Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurShelby

addikt

válasz DBob #5179 üzenetére

"Amikor a Gen6-os Microservert vettem"
    Volt gen6? Azt hittem gen7-től indult, aztán gen8, gen10

• dchard

veterán

Félre ne érts, nekem is Dell 6420-am van, amiben pár éve procit is cseréltem. Ebből is láthatod, hogy nekem semmi bajom a régivel, sőt kifejeztten zavar, ahová nem csak a konzumer de akár az enterprise IT is tart, a mindent beforrasztunk, semmi nem cserélhető vagy javítható megközelítéssel. Ha bármi beszarna a Gen8-amban (amit szintén használtan vettem), biztosan megpróblánám megjavítani, bár azon már erősen gondolkodok, hogy a régi N36L-ben (laphiba, nem javítható) elkezdek berednezni valami mini ITX-es új rendszert, de nem találok lyat, amiben legalább ECC támogatás lenne. az IPMI-ről hajlandó lennék lemondani, mert olyat végképp nem találtam, de az ECC-ről nem. Láttam hogy mit történik a soft RAID-del amikor silent memory corruption van, ezek alapján azok a százezres NAS-amiket az ismert gyártók készítenek, időzített bombák. Bár az euró is gyengül a dollárhoz képest, szerencsére engem a Forint gyengülés közvetlenül nem érint, de hidd el látom én is, hogy amikor Hollandia legnagyobb IT nagykerében még lead time sincs, nem hogy készlet mondjuk egy közép kategóriás barebone PC-re (listában 147 termék, ebből raktáron kettő(!) darab van, beforrasztott cerkával, többihez még ígéret sincs hogy mikor lesz), azt én is érzékelem, hogy itt van nagyobb gond is.

• Egon

nagyúr

Lassan 40 éves vagyok, és soha ilyen kevés vásárlóereje nem volt a fizetésemnek mint most. Amikor a Gen6-os Microservert vettem, töredék ennyi volt a fizetésem, mégis egy havi béremből megvettem egy fullos gépet játékra.

Ehhez meg én tennék hozzá. ;] Azért ebben nem csak a HUF-USD árfolyam van benne: az MSRP is feljebb ment a hardverek tekintetében, meg nem is az ajánlott áron mennek pl. a vga-k.
    Egyébként az első gépen 1992-ben egy 386 DX-40-es volt, soknak számító 4 MB (sic!) memóriával és 80 MB-os merevlemezzel; VGA szabványt teljesítő monitorral és videokártyával (ekkor még a legtöbb gépben EGA vagy CGA volt). Az 100K körüli pénzbe került, a havi fizum meg kicsit több mint 10K volt... ;] 10 havi fizetésemből most bármit is meg tudnék venni... :P

Új hozzászólás Aktív témák