Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
sziasztok.
én is HP noti tulaj lettem egy DV3 notinak köszönhetően.
kaptam hozzá távirányítót, de csak annyit csinál, hogy készenléti állapotból vissza lehet vele hozni. amúgy semmilyen gombra nem reagál. hol lehet beállítani? majd még biztos lesz kérdésem, egyelőre ismerkedek. nem volt még HP-m, jellemzően Dell notikat használtam eddig.
köszi
-
-
zsoltee10
addikt
haszál valaki hp notit filmnézéshez? Mármint hdmi csatlakozással LCD tv-re és erősítőre kötve. Úgy tűnik, hogy csak két csatornás hang jön ki a notiból az 5.1 helyett. Lehetséges? Kipróbáltam, és sima winamp hallgatásnál is azt írja ki az erősítő, hogy digitális jel, hdmi. Ugyanezt írja ki, ha elindítok egy hd filmet, ami DTS-ben szól, és csak sztereóban szól, pedig tuti biztos, hogy DTS a hangsáv, a lejátszó progi kiírja. Lehetséges, hogy nem jön ki az 5.1 hang a notiból?? HP DV3000-es sorozatú a noti.
-
zsoltee10
addikt
köszi szépen, remélem beválik.
-
zsoltee10
addikt
valamit nem jól csinálok, vagy nem tudom. felraktam a drivert. a rendszereszközök között ott van a High Definiton Audio Controller. Mégse megy. a driver megegyezik azzal, amit letöltöttem, ha manuálisan akarom frissíteni, kiderül, hogy a legfrisebb van fenn.
-
zsoltee10
addikt
válasz SeniorTilla #11057 üzenetére
Dolby Digital se megy ki. Most rakom fel a K-lite codec packot.
-
zsoltee10
addikt
Vikthor fórumtárs segítségével és a K-lite codec pack felrakásával megoldódott a probléma. A lényeg, hogy rá kellett erőltetni a lejátszó szoftverekre, hogy AC3 codecet használjon, a codecet pedig be kellett állítani, hogy hdmi-n küldje ki a hangot.
Köszi nektek is a segítséget.
-
zsoltee10
addikt
válasz Kalandor #22147 üzenetére
Ez szép. Pedig ez tipikusan BIOS hibára utal, szellem a gépben. Talán erre a hibára még nincs megoldás a legújabb BIOSban sem, sőt szerintem nem is ismerik a problémát. Ezen kívül (ami nem egyszerű) érdemes lenne megpróbálni más gyártó SSD-jével. Vannak rejtélyes inkompatibilitási problémák, ez is ilyennek tűnik.
-
zsoltee10
addikt
válasz Thunderzolee #22268 üzenetére
Nekem egy napig nem volt hajlandó a hangot az erősítőre küldeni hdmi-n, a noti hangszórói szóltak, miközben a kép a tv-n volt. Aztán megjavult, most meg én se tudom reprodukálni a jelenséget.
-
zsoltee10
addikt
válasz csallozsolt #22341 üzenetére
biosból tiltsd le a trackpointot.
na én meg megkaptam a display port/ hdmi átalakítót, és nem oké. a kép megy rendesen, de a hang nem. az eszközöknél ugyan felismeri a DENON erősítőt, de azt írja, hogy nincs csatlakoztatva. ha bekapcsolom az erősítőt, majd kikapcsolom, akkor azt írja, hogy csatlakoztatva, de hang nem szólal meg az erősítőn.
nem gyári hp átalakító, hanem valami más, de nem volt olcsó, 4k volt. -
zsoltee10
addikt
válasz csallozsolt #22391 üzenetére
én se találom. meg a windows eszközkezelőben sem. a touchpadnak van kikapcsoló gombja, de a trackpointnak nincs. régóta csinálja? egeret használsz? touchpadot ha letiltod, akkor se jó? próbáltál már drivereket újra rakni, esetleg komplett rendszert? csinálj egy recoveryt. ha ezek se segítenek, akkor szerviz. garisnak kell még lennie bőven.
-
zsoltee10
addikt
én nem vagyok híve az akksi kiszedésének, szerintem semmi értelme. egyrészt plusz gond, hogy nehogy az ember elfelejtse, másrészt tökéletesen működik szünetmentes tápként, harmadrészt elektronika felügyeli a töltöttségét, és szerintem jobb neki, ha mindig fel van töltve, kvázi csepptöltőn figyel egész nap. A másfél éves G62-őm akkumulátora 93%-os állapotú azáltal, hogy mindig töltőn van. A 8540p akksija is mindig töltőn van, és 8 hónap után 98%-os. Szerintem ez elég meggyőző, hogy hogyan is kell az akksit ápolni.
-
zsoltee10
addikt
Displayport-hdmi témához:
Először az Iponos átalakítót hozták, azzal nem ment a hang. Most rendeltem egy gyárit a HP-tól, azzal hibátlanul működik a cucc...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Dell WD15 USB-C dokkoló + 130W tápegység
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest