- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az összefoglalóban igyekeztünk az alapelveket összeszedni mindkét témakörben.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz Apollyon #2559 üzenetére
A veled egy háztartásban élők (elsősorban vagyoni) adatait is elkérik, ez az egyik legneccesebb része a kérdőívnek, de egyébként különösebben nem kell tartani tőle (igen, benne van az is, hogy van-e mondjuk házasságon kívüli kapcsolatod, beleértve a meleg kapcsolatot is... ). Amit még nem írtam: a korábbi munkahelyeket is meg kell adnod.
Lényegében megnézik az átvilágítás során, hogy a nemzetbiztonsági kérdőívben megadott adatok a valóságnak megfelelnek-e, illetve megpróbálják felmérni a megvesztegetési, zsarolási lehetőségeket, erről szól a történet.
Ha nem voltál szélsőséges politikai vagy egyéb csoportosulás tagja (itt kifejezetten kockázatos csoportokra gondolok, nem pl. bejegyzett pártokra), vagy nem tettél kifejezetten büntetőjogba ütköző kijelentéseket a neten (pl. uszítás, stb.), akkor nem hiszem hogy gond lenne ezzel.
Btw IT területre mennél? Ha gondolod, PM-ben feltehetsz pár sepcifikusabb kérdést is, lehet hogy tudok rá válaszolni.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Reggie0
félisten
Attol fugg, C tipusu nemzetbiztonsagi atvizsgalason alaposabban utanadkerdeznek. Kitoltetnek veled egy hosszu kerdoivet, amiben eleted minden reszletere kiternek, pl. nemi identitas, kikhez vonzodsz, van-e szeretod, kinzol-e allatot, vagyoni helyzeted, osszes szamlad/befektetesed/(bitcoin/altcoin is),stb.. Pszichologiai tesz is van benne. Utanadneznek minden nyilvantartasban, szolgaltatonal, pl. mennyi idonkent, miert milyen sim kartyakat, elofizeteseket kotsz, ha gyanus rakerdeznek miert, stb.. Van amikor vmilyen uruggyel a szomszedhoz is bekopogtatnak(pl. valami kozmuvesnek kiadva magukat) es probalnak rolad informaciot szerezni a szomszedtol.
Lehallgatoeszkozt nem telepitenek, de a telefonodat megfigyelhetik.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szia!
Nincs közvetlen tapasztalatom, de egy ismerősöm szintén átesett ilyenen és tőle tudom ,hogy az átvilágításnak több szintje van.
Ez kb 10 éves éves sztori, de úgy emlékszem neki annyi volt, hogy
- kellett erkölcsi bizonyítványt kérnie,
- meg kellett adnia a szülei, közvetlen barátai telefonos elérhetőségét, mert lehet, hogy felhívják őket telefonon és érdeklődnek utána (én nem kaptam ilyen telefon hívást)
- meg kellett adnia, hogy milyen közösségi oldalakon van fent,
- valami egyszerű "vagyonnyilatkozatot" kellett beadnia,
- meg valami listát is kellett talán csinálnia, hogy az elmúlt x évben mikor járt külföldön és hol volt.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz Apollyon #2533 üzenetére
"Tegyük fel, ha tényleg lesz majd egy önállóan gondolkodó AGI, akkor valszeg onnantól fogva a privát szféra = kizárólag offline marad."
Némi túlzással ez már most igaz.
Lásd okostelefon applikációk adatgyűjtése, cookie, weboldal követések. Bárhova beregisztrálsz mindenhol van valami elemzés rólad, csak nincsenek átjárhatóságok az adatbázisok között. Az szuperinteligencia ezt az átjárhatóságot gond nélkül fogja megoldani, épít sajátot.
Persze csak akkor ha elég érdekes vagy hozzá, hogy foglalkozzon veled, vagy esetleg parancsba kapja.Ez a mesterséges intelligenciával kapcsolatban bennem azért felmerül, hogy ezt hogy kell érteni? Teljesen önálló életet él, vagy kap egy parancsot és azt végrehajtja legjobb tudása szerint. Tehát a folyamat elején van emberi tényező vagy nincs.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Apollyon
Korrektor
-
veterán
válasz Apollyon #2170 üzenetére
Esetleg még az is előfordulhat, hogy van ott egy beépített személy, ami azért elég nagy arcvesztés volna.
Az viszont szerintem egyből kiderülne. Vagy nem? Gondolom ilyen környezetben a dolgozók minden tevékenysége naplózva van.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
inf3rno
Topikgazda
válasz Apollyon #1495 üzenetére
Aki reggelt rá az most tanítja be, hogy hogyan végezze a szakmáját. Én nem sokat dolgoztam vele, inkább csak teszteltem a képességeit, de már ezt túl sok átadott infonak érzem. Roppant veszélyes, és szerintem nem azért, mert általános mesterséges intelligencia lenne, hanem pont azért, mert most hozzák össze az adatbázist, amiből az utóbbi tanulni fog, és mivel emberek csinálják az adatok tisztítását, ezért a saját hibáikat teszik bele, ami miatt erősen részrehajló lesz. Ezek a hibák, amiket beletesznek persze korrigálhatóak. Attól függően, hogy milyen védelmet tesznek bele ezek megvédésére eltarthat néhány évig vagy néhány millió évig a korrigálásuk. Én személy szerint pont ezért hagytam abba a saját AI írását évekkel ezelőtt, mert elfogadtam, hogy lófaszt nem tudok etikai szempontból, és ha létrehozom, akkor leigázza a világot, ha az én gondolkodásmódomat követi. Nekik úgy tűnik nincsenek ilyen etikai aggályaik, és lazán részrehajló adatbázist tákolnak össze kockáztatva az emberiség kihalását. Szóval én nagyon nem tapsolok. Nem mondom, hogy bármit lehet tenni ez ellen, mert ezen a ponton már jön egy másik hülye, aztán befejezi a munkájukat. Maximum lassítani lehet őket.
Buliban hasznos! =]
-
válasz Apollyon #1495 üzenetére
Azt, hogy nem tanul, kétlem - hiszen jelenleg azért ingyenes, mert tréning alatt van. Te is, én is, meg mindenki tanítja. Azt el tudom képzelni, hogy nem közvetlenül, hanem a devek által megszűrten, moderálva. GCP-be, Azure-be is feltölthetsz nagyon sok adatot ingyen (eteted az AI-t), de ha le is akarsz tölteni (pl. logokat), az iszonyú drága.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
-
-
Egon
nagyúr
válasz Apollyon #683 üzenetére
Nyilván attól függ hogy mivel van kódolva.
Szerintem jelentős számú enkriptáló eszközben vagy van backdoor, esetleg mesterkulcs, vagy ismert a titkosszolgálatok számára valamilyen törést segítő sérülékenység."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
válasz Apollyon #683 üzenetére
Lehetséges pár eset:
- ha használatban van a lemez, akkor a kulcs a memóriában van, tehát kiolvasható vmilyen formában
- ha a fiókban pihen, akkor a titkosítási algoritmusban, vagy az adott implementációban lehet hiba, ami hozzáférést adhat az adatokhoz, esetleg backdoor (ezért mellőzöm az RSA kulcsok használatát).A második elméleti eset, publikusan ilyen hiba nem ismert - ami nem jelenti azt, hogy titkosszolgálatoknak nincs ilyen 0day a kezükben. Az első is elég nehéz, de talán nem megvalósíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
inf3rno
Topikgazda
válasz Apollyon #572 üzenetére
Hardver terén is azért vannak néha érdekes cikkek: [link] Valószínűnek tartom, hogy a célzott támadást nem lehet kivédeni sem a hardver, sem az OS miatt. Én is inkább a passzív adatgyűjtés ellen tennék valamit, az talán egy fokkal könnyebben megoldható.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
Topikgazda
válasz Apollyon #570 üzenetére
Az lenne még itt az érdekes, hogy vajon csak kiskapuk vannak a hardverben, Androidban, titkosításban, és az NSA csak akkor figyel meg, ha tényleg kíváncsiak rád, vagy azon a szinten is 24/7 mass surveillance van, mint mobil alkalmazásoknál, és igazán semmit nem érnek az ilyen intézkedések, mert Android alapú az OS és a Google gyártja a hardvert...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
Topikgazda
válasz Apollyon #568 üzenetére
A LineageOS-el van tapasztalatod? Mire lehet feltenni, és mennyire használható? Gondolkodtam már egy időben, vagy veszek telót és rámókolom, de kicsit ilyen hobbi opensource projekt benyomását keltette, hogy az elődje megszűnt, aztán valaki úgy döntött, hogy forkolja és mégis tovább viszi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Noctua NH-U12S redux - 120mm (NH-U12S redux) Proci hűtő
- Teljesen ÚJ !!!!!! Noctua NH-D15
- SAL PAR 30BT hordozható party hangdoboz
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)