.... csak egy atlag felhasznalonak aki gyári hutéssel használja, annak jelentős a teljesitménykülönbség, 1-2 ft árkülönbséggel. amugy egy 95W tdp-s pentium 530 is probaltam passzivan huteni, de nem sikerült... netezés közbe volt 60c fok ami annaki a max.
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
mitkov77 #36168 üzenetére
A tuning az igazabol nekem nem szamit, hiszen passzivan sosem fogom jelentosem tuningolni... meg hát ugysincs olyan igazi tuningos alaplapom. A teljesitmény az fontos persze, de az elso helyen a hőfok áll. ha 1-2 fok a különbség köztük akkor valszeg e0-ás e8400 veszek, viszont ha az e8200 hűvösebb min5 fokkal akkor azt szeretnék. E6420 at hazsnaltam ugyanigy, annak 60 c fok a megengedett hőmérséklete az intel szerint. netezeés közben kb. 50 c, videonál kb. 55 c, játéknál viszont tullépte a 60 c fokot. ezért szeretném mindenképp a hűvösebbet, habár az e8200/e8400-nak 72 c a max hőfoka...
tehát a legfontosabb az hogy melyik hűvösebb gyári értékeken, vagy az hogy alulfeszelve, gyári orajelen...lehet az lenne a legjobb ha megvenném mind2-t és kipróbálnám...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
mitkov77 #36158 üzenetére
Picit igazítottam rajta, utána lement 43-44 fokra, majd ezt követően használat közben ingadozott kb 44-54 fok között, Core Temp-el néztem. Szerintem még ez is sok, ha hazaértem újrakenem az egészet. Pedig ezüst paszta van alatta!
A hűtő 720-as fordulaton jár, hogy ne legyen hangja, de lehet kénytelen leszek akkor fentebb tekerni. Ami furcsa, hogy eddig nem volt baja 600-as fordulaton sem, legalábbis látható jelei nem voltak (pl akadás, mint most)
Te alul is feszelted alapórajelen, vagy az is agyári értéken van?
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Mankó
veterán
válasz
mitkov77 #36154 üzenetére
én 8*500on hajtom. VID: 1,2625. BIOSból 1,25V-al, többi minden normalon, az LLC-t bekapcsoltam és így 4órás prime-al tesztelve atomstabil a rendszer.
Persze ez memória kérdése is. 1:1-ben hjtom a ramok 1000-en 15-5-5-5-ön Turbo időzítéssel.
Szerintem a 9*500hoz már sok fesz kellene + némelyik hídnak plusz fesz. Annyival nagyobb sebesség különbséget nem látnál, hogy megérje a többlet feszültség. Inkább nagyobb fsb, kisebb szorzóval előrébb lennél. -
Spin
aktív tag
válasz
mitkov77 #36127 üzenetére
Sztem bőven elég a 4123,felette max a 3dmark ad 200 ponttal többet!
Igaz én csak játékok alatt néztem a különbséget(Dirt 3;Crysis 2) 4 és 4,5 ghz között(ráadásul 4,5ghz-en a ramok is gyorsabban mennek),de gyakorlatilag csak a Dirt 3 dobott 2 fps-el többet
[ Szerkesztve ]
Üdv,Spin!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Óvodások homokozója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)