Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
válasz
takacsbotond #1048 üzenetére
Vezeti bizony és elég jól! Hiszen folyékony fémről beszélünk.
(#1049) Tesla93
Igen furcsa az állaga, mert elsőre nekem a procin is alig állt meg. De mikor széthúztam a feluleten már szépen rajta maradt.
Jól csináltad! -
edari
őstag
válasz
dewil666 #1047 üzenetére
Megcsináltam.
Találtam itthon 70%-os alkoholt, azzal letöröltem a chipeket és a bordát, majd fülpucolóval elkentem a hűtendő felületen. Először furcsa volt, mert a vattán (ami a fülpucoló végén van) nem maradt meg a cucc. Ahogy elkezdtem elkenni, kicsit érdes lett a paszta.
Épp csak annyit nyomtam az injekcióstűből, hogy rajta maradjon a procin (ha nem nyomsz ki eleget belőle, akkor nem jön le a tű végéről.)
Nyáron néztem erről videót, onnan vettem ezt a módszert.
-
-
edari
őstag
-
edari
őstag
Sziasztok
Újrakéne pasztázni a laptopomat, konkrétan egy T400-ast, és arra gondoltam, hogy ezt coollaboratory liquid ultra-val pasztáznám újra. Mivel ha jól tudom a hűtő a procinál rézből van, még jó is lehetne. Szerintetek? -
dewil666
őstag
válasz
takacsbotond #1040 üzenetére
Na közben kiderült hogy a 4xxx procin réz kupak van ami be van vonva valami nikkel vagy krómmal.
esetleg ha leveszed a kupakot akkor csinálhatnál a proci négy sarkára távtartót mint a régi amd prociknak volt, hogy ne sarkalja le a hűtő a magot. -
dewil666
őstag
válasz
takacsbotond #1038 üzenetére
Ezt az ultrát próbáltad? Ez marta meg? Milyen proci?
Nekem i5 4690 van és a kupakot levettem, hogy a mag és a kupak közzé tegyem az ultrát. Viszont ennek a kupakja tuti nem alubol van hiszen elég nehéz és kemény fém. -
dewil666
őstag
válasz
takacsbotond #1036 üzenetére
Elméletileg az ULTRA nem eszi meg az alut de előtte azért próbáld ki valami alun, hogy hogyan is viselkedik. Ha réz talpa van a hűtődnek azt 100% hogy nem eszi meg.
-
dewil666
őstag
Szia!
Én folyékony fémet (Coollaboratory Liquid Ultra) használtam a gpu-ra és a cpu-ra is. Ez első sorban rézhez használatos.
Az mx2-3-4 család közismerten jó hővezető és sokáig nem is szárad be.
Gap-pad Hővezetés: 3-4 W/mK (jobb minőségűek)
MX-2-3-4 Hővezetés: 8.5 W/mK
Réz Hővezetés: 399 W/mK
Coollaboratory Liquid Ultra Hővezetés: 82 W/m-K
MX-4 pasztát cseréltem le Coollaboratory Liquid Ultrára és csak ez hozott ~8 fokot.
Most tesztprogramok alatt cpu: 45 fok, gpu: 42 fok a maximum.
Persze ez nyáron kicsit fentebb fog menni moximum +5 fokkal.
Ezek az értékek átalakított hűtővel (a laptop saját hűtője ki lett cserélve asztali pc hűtőre) értem el.Nem tudom hogy a gyári hűtővel hozna e jelentős javulást.
(#1033) takacsbotond Miért ne lehetne oda rakni? A tuningosok szeretettel használják és köszönik jól van a procijuk (az enyém is az asztali gépben és a laptopban is).
-
takacsbotond
őstag
Liquid Ultrát miért nem érdemes a kupak és a cpu hűtő közé rakni?
-
CharlieBrown
tag
Hali!
Pasztázási technika témakörben itt egy korrekt kis mérési jegyzőkönyv (hátha még nem volt, nem olvastam ennyit vissza), különféle kenési technikákkal:
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Thermal-Paste-Application-Techniques-170/És akkor most én is kérdeznék: Arctic Silver 5-nél van jobb cucc? Hővezetési képességre lennék kíváncsi.
-
-
takacsbotond
őstag
Erről esetleg mi a véleményetek?Van egy kevés ilyenem is még otthon.Jobb lehet az 5teve féle pasztánál?
-
vis89
csendes tag
válasz
dewil666 #1027 üzenetére
Nem is kicsit olvastam vissza, de nem találtam választ.
De a thermal grizzlynek van ilyen félyékony féme és a honlapon azt írják hogy ne használjuk réz hűtőbordával.
Ezen kívűl sokra nem jutottam még. Ha tudnál írni fokokat meg köszönném.
Nem feltétlen szükséges folyékony fémet használnom, csak kiváncsi vagyok hogy ez mi fán terem.
Arcticot semmi féleképpen nem akarok használni, egyszer próbáltam és rosszabb eredményeket hozott mint a noname(most nem kell megkövezni , lehet gyári hibás volt vagy én nem tudom hazsnálni mit tudom én, de második napon után ujra kentem)
Thermal Grizzlyn gondolkozom csak marha drága így első körben. Kicsit sűrűbbnek tűnik, de gondolom ez nem jelent gondot.
Szívesen meghallgatok minden tanácsot!
Még annyit kérdeznék notebook ventilátorral azon kivűl, hogy kitakarítom tudok valamit kezdeni ?
Az esetek nagy százalékában pasztázás és portalanítás megoldott minden gondot , de itt is hajt a kiváncsiság -
vis89
csendes tag
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek ezekről a folyékony fém pasztákról ? hozza a várt eredményt ? És notiba javasolnátok ?
-
bari012
tag
Ez vajon mennyire hasznalhato? Gondolok itt a hovezetokepessegere. Koszi
-
takacsbotond
őstag
válasz
Caldera #1019 üzenetére
Újrakentem a procit, tele volt légbuborékkal, nem csoda, hogy melegedett.
Még mindig nem tökéletes, de már egész jó.Gyorst teszt erejéig 4,8Ghz-en 1.35V-al nem éri el a 80C-t a cpu, viszont a borda még mindig jég hideg..Ma már nem foglalkozok vele, ilyen fáradtan, csak rontanék rajta, na meg a paszta is véges.Nem könnyű felszerelni ezt a monstrumot.
Ugyan így szoktam, csak én a személyimet használom hozzá.
A konfigomat az adatlapomon találod. -
Caldera
senior tag
válasz
takacsbotond #1018 üzenetére
Nem tudom milyen pasztázási technikát használsz, de itt egy jó kis video.
Egyértelműen a "pötty" technika a legjobb, mert kiszorítja a levegőt. Nekem egy Athlon II X3 420e proci egy Cosmo CC-95 hűtővel szobahőmérésékleten 25-30 fokot produkál általános irodai használattal a fenti pasztákkal. -
takacsbotond
őstag
válasz
Caldera #1017 üzenetére
Akkor vagy én fogtam ki egy hibásat, vagy ilyen gyenge az MX4 is...
Delidelt i7 3770K-t használok, és még nem ment egyszer sem 38C alá, akár mennyire feszeltem alul.Több alaplapban, és több procival is próbáltam, és egyszer sem hozott igazán jó eredményt.
Esetleg még a pasztázásnál ronthattam el valamit, de nem hinném... -
Caldera
senior tag
válasz
takacsbotond #1016 üzenetére
Én már korábban vettem belőle. Semmi gond nem volt vele, bármilyen hihetetlen tudja azt mint az MX-4 (kipróbáltam mindkettőt).
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Erről mi a véleményetek?Nagyon jókat írnak róla, de nekem nem igazán vált be...
-
Gábor101
újonc
A paszta felviteléhez érdemes kipróbálni, hogy egy prociméretűre vágott plexi, vagy átlátszó üveglap alá egy adag pasztát (spórolósabb verzióban hasonló állagúra kevert fogrémet) nyomva, illesztéskor hogyan terül, ill mennyi az, amit még éppen nem nyom ki oldalra. Én a középre pöttyintésre voksolok, mivel így a legkönnyebb egyenletesen adagolni, és legkevesebb a légbuborék esélye (ami légbuboréknak ugye 25 fokról cca 65 fokra már a nyomásnövekedés sem igazán növeli a tartósságot).
-
Ombre85
tag
Sziasztok!
Az mennyire normális egy mx-2 esetében, hogy felkenés után az első használatkor kikeményedik annyira, hogy le lehet kaparni?
Jó ideje küzdök melegedési gondokkal és ez gyanús lett. -
tivadarky
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud abban segíteni hogy a hűtőzsíroknak van-e szavatossága?
Tavaly vettem 1,5 gr Coolink-et kis tasakos formában, egyszer használtam azóta szobahőmérsékleten tároltam. Ez még vajon jó, vagy vegyek újat? -
mrhero
tag
válasz
dewil666 #1003 üzenetére
Köszi, végül ez lett:
http://www.ebay.com/itm/30pcs-Laptop-GPU-CPU-VGA-Heatsink-Copper-Shim-15mmx-0-3-0-5-0-8-1-1-2-1-5-Pad-/261704004472?hash=item3ceec63378:g:sXIAAOSw0vBUkPGhLaptop gyári heatsinkjét lehet/érdemes fejleszteni még valamivel? Egy kétmagos i5-ről váltok 740qm i7-re.
35w -->45w. Ezzel még egy jobb hőpaszta és egy jól méretezett rézlap elbánik. Viszont kacérkodok a 940xm-mel, ami még plusz 10 watt. 55 watthoz már talán nem ártana némi extra mod. -
dewil666
őstag
Szia!
Apró hirdetéseket böngésztem (nem csak itt) és lehet találni vagy réz hűtőt aminek a bordái megfelelőek vagy sima rézlapot is van mikor ki lehet fogni. Nekem mindkettőből sikerűlt szereznem.(#1002) Angel2014 Teljesen jó az mx2 is. Annyi a változás az mx4-hez képest kicsit sűrűbb és szürkébb de ugyan olyan jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest