- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumukli23
senior tag
válasz
SeniorTilla #15070 üzenetére
Ha nem gond kérdezek még
A zár mennyire zár jól? Nekem becsukva egy kicsit mozog a kijelző, és a gomb is nehézkesen jár.
Ja, meg a tapipad gombjai pl nem annyira érzékenyek, mint a trackpointé, csak mélyebb nyomásra történik valami. Ez nálad is így van?
Egyébként nagyon tetszik a gép, masszív, stabil stb és wifi nélkül ~6 órát elmegy közepes fényerőn -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #15071 üzenetére
Egy 6910p ugyan ezzel a hibával került hozzánk. Szervizes srác előttem szedte szét, helyrerakta úgy, ahogy elmondtam. Aztán lehet, hogy a kábel volt kicsúszva és összekevertem.... Hazamegyek és megnézem.
szerk.:
Az inverterek a kijelzőben vannak, nem a billentyűzet alatt.
Valószínűleg igazad van, de azért megnézem magamnak. Az én szervizelésem a bill cserékben és a CPU venti tisztításban ki szokott merülni.
De hát legrosszabb esetben is 2:1 az én javamra hülyeség leírásában -
salieri.
őstag
válasz
SeniorTilla #15071 üzenetére
Koszi a felvilagositast
Nem foglalkozom mar vele, eladom igy! ahogy nezem 5 ezer ft egy ilyen inverter
-
makaveli666
senior tag
válasz
SeniorTilla #15036 üzenetére
Köszönöm. Ez csak a hangot jelzi vissza, nekem meg jó lenne a fényerő is, de sebaj. Amúgy sajnos meg kellett váljak a programtól mert szundiból ha előhozom a gépet akkor teljesen befagy, vagy nem is tudom mi lenne a jó szó rá -.-
-
Scrym
tag
válasz
SeniorTilla #15011 üzenetére
Így így, ahogy a kolléga írja!
Pl. anno én is hívtam az support-ot, hogy szeretném az op.rendszert és a drivereket a notebookhoz DVD-n, és kipostázták a két DVD-t, ingyé. Vista Business + Drivers. -
makaveli666
senior tag
válasz
SeniorTilla #15007 üzenetére
Az eladóval nem volt semmi probléma. Ugye az msi laptopra mindenki azt mondja hogy szar... szar a support szar a minőség stb. Hát a szervízzel én tökéletesen meg voltam elégedve ( 1 hét alattt minden kész volt) a hivatalos honlapról leszedett driverek mind működtek megfelelően. Most nem verni akarom meg nem verni fogom a nyálam ,de egyszerűen nem értem, hogy egy ekkora cég, meg egy ennyire régóta üzemelő cégnél ilyen support és minőségbeli problémák vannak, és jelen esetben nem is egy 100 ezres laptopról beszélünk. Tudom ez még talán egy középkategóriásnak vagy egy alsó-középkategóriásnak besorolható laptop. De csak ennyi elvárás hogy a honlapon faszán legyenek fennt a driverek szerintem nem nagy elvárás. Nah mindegy akkor nem lesz visszajelzés a monitoromon. Ebbe is belenyugodtunk.
-
makaveli666
senior tag
válasz
SeniorTilla #15005 üzenetére
LOL nekem 200 ezer forintért semmit nem kéne tennem, ha már a hp nem ad egy kurva driver dvd -t a laptopjához, hanem bevállalja, hogy a honlapról töltse le a hülye aztán majd használja.
-
makaveli666
senior tag
válasz
SeniorTilla #15003 üzenetére
Nekem hp software framework van fennt, meg most kb van a hp honlapon 15 HP Quick Launch Buttons. Már megpróbáltam 2 vel is egyikkel se működik. A másik meg hogy nem értem, hogy miért nincs a laptopom driverei között.
-
makaveli666
senior tag
válasz
SeniorTilla #15000 üzenetére
ŐŐŐŐŐ. Én nem vettem észre ezen a laptopon semmilyen érintőgombot ez az egyik, a másik feltettem a létező összes hp drivert amit a honlapon találtam a laptopomhoz, utána egy ilyen HP Quick Launch Buttons és természetesen ugyanúgy semmi nem történt.... Kezdem megbánni a vételt
(persze ez csaj hab a tortán)
-
sonar
addikt
válasz
SeniorTilla #14969 üzenetére
Hát elhiheted, hogy én sem most szedtem szét először gépet.
Sőt bizton állítom, hogy egyikőtök se látott annyi számítógépet mint énSzerintem anyagában volt szar, egyetlen egy lapát maradt rajta.
Egyébként meglepődtem mert mikor fujattam, mondom ej ha mi ez a sok törmelék ami jön ki belőle@spyduck - tudnál mondani közelebbi címet? Csak mert nem vagyok BP-i, de akkor vmi ismerőst elzavarok arra
@pulsar - ebay-t hagyom a végső megoldásnak
-
koshmar
veterán
válasz
SeniorTilla #14961 üzenetére
"Nem is tudom, ki ad el több notebookot, a HP vagy a SONY? őőőőőőőőőőőőőőőőőő"
Igaz igaz -
zorro63
csendes tag
válasz
SeniorTilla #14937 üzenetére
Én 3 hete vettem egy G62-A70EH-es gépet 129.900-ért Free Dos-al. Az biztos, hogy új volt, mert annyi védőfóliát szedtem le róla, hogy megtelt a szemetes. Egy használt gépen annyi por rakódik le különböző helyeken (pl. a billentyűzet gombjai közé), amit lehetetlen eltávolítani.100%, hogy ezt még nem használta senki, eredeti Hp pecsét volt rajta.
Azóta 10 ezerrel drágábban árulják ugyanezt a gépet, ott ahol én vettem. Gondolom készülnek a karácsonyra, felemelik az árát, hogy legyen miből leengedni. -
tomiee85
senior tag
válasz
SeniorTilla #14937 üzenetére
Mondjuk azért mert a 10ezerrel drágábban alaplapi szutyok van, ebben meg nem. Windowsra meg nem fogok költeni, mert van tisztaszoftver.hu-s.
-
capafog23
őstag
válasz
SeniorTilla #14938 üzenetére
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14929 üzenetére
Ne terjesszél hülyeségeket, mert csak magadat járatod le. 20db ilyen gépet bontottam már ki amikor lepecsételtem a CHS által kiállított garijegyet. Gyári ùj, bontatlan csomagolással rendelkeznek ráadásul magyar a billentyűzetük.
-
mckey1000
csendes tag
válasz
SeniorTilla #14912 üzenetére
hali pü ment köszi
-
mckey1000
csendes tag
válasz
SeniorTilla #14912 üzenetére
hali pü ment köszi
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14879 üzenetére
igen, feltetettem de meg is néztem mégegyszer. Na azóta változtak a dolgok, mert a Wifi-t meg nem lehet kikapcsoni illetve a Caps Lock visszajelző se jó
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14815 üzenetére
Én ùgy tudom alu de érzésre tényleg furcsa.... Csináltam mini tesztet az Envy-ről, az alapján semmi gond nincs az értékekkel, egyszerűen a vékonyság miatt a szigetelés nem elèg. Nekem nagy csalódás volt! Viszont a teljesítménye eszméletlen!
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14810 üzenetére
A szigetelést itt megoldották rendesen? Csak mert az Envy igaz jó eredményeket mutat de nagyon hamar átmelegszik a burkolat.
-
koshmar
veterán
válasz
SeniorTilla #14798 üzenetére
Gondolom a régi platformos gép alatt a Presario-t érted.
Hát arról már régen lebeszéltek.Mostanában a HP Probook 4520-asért lelkesedem...
Gondolom, az már modernebb. -
sssent
senior tag
válasz
SeniorTilla #14751 üzenetére
Akkor már ne cseréljem le rögtön mégis egy ThinkPad-re?
Van egy problémám, amire megoldást keresek. Nem érdekel, hogy más szerint ez nem is probléma. Én a pöcökkel szeretek egerészni, perverz módon még asztalon is, ahol lenne helye rendes egérnek. És a tapipadon akarok scrollozni (ha már középső gomb nincs). Ha valakinek _erre_ a problémára van konstruktív javaslata, azt nagyon szépen köszönöm.
-
válasz
SeniorTilla #14736 üzenetére
hali!
alkatrészt is tudsz szerezni, vagy csak gépeket? -
adam3
aktív tag
válasz
SeniorTilla #14708 üzenetére
Jah, egyik napról a másikra nem támogatottá vált a merevlemezem. Nem votl se reinstall, se frissítés :S
-
_BM_
senior tag
válasz
SeniorTilla #14599 üzenetére
"Ami FreeDOS-os, az mind használt, javított gép"
Lehet, hogy így van, viszont deklaráltan nem használt, ellenben a renew igen. Ha a freedos használt, akkor a renew nagyon használt.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14599 üzenetére
Azért nem válaszoltam, mert nincs kedvem veled veszekedni!
Maga a renew kategóriába beletartozik az, h javított. Akkor mi a fenéről beszélsz????Nem 1 olyan gép volt már nálam amin volt OS és vmi baja volt vagy full karcmentes, fóliás volt OS nélkül.
Az is beletartozik, h itthon vagy külföldön leszedik róla az OS-t. Mivel te csak a Pavilionok világában élsz és tudsz válogatni a gépek között és nem csomagra veszed meg őket nagy számban nem is várom, h megértsd
Csak tudod furcsa, h ezzel foglalkozol és ilyeneket írsz! Azt se tudtad nemrégiben, h maga az ASIS kategória megszűnt -
válasz
SeniorTilla #14566 üzenetére
Persze nem tudsz, mert nincs oprendszer nélkül eladott G62-es. Ami FreeDOS-os, az mind használt, javított gép. És azok nem érnek annyit, mint az új. Ez itt a lényeg.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14560 üzenetére
Itt világosan le is van írva a renew-ról, h éppen olyan gyakori a használt mint az ùj gép: [link]
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14560 üzenetére
Ùgy látszik, h megint ùjat fogok neked mondani de amiket leírtál már elég régóta renew programnak tekinthető (használt/javított, illetve garban visszavett gép).
Az viszont más tészta, h te tudsz válogatni közülük.... Az se jelent semmit, h nincs rajta OS, valószínűleg külföldön így arùltàk vagy eladták róla. -
Pluto69
tag
válasz
SeniorTilla #14543 üzenetére
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni.
dv5-1190-es a gépem, ami eSATA kábellal csatlakozik egy mobilrack-hez. Egyszer csak nem látja a külső vinyot.
A hibalehetőségek le vannak szűkítve a gépre.
Csak azt nem tudom, hogy hardveres, vagy szoftveres.
Ha jol emlékszek az eszközkezelőbe csak akkor jelenik ha felismeri.?
A nem telepített eszközök előtte is megvoltak.
[link]A segítséget előre is köszönöm !
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14512 üzenetére
Ok, így már világos!
Köszi a segítséget!
( Új aksi brutális... netezés, és durva proci használat mentes munka közben cirka 4.5 órát tud... )
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14507 üzenetére
Kivett állapotban nem tudom tölteni...
Most vettem új aksit. Leállt a töltés magától, most lemerítem a géppel, aztán megint feltöltöm...
Nem tudom nélkülözni napokig amíg kisül teljesen... :S
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14445 üzenetére
Régi hsz, de most akkor hogy is van? Miképpen tudom lemeríteni az aksit a gépen kívül?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
SeniorTilla #14504 üzenetére
Ejnye, de komolytalan itt valaki...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
SeniorTilla #14488 üzenetére
Köszi
-
-v-
addikt
válasz
SeniorTilla #14438 üzenetére
Ez igaz, hogy pár töltés után érik el a maximum kapacitásukat, de a legelső töltés semmiben nem különbözik a hatvanadiktól pl...
Régen a ni-cd meg ni-mh akksikat kellett mondjuk 24 órán keresztül tölteni először, lítium akksit hiába hagyod a töltőn, úgyis kikapcsol ha feltöltődött maxra...
Csutkára lemeríteni sem kell, sőt az jót sem tesz neki túlzottan.
Szóval nem elég hogy nem kell formázni, lényegében nem is lehet
(persze kárt nem tesz benne aki mégis próbálja).
Az everest pedig nekem körülbelül ugyanazt mutatja, mint a hp battery check, szóval ennyi erővel akkor azt is kidobhatom a kukába - meg gondolom akkor minden ilyen szoftvert?
-
bela85
aktív tag
válasz
SeniorTilla #14430 üzenetére
Igen.. sok a lehúzás is.. sajnos tapasztaltam.. bár nem a saját bőrömön..
Én azért óvatos vagyok.. bár én is előreutalást szoktam kérni ha nem megoldható a személyes átvétel.. de én megadom a teljes nevem, teszvesz, vatera elérhetőségem..
A nevemre ha valaki rákeres Google-ba láthat sok-sok oldalt.. mivel zenész vagyok..De sokan írják , hogy nem küldenek előre.. de nem is adnak ők semmi elérhetőséget.. na szóval az is gyanús..
-
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14364 üzenetére
-
ferikek
aktív tag
válasz
SeniorTilla #14314 üzenetére
Hétfőn viszi a HP garanciafutára a szervizbe. Azért kérdeztem ezt a hűtés-forrósodás dolgot, mert beszéltem a HP ügyfélszolgálatán egy mérnökkel, aki azt mondta, hogy attól, hogy forrósodik a gép a ventillátpr hibája miatt, az akku még nem fog tönkremenni.
-
válasz
SeniorTilla #14263 üzenetére
Le is fagyogat az új driverrel, úgyhogy vissza kellett állítanom a régit sajnos...
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #14263 üzenetére
nm. egyébként a 3dmarkok lassan semmire sem jók. egyrészt mindként gyártó agyon optimalizálja a drivert rájuk, a frissítésen is látszik. másrészt nem sok mindent lehet leszűrni belőlük, mert még az azonos motorral működő játékoknál is lehet teljesítménybeli különbség a sajátosságok alapján.
a ledekkel nincs mit tenni, ez a xx30 széria óta minden b/p/w notin így van. nekem még fájdalmas a pöcökegér és a touchpad gombjain lévő kis perem elhagyása is, utazás közben praktikus.
a kijelző meg adott. továbbra az a véleményem, hogy a tükröződő kijelző olyan környezetben a használhatatlanság határán van, ahol nem vagy csak részben lehet változtatni a környezeti viszonyokat és olyan helyzetben ahol az információ pontossága/gyors leolvashatósága vagy hosszútávú használat fontosabb a "szépségénél".
ne abból indulj ki hogy otthon egyedül 1-2 lámpával, a redőnyt/árnyékolót leengedve tudsz olyan körülményeket teremteni, ahol kijön az előnye. hanem abból, amikor egy nagyobb helyiségben ablakokat nyitnak zárnak melletted, több (tucat) fényforrás működik egyszerre, ahol mögötted akár több tucat kijelző lehet bekapcsolva. ezek közül 1-1 is képest ellehetetleníteni a munkát egy tükröződő kijelzőn.ha van kedved meg energiád próbáld ki otthon hogy magad mögé teszel 2-3 méter távolságra, 1-2m-re oldalra egy másik notit, ha van lehetőséged 1-2 asztali lámpát és írd le, hogy miket tapasztaltál. mindezt elhúzott árnyékolókkal, közel merőlegesen az ablakra.
a workstation-önt amíg nem próbáltad azokra a feladatok amire érdemes megvenni, azokkal a programokkal amiket támogat, addig nem is használtad igazán. kis túlzással elmentél bevásárolni egy G mercivel és felálltál a padkára vele.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14233 üzenetére
most ovlasom:Nem titkolt szándékom volt lecserélni a Sárkányomat az EliteBookra
lázas vagy?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14260 üzenetére
én is szeretnék egyszer egy krvajó megjelenítőt, akár külsőt is, a fényképeim miatt. (na nem valami agyonkontrasztozott akármire gondolok)
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14253 üzenetére
Nem nézted az összehasonlítást a DELL Alienware fényes kijelzőjével. A DreamColor kijelző megesz reggelire. Ez az a fajta kijelző ami a valós színeket hivatott megjeleníteni. Persze nagyon drága....
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #14254 üzenetére
nvidia driver support
quadro
quadro fx (notebooks)
quadro graphics driver
os
nyelvpár hónappal frissebb a hp driverénél.
jó de ezt is csak vetted valahol, meg gondolom tovább is adod... gondoltam hogy raktáron nem fogsz tartani, de rendelésre sem? i7, fx2800m, wuxga
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14241 üzenetére
A 14228-as hsz.-ben linkeltem egy 8740w tesztet. Ott szemléltetve is van képekkel, h mi a különbség. Lényegében akárhogy forgatod a gépet nem torzul a kép. Ez a Dream Color kijelző.
-
adm
őstag
válasz
SeniorTilla #14248 üzenetére
ha már így tesztelgetsz, megnézhetnéd a "gyári" hp driverek és a letölthető nvidia driverek közti különbséget is.
meg az összes elérhető modell árát el küldhetnéd pü-ben. -
BKazar
csendes tag
válasz
SeniorTilla #14240 üzenetére
"Az ujjlenyomatot az alu is gyűjti rendesen, ez tapasztalat":
És, neked akinek tudtommal sok HP-vel volt már dolga, mi a véleményed arról, hogy mennyire fog ez meglátszódni hónapok múltán? Az egy dolog, hogy ujjlenyomatos lesz, azt le tudom törölni. De nem maradnak nehezbben tisztítható foltok?
3.,4.,5. kérdésre nem tudsz esetleg választ?
"
3. Technikai kérdés: szerintetek az 512-es beépített videokártya, erős kiegészítőkkel elég lehet alap photoshopos illetve flashes felhaszánlásra? Ritkán előfordul, hogy egy-két elég nagy fájllal kell dolgoznom, de azért az ritka. Ha ezeket használom általában csak alap dolgokra.
4. Kerestem, hogy mennyi a külső monitor max. felbontása, de nem találtam semmi adatot. Erről tud valaki, valamit? Viszi esetleg a full hd-t és egyben alkalmas a gép ilyen filmek lejátszására?
5. Olvastam, hogy vannak problémák külső monitor (illetve projektor) használatakor. Erről esetleg tud valaki valamit?"
Köszi!
-
válasz
Hát, a 8740w teljesítményben rendesen odavert a Dragonnak. 11500-at csinált a 3DMark2006-ban. A rendszer teljesítménye és gyorsasága is remek. Csak ne lenne ilyen a kijelzője... Nem tudom megérteni, mit szerettek ezen. Kicsi kontraszt, látószög-függő színek a szürke és barna környékén. Nem tudnék ezen a kijelzőn dolgozni órák hosszat naponta, belefájdulna a szemem. Pedig egy mobil munkaállomásról van szó, ami arra született, hogy napi sok órát dolgozzanak rajta.
A hűtés kiváló, kicsit hangosabb a Sárkánynál, de ez a kisebb méretből adódik. A burkolat jéghideg maradt, csak a bal felső sarokban van enyhe langyosság, de ez már csak a kritikus szemnek tűnik fel. Amúgy meg sose nyúlsz oda, max ha kikapcsolod a gépet (illetve be, mert ki ugye szoftveresen szoktuk).
-
spyduck
nagyúr
válasz
Nincs ezzel gond, lényegében igaz amit leírtál. De vidd ki a sárkányodat egy kicsit a napsütötte tájra
Ott lennék nálatok most az biztosNem baj, tudok várni pár hónapot.....
Gondolkodom az IPS kijelzős változaton, az sztem már jobb mint a sárkány-éMondjuk ennyi pénzért....
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14201 üzenetére
Olvasd el a cikket amit linkeltem... hosszú, de szerintem kötelező darab!
-
zetecR
addikt
válasz
SeniorTilla #14201 üzenetére
Még az SSD hullám elején vettem egy 32GB-os Samu SLC-t.
Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe:http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/bevezetes_ssd-alapok.html
Elég részletesen boncolgatja a sebességet, de a tartósságot is. Jó cikk.
-
fater001
csendes tag
válasz
SeniorTilla #14188 üzenetére
Szia ...
Köszi , én is ettől féltem ...
Köszi. Szép napot ! -
McCoy20
tag
válasz
SeniorTilla #14209 üzenetére
Azért is írtam zárójelben, de már maga a tudat is zavar ha melegebb
Amúgy ezzel a Fujitsuval nagyon halk a masina, és én is attól félek, hogy ha 7200-est teszek bele akkor zúgósabb, rezgősebb lesz.
-
doddencs
senior tag
válasz
SeniorTilla #14193 üzenetére
ja igen, az kimaradt. külsővel sem megy.
-
McCoy20
tag
válasz
SeniorTilla #14204 üzenetére
Mindeféleképp 5400-es lesz, azért a pár százalék sebesség növekedésért nem fogok "kazánt" csinálni a gépből
Csak egy helyen találtam 320-as Toshiba-t is, de gondolom akkor mechanika -elektronika szinte ugyanaz mint az 500-as ban.
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #14204 üzenetére
Hmm lehet benne valami, mondjuk én nem nagyon hallom az enyemben. (7200 hitachi) Ellenben erezhetően gyorsabb mint az 5400 ami a 6910p-ben volt. (Jo azert nem kell csodákra gondolni). Melegedést nem nagyon tapasztalok. (de egy workstation azert nem feltetlen lehet referencia.)
-
McCoy20
tag
válasz
SeniorTilla #14197 üzenetére
Köszi az infót, fontolóra veszem, amúgy a 320-as tipus is kb ilyen paraméterekkel bír?
-
zetecR
addikt
válasz
SeniorTilla #14192 üzenetére
A Trim vagy sw-es megoldás kiküszöböli ezt a problémát.
Egyébként meg ég és föld.
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #14195 üzenetére
Ha már vinyot cserél nem lenne jobb egy 7200-es?
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14192 üzenetére
Én is így voltam, de [lEZ] a cikk felbátorított!
-
McCoy20
tag
válasz
SeniorTilla #14195 üzenetére
Pontos tipust tudsz mondani?
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14181 üzenetére
Disabled módban telepítettem, aztán olvastam valamelyik fórumon, hogy jobb ha a native sata mod enabledre van állítva...
Átállítottam, de így meg kék halál... ha hazaérek kipróbálom úgy telepíteni, hogy enabled-n van... kíváncsi vagyok...
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #14178 üzenetére
A W7 dvd-n gondolom van hozzá, de mivel disabledre volt állítva, ezért nem telepítette... a HP oldalán meg egyáltalán nincs hozzá semmilyen W7 driver...
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #14159 üzenetére
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #14160 üzenetére
tudtommal egy helyen lehet renew kategóriásan venni. az a notebookstore.
de most tényleg nem értem mi a tököm van vele. ugye lezsíroztam hogy hétfőn viszik. erre ki is vettem az aksit, mondom nem szórakozok vele már csak felidegesít. főnök szólt hogy kéne mailt nézzek, csak ez a gép volt itthon ugye. aksi be, indít, egér bedug mail megnéz, kapcsolnám ki, erre látom hogy tálcán fut a vezérlőprogi. mivan? lehúzom az egeret és megy a tapipad... komolyan nem értem mi baja volt...
-
szmegma
aktív tag
válasz
SeniorTilla #14141 üzenetére
A minap raktam fel az uj nVidia drivert es meg is jelent egy uj eszkoz amit elotte nem lattam: nVidia HD audio /HDMI out/
Szoval 99% biztos, hogy a driver jo.
A masik topickab ezt irtak:
"A 9-es szériánál S/PDIF csatornát használnak a hang továbbítására, azon maximum DTS mehet ki."A kerdes, hogy hogyan lehet ravenni, hogy ne azt a S/PDIF csatornat hasznalja kimenetnek, hanem vmi mast?
Vagy mi az az expansion port? -
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #14089 üzenetére
Na ja.
-
brusi
csendes tag
válasz
SeniorTilla #14018 üzenetére
Köszönöm Tilla a választ!
Ezek szerint hiába sokkal olcsóbb odakinn a care pack, ha azt kint vásárolt, akkor nem fogom tudni az itthon vett géphez regelni
-
lalus8706
tag
válasz
SeniorTilla #14071 üzenetére
Köszönöm a választ,ki fogom próbálni.
Nem műholdas digiről volt szó,hanem kábelről,s ahogy már adm kolléga mondta,DVB-C tunerre lenne szükség.
Majd megyek egy hétre horgászni,addig beszerzek egy antennát,s a kapásmentes időszakokban sem fogok unatkozni,de inkább legyen kapás. -
daniel2121
őstag
válasz
SeniorTilla #14025 üzenetére
Helo Tilla
Kellene nekem egy egy laptop, hát kb. 150.000-ig, számlával mert kell költségelni.32bit-es op. lenne rajta. Mit tudsz ajánlani ami ebbe az összegbe belefér,megbízható és a legjobb paaméterekkel bír.Nem játszani kell hanem munkára. -
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #14025 üzenetére
az jo kérdés.
-
zetecR
addikt
válasz
SeniorTilla #14019 üzenetére
Tiszta sci-fi:
-
capafog23
őstag
válasz
SeniorTilla #14010 üzenetére
Gariba cserélik? Mert egyszer már volt olyanom hogy teljesen meghalt az aksi, csak hálózatról ment a gép.(akkor gariba kaptam másikat) De most megy aksiról is csak villog egy x hogy javasolt telepcsere.
-
kezdő
senior tag
válasz
SeniorTilla #14002 üzenetére
Érdekes, de mind1.
Ez a sárkány viszont egyre érdekesebb. Begugliztam és azonnal beleszerettem.
Kár, hogy emberi áron nem kapható. -
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13996 üzenetére
ne tessék provokálni
én jó zsanér alatt arra gondolok, hogy ne mozduljon be amonitor attól, hogy ráfújok, érted. probookoké se tetszik nagyon. -
kezdő
senior tag
válasz
SeniorTilla #13997 üzenetére
3DMark helyett mostanság ezt preferálom:
Unigine Heaven -
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13986 üzenetére
Már csak egy matt kijelző kellene bele és talán használható is lenne
-
zetecR
addikt
válasz
SeniorTilla #13969 üzenetére
Minden HP-nél F9?
-
HatakeKakasi
tag
válasz
SeniorTilla #13966 üzenetére
ha esetleg most is van valamid, várom ajánlataidat pü-ben
-
HatakeKakasi
tag
válasz
SeniorTilla #13949 üzenetére
igen, ezt tudom, ez nem is probléma, mert ebből apénzből ez a legjobb ami kijön, engem az érdekelne, hogy mik a vélemények róla?
Azt hallottam, hogy a pavilionok alapból ilyen szériahibás masinák és folyton elszállnak a VGA-k! Maga a srác is aki hirdeti is mondta, hogy már 2-3x elszállt benne a VGA (szóval ezért érdekelne, hogy akkor mik a vélemények, tapasztalatok)
Mostmár nem konkrétan ez a gép érdekel, hanem úgy álltalánosságban, mik a vélemények a pavilionokról?Üdv
-
G@ß!
őstag
válasz
SeniorTilla #13951 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Magnum_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13953 üzenetére
lehet, hogy fel kell tennem az ebay-re
-
G@ß!
őstag
válasz
SeniorTilla #13934 üzenetére
Nincs sajnos hozzá.
Mit tudok ekkor tenni? -
leyo76
senior tag
válasz
SeniorTilla #13942 üzenetére
beleástam magam egy picit jobban:
amúgy a teljes szerelési útmutató elérhető itt:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01951704.pdf
ezzel már boldogulsz szerintem...
-
zetecR
addikt
válasz
SeniorTilla #13943 üzenetére
-
szilva01
őstag
válasz
SeniorTilla #13838 üzenetére
Oh köszönöm szépen, megpróbálom megcsinálni
Ha bugyuta volt a kérdés elnézést kérek, de google-ben nem találtam semmit és ötletem sem volt mit tegyek =(
-
AkyyrA
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13812 üzenetére
Jogos. De én a nevét írtam :_: Amúgy igazad van, marketing.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13815 üzenetére
Nem rossz
-
AkyyrA
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13808 üzenetére
Igen igen értem én
Előbb is írtam hogy autóval mindegy
Mélynyomó meg nem hiányzik, itt dübörög mögöttem 100W os samsung Digital Subwoofer.
-
AkyyrA
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13796 üzenetére
Köszi.
Utánanéztem, szereintem egy Notebooknál már tulzás ez a méret.Bár lehet csak én látom így
-
szandro
senior tag
válasz
SeniorTilla #13784 üzenetére
Értem, köszi!
Otthon eltudom végezni a műtétet vagy inkább bízzam szakemberre?Első töltés(ek) kérdésre valaki valamit?
-
AkyyrA
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13786 üzenetére
Jah hogy úgy. Hát multimédia vezérlőgombok megvannak, csak nem külön hanem FN+F9-12
Logó jobb is, Tudom én így is hogy milyen gépem van
Így is zavar a WIFI és a bekapcs gomb világítása. Hangzás nemtom, nem találkoztam még pavilionnal, de azt tom hogy amik idáig kezemben voltak Notik annál mérföldkövekkel jobb. Bár ez nem érint, asztalnál úgyis házimozi adja a hangot belőle, utközben meg nem zenélek/filmezek akksi miatt.
Kiegészíteném, CQ61-425SH tulajok
420, 415, 410, 3xx teljesen más hardverkonfiguráció, gondolom ez beleszól az akksiidőbe.
Köszönöm az eddigi infórmációkat is.
-
AkyyrA
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13782 üzenetére
Milyen hiányzó multimédiás eszközökre gondolsz, távirányítón kívűl?
Sajnos akksi ennyi. Energiatakarékos sémában mindent lelőttem minimumra, CPU használat max 30% akkor se bír tovább ~2óránál többet. 6cellés 47520mWh amiből max 44270 mWh ra tölti fel. Elhasználódás 6.91%. Annyira nem új, 1 hónapos a gép. Volt már jópár tültési ciklus (kb 10) ebből tegnap egy kalibrálás. Csökkentett módban kikapcsig merít, majd kikapcsolva egy éjszakát tölt (amiből kb 1.5 órát töltött valójában). De üzemidő nem nőtt. Aksihibás lehet? vagy mit tudok ezzel csinálni?
-
AkyyrA
csendes tag
válasz
SeniorTilla #13779 üzenetére
Szia. Köszi a választ. Hát akkor jó vétel épp nem volt. 159ezer volt 201000 ről akcióban. (bár ha levonjuk a windows árát kb ott vagyunk
)Teljesítményre nem panaszkodok, amire használom elég. Leg"komoly"abb játék amit próbáltam Sims 3 azzal nincs baja full grafon. Illetve 1080p s HD filmek lejátszása is zökkenőmentes mint saját kijelzőn, mint Külső LCD TV-n HDMI-n. Windows Boot átlag 25mp. 30mp az asztal betöltéséig (Win 7 Home Premium x64). Inkább webszerkesztés amivel foglalkozom, Adobe Dreamveawer, Adobe Flash pár mp alatt indul és gyors stabil. Office 2010 x64 is villám.Multimédia HD videókig bezárva kifogástalan Szal amire kell megfelel. Főként arra lennék kiváncsi valyon mire számíthatok a jövőben, minőség, tartósság terén.
Akksi viszont gyenge. 1.5 - 2 órát megy aktív wifi mellett akksiról, 2-2.5 öt kanócról netezve kikapcsolt wifi és bt mellett.
-
hamham
tag
válasz
SeniorTilla #13767 üzenetére
Tőled vettem csak mivel úgy láttam a balatonon vagy ezért nem zavartalak.
Kipróbáltam egy monitorral ott nem volt ilyen jelenség. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a vázából a víz ráfröccsnet. Akkor bevillant ez a fehér kép. A vízeskedésnél gyorsan kikapcsoltam és letörltem utána ez nem jelentkezett. Viszont az említett jelenség, hogy bekapcsoláskor míg a hp logó be nem jön, ez a fehér képernyő van(gondolom én, hogy eddig nem jön semmi jel), ez kb 1-2 sec. A képernyőkímélőt átállítottam és így az van amit beállítottam.
Nem hátráltat semmiben, csak arra gondoltam ha garanciába megcsinálják vagy más megoldással sikerül megoldani akkor jó ha nem akkor marad így. -
Imco
őstag
válasz
SeniorTilla #13738 üzenetére
A sört egészségedre!
A megoldás nem jött be! -
Velocity
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13739 üzenetére
Kicsit emlékeztet a Dell XPS M2010-re... szép nagy dög, az tény... Véleményem szerint jobb egy 15ös gép, egy nagy monitorral, mint egy 17es, a DV7 is csak azért érdekel, mert elég meggyőző a speckója
Persze egyelőre marad minden, aztán meglátjuk mire jön ki a lépés. Ha veszek, biztos csak új szériásat fogok.
-
Imco
őstag
válasz
SeniorTilla #13738 üzenetére
Nem mondod! 3 féle lemezt probáltam / napi használatból/!
Kiprobálom. Ha bejön utalok egy sört!Mit ha bejön! Most!
-
Velocity
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13721 üzenetére
Khelben, SeniorTilla: köszi a tanácsokat!
Valóban nem mai darab a kicsike, lassan közelít a 2 éves korához, és hát mitagadás, használom rendesen
Szétszedésen már én is agyaltam, de az igazat megvallva kicsit tartózkodom a dologtól... Míg anno az aszatli gépet miszlik darabokba szedtem ha kellett, ezt valahogy tartózkodom megbontani... Szervizbe nem szívesen vinném, pláne nem emiatt...
Megpróbálkozom majd akkor ezzel a win7 dologgal, remélem az sokmindent megold, persze előtte majd rendesen kitakarítom, mert abban biztos vagyok, hogy ráfér.
Az a bajom a reinstallal, hogy mire minden programot feltelepítek, meg minden beállítást újra eszközölök meggebedek
Nekem listakészítéssel indul a win telepítés, minden programot, drivert stb gondosan összeírok, hogy rendszertelepítés után egyszerűbb legyen visszapakolni őket, és ne maradjon ki semmi... igen hosszú listák szoktak születni
Meglátjuk mi lesz, mlg agyalok. Sajnos a mostani HP gépek nem annyira szépek, mint az enyém, bár mostanában elgondolkoztam egy HP Pavilion DV7-3100-ason... Egész jó a speckója, csak az ára borsos kissé:
- Intel® Core™ i5 processzori5-430M 2,26 GHz 3MB L2 Cache
- Intel® HM55 chipset
- 4 GB DDR3 (2 x 2048 MB) - 8GB-ig bővíthető
- 2 x 500 GB SATA merevlemez-meghajtó 7200 RPM
- 17,3" nagyfelbontású LED HP BrightView kijelző (1600×900)
- NVIDIA® GeForce® GT 320M, 1 GB dedikált DDR3
- 5 az 1-ben kártyaolvasó
- TV-tuner DVB-T
- 802,11 b/g/n wifi
- Bluetooth®
- 8 cellás Li-Ion akkumulátor
- Integrált ujjlenyomat-olvasó
- Eredeti Windows® 7 Home Premium 64 bitesÚgy gondolom, ez megont jó kis gép lenne az elkövetkező 2-3 évre. Kár, hogy nem olyan szép mint a 6960as
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook FireFly G11
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjolv új akku gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest