- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Univerzális megoldás lesz az AMD-féle FSR Redstone?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gs20
tag
Délelőtt próbálkoztam mit tudok kihozni a kis cerkából. 345-ös FSB-nél elakadtam. Itt még stabil, 350-en viszont már vagy fagy/vagy nem is bootol. 345-ön 1.275V-on még stabil, ramok 1.8-on, NB, SB, ICH voltage minimumon. Hiába adok neki feszt (proc 1.45V, nb,sb,ich kis tulfesz, ram 1.9V), de 350-en már nem megy. Lehet hogy itt a vége, vagy mit próbáljak még? Asus P5B lapról van szó, 2*1GB+2*512MB Elixir DDR2-800, hűtő: CM HyperTX2
Elképzelhető, hogy FSB wall, ennyit bírna a lap? Végülis P965 eredetileg 266-ra (1066) lett tervezve, és ennyit tudna max? -
attos71
tag
Látom nagy itt a tolongás...
Meglett a proci (Cel E1400), beraktam az alaplapba ua. beállításokkal, mint amivel a 440s cerka ment, és megy...
Már vagy fél napja 1folytába 2,66on...
lehet még kicsit tolok rajta felfelé...
-
attos71
tag
Ma kapok egy E1400-s Cerkát...Ezzel mik a tapasztalatok? Legalább 2,66 gigán fog menni Nekem , alapfeszen, AsRock deszkában?
Most egy 440-s Cerka van benne, és az bírja gond nélkül...
-
gs20
tag
Szia!
Nekem Coolermaster hyper tx2 hűtő van rajta, ennek a 3 csatis ventillátorja elég hangos, mert max fordulaton pörög, úgyhogy levettem hogy egy előtétellenállást rakjak be fordulatcsökkentéshez. Közben egy délutánt venti nélkül ment a gép. Közben terheletlenül 35 fok volt, kíváncsiságból leterheltem orthossal, 44 fokig ment fel a magok hőmérséklete. Mindez 1.2V-on, egy asus p5b-ben, 1.6ghz-n PASSZÍVAN.Apropó hőmérséklet... Valaki nem találkozott hasonló hibával, mint én? [link]
Köszi a válaszokat előre is! -
Tombolo
tag
Tetszik ez a kis jószág. 3.2-es prescott ki ez be, egyből 3.2-re. Minden meygeget szépen a prescott feszkóján, mert azt először elfelejtettem visszaállítani.
Megnéztem alapfeszen is utána, de ott már nem megy. Hétezer körüli összegért szerintem nagyon jó kis cucc ez. -
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Az a helyzet hogy én egy olyan dologra szeretnék vetemedni(remélem a tuningőrültek nem esnek nekem
) hogy egy nagyon halk gépet szeretnék építeni és minnél kisebb feszültségen járatnám a celeront.Nem akarok bűvészkedni csak hagynám hogy az energiagazdálkodás működjön.Terhelést nem nagyon kapna mert internetes Openoffice-os gép lenne.
Viszont nem fakadnék sírva ha a ventillátor nem pörögne fel olyan gyakran ,vagy minimális fordulatszám is elég lenne.
A kérdésem még akkor ez lenne hogy ilyen paraméterekkel ha esetleg használtátok már mennyire melegedett?A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
közepes,kis terhelésnél mennyire melegednek ezek a jószágok?
-
Esmein
nagyúr
Megy, mint az álom
-
gs20
tag
Én is beneveztem egy E1200-ra, 7.3K-ért volt akciósan, ez pedig elég versenyképes ár volt az E2XXX árakhoz képest. Alá egy P5B kerül, mem az 2*1g + 2*512 kingmax 800, és Radeon HD 2600XT. Hűteni CM HyperTX-el fogom, szombatra jön meg az alaplap, vasárnap már remélem tesztelgetem
Majd beszámolok az eredményekről!
-
slett27
addikt
Ha régi procik vmelyikével kellene összhasonlítani, akkor kb egy 3,4GHz-es 2MB cache-es P4 szintjén van ALAPON. Ezt a procit pedig vétek alapon járatni.
Ha A64-ről váltasz, jobban járnál egy E2180, E2200-es procival ha alapon használod, DE ár/teljesítményben alternatíva lehet még egy X2 4800+.
-
szilchi
őstag
Üdv.Minden figyelmeztetés ellenére beterveztem a váltást A64-ről egy ilyen procira
.Kérdésem az volna,hogy az A64-hez képest mennyivel jobb?Gondolom azért eléggé.Főleg filmezés,netezésre lenne.Játékra nem nagyon.Most WOW,később majd GTA4.Más játék nem nagyon.Lap is valami olcsó lesz alája.Bővítés ebbe a lapba nem nagyon lesz.Tuning sem.
-
slett27
addikt
A RAM-okat annyira nem pöcköltem, 840 4-4-3-8-on mentek, sztem nem sokat nyomna a latba ha mondjuk 1000 4-4-4-12-őn mentek volna, max winrar-ban. VGA-t sem húztam, arra voltam kíváncsi kihajtja-e ilyen frekin a 8800GT-t.
-
slett27
addikt
Többi teszt később. Ennyit bír a proci, de nem rossz az a 8x420 sem sztem. Van ennél jobb széria is, de ez a 110% OC.
Ez vmi iszonyat. 8x430-on bármilyen fesszel elhasal a proci, szal 420 a vége.
3DMark06, Cinebench2003, Cinebench10, SuperPi következik.
Xigmatek meg sem érzi ezt a kis 1,7GHz órajelemelést. Langyoska.
Ezekkel a beállításokkal 130W idle a fogyasztás a konfigommal (EIST, C1E, SpeedStep nélkül). Prime95 alatt, 200W-ig felmegy. -
slett27
addikt
Teszt erejéig kipróbáltam ezt a procit, itt tartok (a proci VID-je 1.275V) :
Csinálok Everest, 3DMark06 CPU, SuperPi, Cinebench teszteket hátha vki kedvet kap a procihoz.
Jah, és persze megkeresem mi a vége a procinak.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #66 üzenetére
1M@3468mhz 1.408v
ez elég durva azért, lehet nem kellett volna visszaadnom -
válasz
Overlocker #66 üzenetére
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Achill3uS #60 üzenetére
nah, egy kis pll fesszel a 3500-at még kirántottam belőle, de itt a vége...
E1200@3506MHz - 119% OC -
Achill3uS
nagyúr
jo de ez akkoris csak egy celeron
max validation 3493mhz
1.55v körül kaphatott, 6-os szorzón 450-es fsb-n még bootol! de 455-ön még setfsb-vel se megy, 8-ason kb itt a vége 435 körül, és mivel ez fsb wall fesztől független...
viszont 3ghz alapfesz alatt primestabil -
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
került ma hozzám egy ilyen "drágaság"
E1200 1.6GHz
a doboza nagyon szép, már az uj dizájnt kapta... [link]
fpo alapján sztem elég jó proci lesz, hamarosan kiderül... -
Petya-wh
tag
"utcai" boltban 12.000-ért vesztegetik BOXosan
Szerintem is kevés az 512 Kb L2, ennyi tudással 10k alatt kellene, hogy adják a 21xx tudás-ár mellett.
Ha valakinek nagyon "olcsó" gépet kell összerakni, inkább egy "kis" 21xx-t raknák bele -
R3plica70
aktív tag
Hi
Csak kíváncsiságból most tesztelek egyet egy Giga P35-DS3-ban és hát vagy az Xbitesek fogtak ki egy jo darabot vagy én egy silányabbat...de ezt az idő és több tapasztalat eldönti majd.
Szóval alapfeszen 1,325V (Vdrop 1,28V) 8*313=2500 amit bír.
1,4V (Vdrop 1,34V) megy a 8*325=2600, de e fölött hirtelen vége lett, 8*333-nál már a Postnál resetel még 1,5V-tal is.
Nakkerben br 11700 Ft, én biztos hogy inkább a 2140-est venném már akkor inkább +2k-ért. -
adalbert1
veterán
Jó, de azért a 2 Mbyte vs. 512 Kbyte elég sokat számít... Meg nem is egy árkategória a két proci.
E21xx-hez már van értelme hasonlítani, remélem lesz egyszer átfogó PH! teszt is low budget kategóriában (ami érdekelne: fogyasztás, teljesítmény, melegedés, ár/érték arány).
Szvsz lesznek olyan helyek, ahová bőven meg fog felelni ez az új cerka is, persze ne a gamer konfigokra gondoljunk. -
D@ni88
addikt
de ez a kezdő ára. a mostani celeron D420 is kapható 8kért vagy alatta.és ez is pár hóapon belül közelíteni fogja ezt az árat...
tehát irodákba még így is erős ez a proci, és még olcsó is lesz. Celeron az nem játékra van, az direkt irodai munkásgépek lelkének van szánva, mondjuk nem értem minek ehhez 2 mag, lehet h azoknak a vállalatoknak szánják, akik Pistát akarnak futtatni a rendszeren.
Ha belegondolsz h te lennél a főnök, és olyan gépparkot akarsz venni, amin aránylag jól fut a Pista, de ne legyen drága, te mit vennél? sztem nem e21xxes procit, mert hiába kurva jó tuningolni, meg kurva olcsó. akkor se azt veszi, mert minek.
Ugyan ez vonatkozik a sulikra is. ott is az a lényeg h egy fix pénzből (támogatás) minnél több relative jó gépet tudjanak venni. -
dokar
addikt
Pontosan, számomra leszerepelt az első kétmagos Celeron. Tuningba is jobb az E4500-am. De összefoglaló elmondja a lényeget:
"All in all, our measurements suggest that cutting the L2 cache of the dual-core processor down to 512KB does have a serious negative effect on the performance. And overclocking will not be the remedy in this case. Although dual-core budget processors from Intel can more than double their speed as a result of successful overclocking, their gaming performance can hardly hit the level of Core 2 Duo E4600 even at 3.4GHz clock speed. That is why the new dual-core Celeron processors will hardly be of interest to gaming enthusiasts. Moreover, for only $11 more you can get Pentium E2160 that can guarantee about 25% faster gaming experience."
-
Hakuoro
aktív tag
Játékok alatt elég gyengén teljesít. Renderelésben, videókonvertálásban már nem is olyan rossz. Kb olyan mint a régi Northwood celeronok. 3,4Ghz-n se jobb mint egy E4600(2.4Ghz). Ez a proci játékra egyeltalán nem éri meg. Bár szinte Tesco gazdaságos DUAL-CORE gépekbe jó lesz
Kicsit idegesítő hogy ezeket az alsókategóriás procikat a legjobb lapokban tesztelik. Egy fullintegrált mezei lapban valószínűleg méggyengébben teljesítenek. -
Hakuoro
aktív tag
-
Armando_19
őstag
Jézusom mi lesz itt. Intel úgylátszik jobban rá akar hasalni azokra az árkategóriás procikra, ahol AMD-k tuning nélkül jobbak
Csúnya világ lesz kérem szépen. Low cost gamerkonfig, 3600-ra húzott core2-vel. Ez már alap lesz úgylátszik...
-
Hakuoro
aktív tag
[link]Lesz Celeron E1600 is Link
-
Bundás22
őstag
egyébként már lassan ott tartunk h az intel leggyengébb procija megveri az AMD csúcsprocessorját(6400+), negyedannyiba kerül, és kevesebbet is fogyaszt
ha ezt a cerkát lehet 3,2 ghz-re húzni szvsz sztem gyorsabb mint a legnagyobb x2-es -
Bundás22
őstag
ennek is lehet még nagy jövője
tapasztalat h minnél kissebb a cache annál jobban húzhatók a C2D procik
pl.: e4300-ok átlagban 3,2-t mennek a 2160-ok meg 3,6ot is
ha ez viszi a 4Ghz-et 400 fsb mellett és tesztekből kiderül h többnyire elég a 0,5mb cache ill kompenzálható magasabb órajellel, akkor fain lesz és olcsó szvsz -
Hakuoro
aktív tag
A második negyedévre jön az E1400-as celeron(2Ghz) Link
-
Dare2Live
félisten
Ez az amit nem értettem(ünk): $53at irtak rá azaz kb pont annyi lesz mint az E2140.
vszeg E21xxsort kivezetik ugye ez uannyi de kisebb az E1xxx előállítása.egyébként csak nekünk bestbuyak ezek a procik, akik nem tuningolnak pl "iroda" ott AMD bőven versenyképes sött szvsz jellemzően jobb választás.
-
Hakuoro
aktív tag
Ráadásul valószínűleg nagy mennyiségben fogja piacra dobni.> esik az ára.
Ez mondjuk nekem jó lesz(most) mert így olcsón tudok majd halk netes-filmes PC-t összedobni. DE ha az AMD feldobja a talpát (jelenlegi formájában> úgyis felvásárolná egy másik cég) akkor 2-3 év múlva meg ugyanenyi pénzért már csak a gagyi butított procikat veheti meg az ember.(a teljesítmény mindig viszonylagos! legalábbis számomra) -
Dare2Live
félisten
Már a jelenlegi E21xxnek is büdös jó áruk van, 99%ban mennek 2800mhzt ha még steppinget is nézel kis +fesz akkor már inkább 3200+mhzt és 11.000ft ért ezt tudják:
(lap alján táblázat.) [link]
és a 800as FSB miatt ugye még magas is a *ó.
Már a mostani E21xx is annyira bestbuy, hogy nemigaz.
Oliverda: Szerintem amikor Bundas már az intel honlapon lévő Intel specifikáciokkal vitatkozik és képtelen feldolgozni a legegyértelmübb tényeket is.... akkor stilust kell váltani.
-
D@ni88
addikt
válasz
Dare2Live #16 üzenetére
Bundás barátunk már régóta ilyen
annó valamelyik Videókártyás topicban győzködött minket a saját igazáról... meg a tuningról, amikor mi már rég Vmodoltuk a kártyánkat
Rá kell hagyni, vannak iylen emberek.
Pl tegnap arról győzködött egy srác, h neki a Cod4, meg a Pro street meg 1280ban max grafon max szűrőkkel 30-40FPS-el egy 6600GT-n
ilyenekkel hogy kezdjen leállni az ember vitatkozni? -
Bundás22
őstag
az AMd-nek lassan befellegzik fél év múlva 3K-ért kapsz egy ilyet használtan belépő core-2-es procinak ideális, veszel mellé még 5K-ért 2X1gb ramot 8K-ért egy 945-ös lapot, szvsz talán 16K-ból van kórós géped, ki tud ezzel versenyezni? jó igaz szemét cuccok ezek, de vazz
-
Bundás22
őstag
2 dolog amiért 45 nm
1.a cpu-z verzió lehet régebbi és nem írja ki rendesen
2. akkó miért kapott új nevet? a franciák miért írtak 45nm-t?(aki tud franciául help(segítség)!
miért nem híjják celeron 420-nak?
bár lehet neked van igazadmod: ha az intel szerint is az akkor kár a gőzért
biztos lesz 45nm-es cerka is de csak később
-
Bundás22
őstag
On le voit clairement sur la photo, le design de la boite est le même que celui utilisé pour les nouveaux processeurs Core 2 45m (Penryn) à un détail près, le logo Core 2 à bien évidement été remplacé par le logo Celeron.
bár nem tudok franciául egy mukkot se, de tudok a sorok közt olvasni az előbb belinkelt tesztből -
-
Bundás22
őstag
dehogynem irodai munkára
1W-ot fogyaszthat ennek alapján idle-be ahogy általában lenniszokott szövegszerk..stb közben
igazi zöld pc-t lehet vele építeni integrált VGA-val és passzív cpu hűtővel, ebben verhetetlen lesz, még vissza is termelheti az árát egy régi p4-es celeronhoz képest, sőtnagyon is nagy jövő jósolok neki
pláne h csak két év múlva lesz 30nm
nekünk 1,7-es 180nm-es willmanette celeron(csiga sebességű, sd rammal) van ahhoz képest 2X olyan gyors, és netom hanyad annyit fogyaszt -
Hakuoro
aktív tag
Kiváncsi vagyok vajon mit tudhat ilyen kis L2 cache-el(512kb). Visszavetheti-e ez a multitaskos teljesítményét?
3Dmark2006 teszt
Január 20.-án jelenik meg.
Az E1200-as 53 dollárba kerül 1000db-os rendelés esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Opel topik
- Nintendo Switch 2
- Azonnali fotós kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3331
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest