Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz Jofi81 #35482 üzenetére

sajnos nagyon sokaknak az. és árulják az apróban, hogy mindig alapfeszen ment, meg garázsban tartott, közben derékig savban állt....

mennyit feszt adjál neki???
    ki kell tesztelni! :D

halvány gőzöm nincs. laptól, procitól, sok mindentől függ. nekem jó E8500-aim voltak. 4.3ghz-en p45-ben 1.35v körül linxstabilan elvoltak. 4.5-höz már 1.4v fölé kellett bőven menni, és nem volt teljeeen stabil.

általános szabály, hogy 1.35v-ig nyugodtan lehet adni vcore-t, és kb. 75 fok fölé ne menjen linx alatt. ez prim95-nél max 70fokot jelent.

de hát igen sok mindtől függ még. mennyit droppol a lapod, van-e, használsz-e llc-t, (load line calibration). ez arra való, hogy terhelés alatti feszültségesést kompenzálja, stabilitást hoz, de hosszú távon a feszültség tüskék miatt károsodáshoz vezethet.

tehát: ezt innen neked meg nem mondom, mennyi feszt adjál. egy procinál sokszor még több napi tesztelés után sem tudom eldönteni ezt a kérdést... :D

egyébként nem elég a vcor-t fixálni,a többi feszt is be kell lőni hozzá. hiába tolod ezt fel, ha más feszek "keresztbeverik" a dolgot. de már nem vagyok aktív wolfos, nem emlékszem az értékekre. pláne a lapodat sem ismerem.

csak nosztalgiázni jöttem, majd inkább a többiek... :K

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák