Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zizi123

senior tag

válasz Galopp #3275 üzenetére

Tegnap 8 orat kuzdottem az SSD+ 4db HDD (raid 10)-vel.
    Volt olyan, hogy mukodott a dolog, de a Win10 az SSD-rol kb 40-50s alatt toltodott be, es utana is vontatottan mukodott. Nem ugraltak fel az alkalmazasok ha rakattintottal valamire, hanem kis varakozas, majd megnyilt, de ez 1 szuz W10-nel semmilyen telepitett programmal, 16Gb RAM-al, 8 magos Xeon procival nagyon gyenge. Sebesseg tesztet nem futtattam, de a HDD-hez kepest gyors, de az SSD-hez kepest lassu volt.

Ezutan meghoztam a nagy dontest, kivettem a raid-et, es AHCI-ben folytattam, gondoltam majd csinalok OMV-vel szoftveres raid-et:
    ESXi 6.5 2017-11-03
    +Samsung 850 PRO 128Gb

A sebesseg mostmar rendben van (bootolas 10-15s), nincs olyan gyors, mint ha nem virtualizalt gep lenne, de ez mar hasznalhato.
    Ezutan jott az ujabb szivas:
    4 x 1Tb WD Red HDD. 1-4 portokon.
    2-t megtudok formazni, 2-re pedig azt mondja, hogy "Partition Format: Unknown" Amikor torolnem volna, akkor pedig csak ennyit mond: "Failed to clear disk Local ATA Disk".

Oszt most itt tartok.
    Nyilvan nagy problema, hogy hulye vagyok a linuxhoz, es igy nem tudom, hogy esetleg milyen lehetosegeim vannak meg, hogyan tovabb.
    Kezdek arra hajlani, hogy hagyom ezt a B120i-t, mert gyanus nekem, hogy az szarozik, es veszek bele HP Array P410-et, vagy 1 LSI 9267-8i-t, legfeljebb a 4 HDD-t atrakom az uj raidre, es csak az SSD-t hagyom a B120i-n. Az is zavar, hogy a B120i sata portja, csak sata2, de majd megnezem, hogy ha egyedul lesz azon a vezerlon az SSD, akkor milyen sebesseget tud produkalni.
    (Gyanus, hogy nagyon sokan veszen masik raid kartyat, jellemzoen HP P410-et)

Esetleg valaki megtudja mondani, hogy hogy erdemes lemerni a sebesseget, milyen paranccsal, vagy milyen programmal?
    Az is erdekelne, hogy hogy kell ESXi alatt drivereket cserelgetni.
    Esetleg nagyon bevalt, es gyors B120i drivere valakinek?

De barmilyen tippet otletet elfogadok :)

Új hozzászólás Aktív témák