Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
Hát, akkor tényleg nem tudom, mihez kezdhetnél. :(
Egy hasonló, futó topicban valaki azt javasolta, hogy önkormányzatoknál és hasolnó szervezeteknél általában szivesen látják a friss pályakezdőt.
Esetleg kukkancs ide be, ha még nem olvastad: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=74167&arc=f[/L] -
BlackWoOd
aktív tag
Na látod, itt a problémáid gyökere!
Picit talán negatív a hozzáállásod --> ''zárt kör''.
Abszolút nem zárt kör, de mint írtam pályakezdőként is kénytelen vagy mutatni valamit. Mivel elég elméleti dolog az informatika, attól, hogy megszerezted a diplomád még nem következik, hogy az ismereteket alkalmazni is tudod a gyakorlatban.
Mert ugye tanulással maximum ismereteket szerezhetsz, tudássá csak akkor válik, ha alkalmazod.
Teljesen természetes hozzáállás az álláshirdetést feladó részéről, hogy nem akar zsákbamacskát venni.
Pont ezért írtam, hogy konkrét, munkahelyen szerzett tapasztalat hiányában valahogy be kell bizonyítanod, hogy tényleg tudod alkalmazni az ismereteidet, így eloszlathatod a leendő munkaadó kételyeit (persze ettől még elbukhatsz a próbaidő alatt, de legalább esélyt kaptál a bizonyításra).
Egyébként nem fejtetted ki, hogy tulajdonképpen ''informatikus'' címszó alatt a te esetedben mit kell érteni. -
faster
nagyúr
Amikor én diplomáztam 96-ban, és meglett a villamosmérnöki papír, akkor én is hasonló helyzetbe kerültem. Végül egy műszerész állásra vettek fel, és aztán fél év múlva azonnal mentem is tovább, amint kiszúrtam egy jobb álláslehetőséget. De az első lépések nehezek voltak.
-
BlackWoOd
aktív tag
Ez a ''jaj, de hát nincs x év gyakorlata'' dolog elég dühítő!
Ezt nagyrészt kivédheted olyasmivel, hogy a személyes beszélgetés során szépen felsorolod, hogy eddig mit kezdtél a tudásoddal.
Pl. ha programozol, akkor érdemes valami referencia-holmit vinni, azzal jól lehet vakítani. Látják rajtad, hogy kapizsgálod a kérdést.
Persze ha iszonyat profi vagy pl. nagyvállalati hálózat-menedzsmentben abból azért nehéz kézzel fogható eredményt, tapasztalatot felmutatni egy beszélgetés alkalmával.
Egyszóval: ha nincs konkrét, munkahelyen szerzett tapasztalatod, akkor célszerű kisebb csellel megkerülni az ilyen irányú aggályokat.
Vagy ha tényleg csak elméleti ismereteid vannak, akkor jöhet az elkeseredés.
(Csak hogy biztatót is mondjak.)
Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- ASUS routerek
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3658, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő