Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Head88

addikt

válasz SZIGMA #48617 üzenetére

Memóriákat már próbáltam többet is, wifi kártya is megvolt, ssd modult nem cseréltem benne még, akku nélkül is volt már próbálva más elektromos hálózaton szünetmentes és túlfeszvédős elosztó nélkül.
    Billentyűzetet is néztem már. (Van egy német kiosztású is ami eredetileg volt a gépben. Az lett kicserélve egy magyar világítósra)

Ez a gép folyamatos problémát okozott az utóbbi 2,5 évben. Volt időm vele foglalkozni.

Laptop szervizben dolgoztam ismerem a szabályos szervizelés lépéseit.
    Ha belenyúltam próbálgatni kesztyű, ESD védett szerszámok stb megvolt.
    Bezzeg ugyanezeket az előkészületeket az onsite szervizesnél nem láttam. Szabadkézzel csuklópánt nélkül fogdosta az alkatrészeket. Az egyik alaklommal még a rendelkezésére is kellett bocsájtanom az ifixit csavarhúzókészletemet. Felkészült ember volt...

A legutolsó alkalommal pedig elállítgatott valamit a BIOS-ban és utána nem akart bootolni a rendszer. Azzal hagyott ott, hogy majd telepítsem újra. Persze kértem, hogy lépjen be a bios-ba és nézzük át. Megtaláltam a hibát pár gombnyomás múlva indult a gép rendesen. A tagnak meg égett a feje. Azt mondta szó szerint, hogy biztos én állítottam át valamit korábban annak az alaplapnak a BIOS-ában amit frissen szerelt be...

• ddmb

aktív tag

válasz SZIGMA #48617 üzenetére

igen, a HP-nek kábé így kellett volna eljárnia az alaplap második elszállása után ;-) végigvenni, hogy mi okozhatja a galibát...

nekem még cca 10-15 éve cseréltek alaplapot a laposomban, de akkor a garancia újra indult, megkaptam rá a javítás után újból az 1 évet

Új hozzászólás Aktív témák