- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
shtml
őstag
A nyitófeszültséggel kapcsolatban igazad van, kissé pongyolán fogalmaztam. Bár... Ha a LED-re nem kapcsolod rá a nyitófeszültséget, akkor nemigen fog világítani, szóval valamilyen szinten azért csak igényli azt a fránya nyitófeszültséget... :DDD
(Más kérdés, hogy a LED-eket áramgenerátorosan illik meghajtani, vagy legalább a fix tápfesz és a LED nyitófeszültsége ismeretében meghatározott előtét-ellenálláson át.)
Nem konkrétan a topicban szereplő piros-kék cseréről írtam, hanem különböző színűekről úgy általában. Mert ha pl. valaki infravörös LED-re akarja kicserélni a pirosat (mert zavarja a sötétben világító egér), akkor az IR LED tönkre is mehet, hiszen annak a tipikus nyitófeszültsége csak 1.3 V körül van. -
Ha figyelmesen elolvastad, amit abban a topicban írtam, épp az a gond, hogy a kék ledek nyitófeszültsége nagyobb, tehát kisebb áram fog átfolyni rajtuk. És a ledek a nyitófeszültséget nem igénylik, hanem van nekik, mint adottság. :DDD
Breaker! Tényleg azt a topicot olvasd végig; sok értelmes ötlet hangzott el ott. -
shtml
őstag
Ne keverd az infravörös kapcsolatért felelős LED-et (az, mint a neve is mutatja, infravörös, vagyis nem látod) az egéralátétet megvilágító LED-del.
A letapogató CCD érzékelő rendszerint a vörös tartományban a legérzékenyebb, ezért ka a LED-et kicseréled kékre, akkor vagy nagyon lecsökken az egér érzékenysége, vagy egyáltalánn em fog működni.
A fentebb idézett topicban valaki még azt is megírta, hogy a különböző színű LED-ek nagyon is eltérő nyitófeszültséget igényelnek. Ha az újonnan berakott LED túl nagy feszt kap, akár tönkre is mehet. -
Ploszi
senior tag
hát igen, lehet infrás is, de az a vevőegységgel való kapcsolat, és az annyira piros hogy nem is látod :)
-
Keitaro
addikt
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=14608[/L]
^_^ -
Fr4G
aktív tag
Infrás? Nah, mind1 szoval optikai. Volt mar ilyen tema, ott megbeszeltek.
-
Breaker
tag
Srácok lehet, hogy nem ebbe a topicba tartozik, de itt talaltam a témához legkozelebbi eszmecseréket, a moddoláshoz..
Szoval arrol lenne szó, hogy van e lehetőség arra, hogy egy infrás egérnek a LED-jét mondjuk kékre cserléni, vagy feltétlenül szükséges a vörös szin?
Csak egy ötlet, melyre kiváncsi lennék.
Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest